Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ! Μόλυβδος, αρσενικό καί φορμαλδεΰδη, σέ προϊόντα 'μακιγιάζ', 'λοσιόν' και ισιώματος μαλλιών!!! ( Oι κυρίες νά ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ! )

 


Έχετε ακούσει ποτέ για τον νόμο για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καλλυντικά; 

O FDA υποτίθεται ότι ρυθμίζει τα καλλυντικά.

Στείλτε τον Επίτροπο Califf πίσω στην Google (Verily) και αντικαταστήστε τον με κάποιον, που νοιάζεται για την ανθρώπινη υγεία.

https://merylnass.substack.com/p/ever-heard-of-the-food-drug-and-cosmetic?utm_source=substack&utm_medium=email


Η πολιτεία της Ουάσιγκτον πρέπει να γίνει μίνι-FDA επειδή o FDA δεν μπορεί να μπει στον κόπο να επιβλέπει την ασφάλεια των προϊόντων για τα οποία έχει δικαιοδοσία. Από τo Kaiser Health News και τον Defender (https://childrenshealthdefense.org/defender/toxic-lead-arsenic-formaldehyde-cosmetics-khn/):

Η Ουάσινγκτον έχει ενώσει περισσότερες από δώδεκα άλλες πολιτείες στην προσπάθειά της να πατάξει τις τοξικές ουσίες στα καλλυντικά, αφού μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το κράτος (https://apps.ecology.wa.gov/publications/documents/2304007.pdf) εκεί διαπίστωσε μόλυβδο, αρσενικό και φορμαλδεΰδη σε προϊόντα μακιγιάζ, λοσιόν και ισιώματος μαλλιών που κατασκευάζονται από την CoverGirl και άλλες μάρκες.

Οι ΗΠΑ καθυστέρησαν τους χημικούς κανονισμούς μετά τη δεκαετία του 1970, σύμφωνα με τον Bhavna Shamasunder (https://www.oxy.edu/academics/faculty/bhavna-shamasunder), αναπληρωτή καθηγητή αστικής και περιβαλλοντικής πολιτικής στο Occidental College. Και αυτό έχει αφήσει ένα ρυθμιστικό κενό, καθώς η χαλαρή ομοσπονδιακή εποπτεία επιτρέπει σε δυνητικά τοξικά προϊόντα που θα απαγορεύονταν στην Ευρώπη να πωλούνται σε καταστήματα των ΗΠΑ (https://childrenshealthdefense.org/defender/toxic-chemicals-fluorine-pfas-cosmetic-ingredients/)..

"Πολλά προϊόντα στην αγορά δεν είναι ασφαλή", δήλωσε ο Shamasunder. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κράτη βοηθούν στη δημιουργία μιας λύσης - είναι μια προσέγγιση συνονθύλευμα».

Η πιθανή έκθεση σε τοξικές ουσίες στα καλλυντικά είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τις έγχρωμες γυναίκες, επειδή μελέτες δείχνουν (https://www.nature.com/articles/s41370-021-00404-7) ότι οι μαύρες γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερα προϊόντα μαλλιών από τις γυναίκες άλλων φυλετικών ομάδων και ότι οι ισπανόφωνες και οι ασιάτισσες γυναίκες έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποιούν περισσότερα καλλυντικά γενικά από τις μη ισπανόφωνες μαύρες και λευκές γυναίκες.

Η νομοθεσία της πολιτείας της Ουάσινγκτον (https://app.leg.wa.gov/billsummary?BillNumber=1047&Year=2023&Initiative=false) είναι μια δεύτερη προσπάθεια να περάσει ο νόμος για τα καλλυντικά χωρίς τοξικά, αφού οι νομοθέτες ενέκριναν ένα νομοσχέδιο το 2022 (https://news.bloomberglaw.com/environment-and-energy/washington-state-oks-faster-pfas-regulation-not-cosmetics-ban) που αφαιρέθηκε από την απαγόρευση των τοξικών συστατικών στα καλλυντικά.

Φέτος, οι νομοθέτες έχουν πρόσθετο πλαίσιο μετά από μια έκθεση που ανατέθηκε (https://apps.ecology.wa.gov/publications/documents/2304007.pdf) από το νομοθετικό σώμα και δημοσιεύθηκε από το κρατικό Τμήμα Οικολογίας τον Ιανουάριο διαπίστωσε πολλά προϊόντα με σχετικά επίπεδα επικίνδυνων χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του μολύβδου και του αρσενικού σε σκουρόχρωμη απόχρωση CoverGirl Clean Fresh Pressed Powder foundation....

https://www.personalcarecouncil.org/u-s-and-eu-cosmetics-regulation/ 

Η.Π.Α. | Σύμφωνα με το Εθελοντικό Πρόγραμμα Αναφοράς Καλλυντικών (VCRP) του FDA, οι κατασκευαστές ενθαρρύνονται να:

  • Καταχωρήσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους.
  • Καταχωρήσουν τα προϊόντα και τα συστατικά τους. Και από  τον Kaiser Health News και τον Defender
  • Αναφέρoυν τυχόν σχόλια καταναλωτών που σχετίζονται με την υγεία (π.χ. αλλεργικές αντιδράσεις).

Η βιομηχανία συμμορφώνεται εθελοντικά με αυτά τα αιτήματα ως μέρος του Κώδικα Δέσμευσης Καταναλωτών της εμπορικής της ένωσης (Συμβούλιο Προϊόντων Προσωπικής Φροντίδας Κωδικός δέσμευσης καταναλωτή https://www.personalcarecouncil.org/science-safety/consumer-commitment-code/code/).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!