Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Άσσαντ σέ συνέντευξη στό 'RIA': έχει αρχίσει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά όχι με την κλασσική του μορφή. Δέν συναντώ Ερντογάν, άν δέν φύγει ο στρατός Κατοχής από τά εδάφη μας! BINTEO

 


Ο Πρόεδρος Συρίας Bachar al-Assad, σε συνέντευξη του στο RIA δήλωσε, πως η συλλογική Δύση κήρυξε τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο οδηγημένο από τα χέρια των ναζί της Ουκρανίας του Ζελένσκι. 

”Πιστεύω ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι σ’ εξέλιξη, αλλά η μορφή του είναι διαφορετική. 


Η συλλογική Δύση ξεκίνησε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολεμώντας δια των Ναζί στην Ουκρανία σε μορφή πολέμου με πληρεξούσιους όπως έκανε και με τρομοκράτες στη Συρία. 

Ωστόσο, τα σύγχρονα όπλα, ιδιαίτερα τα πυρηνικά, δεν επιτρέπουν να εξελιχθεί η αντιπαράθεση στην παραδοσιακή μορφή ενός παγκόσμιου πολέμου”, είπε ο Άσσαντ. 

Η πλειοψηφία των Σύριων υποστηρίζει τη Ρωσία στη στρατιωτική επιχείρηση, γιατί μετά τη νίκη της Ρωσίας θα αναδυθεί ένας νέος κόσμος – πιο ασφαλής και πιο ειρηνικός τόνισε ο Άσαντ…

Η Συρία αναγνωρίζει τα νέα σύνορα της Ρωσίας με προσαρτημένες περιοχές δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας. 

Η Δαμασκός αναγνωρίζει τα νέα σύνορα της Ρωσίας με εδάφη που εντάχθηκαν με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος: DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al-Assad σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

“Φυσικά. Λέω ότι πρόκειται για ρωσικά εδάφη, και ακόμη κι αν δεν γινόταν πόλεμος, αυτά είναι ιστορικά ρωσικά εδάφη“, είπε ο Σύριος ηγέτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναγνώριση των νέων ρωσικών συνόρων. Η Συρία, υπενθύμισε ο Άσσαντ, αναγνώρισε αυτές τις περιοχές πριν ακόμη ενταχθούν στη Ρωσία.

“Αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρο για εμάς από την αρχή και δεν θα διστάσουμε στη θέση μας. 

Η θέση της Συρίας είναι σαφής και ταυτόχρονα αποφασιστική, και είμαστε πεπεισμένοι για αυτό το θέμα, όχι μόνο για χάρη της φιλίας με τη Ρωσία, αλλά επίσης επειδή αυτά τα εδάφη είναι ρωσικά εδάφη», είπε ο Σύριος πρόεδρος.

Η θέση αυτή, σύμφωνα με τον αρχηγό του Συριακού κράτους, βασίζεται σε ιστορικά δεδομένα.

«Μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία, ίσως πριν από περίπου 100 χρόνια, νομίζω την εποχή του Λένιν. 

Κατοικούνται από Ρώσους πολίτες και τα γεγονότα στο έδαφος δείχνουν ότι αυτή είναι ρωσική γη. Είμαστε πεπεισμένοι γι αυτή τη θέση», είπε ο Άσαντ.

Ο Άσσαντ χαρακτήρισε καλή ιδέα να επεκταθεί, ή να αυξηθεί ο αριθμός των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στη Συρία. 

Τόνισε ότι η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας δεν πρέπει να είναι προσωρινή και να περιοριστεί μόνο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!