Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

"Δημοκρατία" ! Γαλλίδα αντιμετωπίζει ΠΡΟΣΤΙΜΟ 13.000 δολλαρίων, γιά ανάρτηση στό 'Facebook', που αποκαλεί τόν πρόεδρο Μακρόν ...«ΛΕΡΑ»!!!

 


Σέ μία άνευ προηγουμένου υπόθεση, μια γυναίκα από τήν βόρεια Γαλλία (https://reclaimthenet.org/topics/france) πρόκειται να δικαστεί για φερόμενη προσβολή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό συνέβη, όταν η γυναίκα αναφέρθηκε στον Μακρόν ως «βρωμιά» σε μια ανάρτηση στο Facebook (https://reclaimthenet.org/topics/facebook).


Εάν κριθεί ένοχη, θα μπορούσε να τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο 12.000 ευρώ, αν και ο χρόνος φυλάκισης δεν είναι στο τραπέζι. 

Η δίκη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Η σύλληψη της γυναίκας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά από καταγγελία που υπέβαλε η τοπική διοικητική υπηρεσία ως απάντηση στην ανάρτησή της στο Facebook.

Ο εισαγγελέας του Saint Omer Mehdi Benbouzid επιβεβαίωσε τη σύλληψη και έδωσε λεπτομέρειες στο AFP. 

Η εν λόγω ανάρτηση στο Facebook δημοσιεύθηκε στις 21 Μαρτίου, μια ημέρα πριν από την τηλεοπτική συνέντευξη του Macron στο TF1, όπου υπερασπίστηκε τα αμφιλεγόμενα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η γυναίκα είχε γράψει:

 «Αυτή η λέρα θα απευθυνθεί σε εσάς στις 1:00 μ.μ. ... Είναι πάντα στην τηλεόραση που βλέπουμε αυτές τις βρωμιές».

Η κατηγορούμενη, μια γυναίκα γύρω στα 50, συμμετείχε ενεργά στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» που αμφισβήτησαν τον Μακρόν κατά τη διάρκεια της αρχικής θητείας του.

Με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου της δημοκρατίας», η γυναίκα πρόκειται να δικαστεί στο Saint Omer στις 20 Ιουνίου. Μιλώντας στην περιφερειακή εφημερίδα La Voix du Nord (https://www.lavoixdunord.fr/1308954/article/2023-03-28/une-audomaroise-interpellee-chez-elle-par-la-police-pour-avoir-insulte-emmanuel), η γυναίκα εξέφρασε τη δυσπιστία της για τις κατηγορίες, δηλώνοντας: «Θέλουν να με παραδειγματίσουν».

Αναγνωρισμένη ως Valerie από την εφημερίδα, αφηγήθηκε το σοκ της, όταν ανακάλυψε ότι οι αστυνομικοί είχαν φτάσει στο σπίτι της για να τήν συλλάβουν.

«Τους ρώτησα αν ήταν αστείο, δεν είχα συλληφθεί ποτέ», είπε. 

«Δεν είμαι δα και ο υπ' αριθμόν ένα δημόσιος εχθρός».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

 

https://www.zerohedge.com/political/french-woman-faces-13000-fine-facebook-post-calling-president-macron-filth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!