Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Καταδικάστηκε γιά ΠΡΟΔΟΣΙΑ από Ρωσικό Δικαστήριο Ρώσσος δημοσιογράφος καί μέ αγγλική υπηκοότητα, αντιπρόεδρος ΜΚΟ! 40 διπλωμάτες (!) από 25 χώρες (!!!!), πήγαν στό δικαστήριο, γιά νά ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ τόν πράκτορα!....



O δημοσιογράφος Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση, για προδοσία και πλαστές ειδήσεις σχετικά με τον ρωσικό στρατό. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μ.Βρετανία, η ΕΕ και ο ΟΗΕ εξέφρασαν την οργή τους και ζήτησαν την απελευθέρωσή του.... 


Επιπλέον, οι δυτικές χώρες οργάνωσαν πολλές αντιπροσωπείες που πήγαν να παρακολουθήσουν την ακροαματική διαδικασία στο δικαστικό μέγαρο. 

Γιατί ο Καρα-Μούρζα πήρε τόσο μεγάλη ποινή και πώς η Δύση θα χρησιμοποιήσει την υπόθεσή του προς όφελός της; 

Το δημοτικό δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε τον Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα (αναγνωρισμένο ως ξένο πράκτορα στη Ρωσική Ομοσπονδία) σε 25 χρόνια ποινη φυλάκισης σε κρατητήριο υψίστης ασφαλείας. 

Τόσα ακριβώς ζήτησε ο εισαγγελέας.

Όπως διαπίστωσε το δικαστήριο, ο Kara-Murza στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Αριζόνα «με κίνητρο το πολιτικό μίσος» ανακοίνωσε «σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, μαιευτηρίων, νοσοκομείων και σχολείων» στην Ουκρανία.

Η δεύτερη ποινική κατηγορία αφορά την εργασία του για “μια ξένη ή διεθνή ΜΚΟ, σε σχέση με την οποία ελήφθη απόφαση να αναγνωριστεί ως ανεπιθύμητη”. Ήταν ο αντιπρόεδρος του Open Russia (οι δραστηριότητες του οργανισμού αναγνωρίζονται ως ανεπιθύμητες στη Ρωσική Ομοσπονδία). 

Σε αυτή τήν θέση, ο Kara-Murza λάμβανε περίπου 30 χιλιάδες δολλάρια το μήνα, και προσλάμβανε βοήθεια από οργανισμούς χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Η τρίτη και πιο σοβαρή κατηγορία ήταν για «Προδοσία» σύμφωνα με το Άρθρο 275 του Ποινικού Κώδικα λόγω των ομιλιών στη Συνέλευση του ΝΑΤΟ, στην Επιτροπή του Ελσίνκι στο Όσλο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, σημειώθηκε ότι ο 41χρονος Kara-Murza έχει διπλή υπηκοότητα: 

εκτός από τη Ρωσική είναι και Βρετανός υπήκοος και ενώ διαθέτει και άδεια παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Πριν τη σύλληψή του, ήταν εγγεγραμμένος στη Μόσχα, ενώ ζούσε στη Βιρτζίνια.


Η αντίδραση των δυτικών χωρών στην απόφαση του δικαστηρίου δεν άργησε να έρθει. 

Η Βρετανία καταδίκασε βιαστικά την ετυμηγορία, χαρακτηρίζοντάς την «πολιτικά υποκινούμενη». 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάλεσε επίσης τον Ρώσο πρεσβευτή στο Λονδίνο Andrey Kelin, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η πρέσβης του Λονδίνου στη Μόσχα, Ντέμπορα Μπρόνερτ, ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση του δικαστηρίου. 

Ο Μπρόνερτ χαρακτήρισε την ποινή των 25 ετών σοκ. Οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά αποκάλεσαν την ετυμηγορία «ένα τερατώδες σημάδι καταστολής». 

«Η Ρωσία βρίσκεται στο δρόμο της καταστροφής της ελευθερίας του λόγου και της επιστροφής στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της», αναφέρει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα. 

Η ΕΕ αποφάσισε επίσης να συμβαδίσει με τους δυτικούς συναδέλφους της. 

Ο επικεφαλής ευρωπαίος διπλωμάτης Joseph Borrel είναι επίσης εξοργισμένος με την ετυμηγορία.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ομάδα υποστήριξης του καταδίκου έμοιαζε μάλλον με διπλωματική μαζική αποστολή – 40 διπλωμάτες από 25 χώρες ήρθαν στο κτίριο του δικαστηρίου της Μόσχας: Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία , Βρετανία, Αυστραλία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ιταλία και άλλες χώρες. 

Μετά τη συνάντηση, παρατάχθηκαν στη βεράντα κοντά στην είσοδο του δικαστηρίου της Μόσχας και ο Βρετανός Πρέσβης διάβασε την αγανάκτησή του για την ετυμηγορία: 

«Ο Καρα-Μούρζα ήταν άτυχος με τους συνηγόρους: δεν χρειάζεσαι εχθρούς με τέτοιους φίλους” Ο Πάβελ Ντανιλίν, διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Ανάλυσης και Κοινωνικών Ερευνών δήλωσε «Η παρουσία των πρεσβευτών στη συνεδρίαση του δικαστηρίου και η έντονη αντίδραση στην ετυμηγορία στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες είναι κατανοητή. 

Ο Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα, εκτός από τη ρωσική υπηκοότητα είναι και Βρετανός αλλά επίσης έχει και κάρτα μονίμου κατοίκου των ΗΠΑ. 

Ταυτόχρονα, όντας Ρώσος πολίτης, ο Kara-Murza είχε ανατρεπτικές δραστηριότητες στο εσωτερικό της χώρας μας και ήλπιζε ότι το να είναι πολίτης άλλης χώρας θα τον έσωζε από την τιμωρία που του άξιζε

Νόμιζε ότι ήταν παιχνίδια. Αλλά όχι, είναι πολύ σοβαρό. Είναι προδότης και γι’ αυτό του άξιζε αυτή η τιμωρία», επισήμανε ο πολιτικός επιστήμονας.


Ο Murza είναι Άγγλος πολίτης. 

Και έτσι η ποινή είναι γενικά σκληρή, αλλά νομίζω ότι το Λονδίνο θα ανταλλάξει τον Kara-Murza με κάποιον που χρειαζόμαστε. 

Σε ένα ή δύο χρόνια, αφού υποβάλει αίτηση για αποποίηση της ρωσικής υπηκοότητας, θα ανταλλαγεί με μια Αγγλίδα.

dimpenews.com

1 σχόλιο:

  1. Μέγα σκάνδαλο εν όψει; «Κατέτασσαν εμβολιασμένους που πέθαιναν ως ανεμβολίαστους»!!!
    https://www.el.gr/ygeia/mega-skandalo-en-opsei-katetassan-emv/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!