Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Κάποια ημέρα, οι ιστορικοί θά αναγνωρίσουν τήν ΒΑΘΙΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ της ιστορικής μας στιγμής, αλλά αυτή η ημέρα φαίνεται να απέχει ακόμη πολύ.....

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! - Εν μέσω της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσεως και της αυξανόμενης ζητήσεως ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΗΛΙΘΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ενεργειακής μεταβάσεως, η Γερμανία θέτει εκτός λειτουργίας τούς τρείς τελευταίους πυρηνικούς σταθμούς της για πάντα!!!

Αύριο, στις 15 Απριλίου 2023, οι τελευταίοι γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής θα τεθούν εκτός λειτουργίας (https://www.nzz.ch/meinung/der-andere-blick/der-atomausstieg-in-deutschland-ist-rein-ideologisch-motiviert-ld.1733647) και η σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας που σχεδίασε η Άνγκελα "Μέρκελ", πριν από δώδεκα χρόνια θα ολοκληρωθεί. 


Η πυρηνική ενέργεια κάποτε αντιπροσώπευε το 1/4 της γερμανικής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά ο σταθερός παροπλισμός των αντιδραστήρων από το 2011 έχει δει το ποσοστό αυτό να μειώνεται σε μόλις 6%. 

Τα υπόλοιπα τρία εργοστάσια – Isar 2, Emsland και Neckarwestheim 2 – ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν στα τέλη του 2022, αλλά η ενεργειακή κρίση τους έδωσε αναστολή αρκετών μηνών. 

Και έτσι εδώ είμαστε.

Η Γερμανία έχει μια από τις πιο ανόητες ενεργειακές πολιτικές σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Η ιδιαίτερη ανησυχία για την πυρηνική ενέργεια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον πολιτιστικό αντίκτυπο του Τσερνομπίλ στη Δυτική Γερμανία. 

Ένα σημαντικό κείμενο είναι ένα νεανικό μυθιστόρημα του 1987 από της Gudrun Pausewang που ονομάζεται Die Wolke (Το Νέφος), που αφηγείται τις εμπειρίες ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού, του οποίου η ζωή σπαράσσεται από μια παρόμοια φανταστική καταστροφή στη Γερμανία. 

Μια ολόκληρη γενιά Γερμανών μεγάλωσε με αυτό τον μελοδραματικό αχταρμά και μεγάλο μέρος της προκύπτουσας πολιτιστικής ενέργειας ρέει στο αδιάφορο και αναρίθμητο Κόμμα των Πρασίνων, το οποίο είναι κατά της πυρηνικής ενέργειας ακόμη περισσότερο από ό, τι κατά του άνθρακα.


Από όσο μπορώ να πω, η στροφή της Μέρκελ στην πυρηνική ενέργεια το 2011 ήταν μια τακτική, με σκοπό να αρνηθεί στους Πράσινους ένα στιγμιαίο εκλογικό πλεονέκτημα. 

Δεν αντανακλούσε καμμία σοβαρή ανησυχία στην κυβέρνηση. Οι γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί δεν είχαν ποτέ σοβαρό ατύχημα και, σε αντίθεση με τη Φουκουσίμα, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο από σεισμούς και τσουνάμι. 

Ήταν απλώς άλλη μια κίνηση της πρώην καγκελαρίου να ληστέψει τους πολιτικούς αντιπάλους από τις δικές τους θέσεις, ενώ βασιζόταν στους καλά αμειβόμενους υπερασπιστές της στα κρατικά μέσα ενημέρωσης για να κρατήσει τους χριστιανοδημοκράτες ψηφοφόρους της στη σειρά.

Όπως οι περισσότερες πολιτικές που υιοθετούνται χωρίς λόγο, η σταδιακή κατάργηση δεν συνεπάγεται κανένα όφελος. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί δεν θα καταναλώνουν πλέον πυρηνική ενέργεια. Σημαίνει απλώς ότι θα το εισάγουμε, με επιπλέον χρέωση, από χώρες όπως η Γαλλία. 

Η σταδιακή κατάργηση έρχεται επίσης σε αντίθεση με την πολυδιαφημισμένη και υποστηριζόμενη από το Νταβός γερμανική ενεργειακή μετάβαση, διότι θα μας αναγκάσει να διατηρήσουμε περισσότερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής από ορυκτά καύσιμα σε λειτουργία. 

Ορισμένες μονάδες πετρελαίου και άνθρακα έχουν ήδη επανενεργοποιηθεί, και πιθανότατα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν περισσότερες (https://www.zeit.de/wirtschaft/2023-04/atomausstieg-gaskraftwerk-wasserstoff-versorgung-energiebranche), καθώς η παράλογη κυβέρνησή μας συνεχίζει να τονίζει όλο και περισσότερο το ηλεκτρικό δίκτυο με την προώθηση ηλεκτρικών οχημάτων και αντλιών θερμότητας. 

Όλα αυτά θα εξηγούσαν γιατί οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ΜΟΝΟ ΤΟ 1/3 περίπου των ΓΕΡΜΑΝΩΝ να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ, ενώ το 60% ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ (https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/energie-ard-deutschlandtrend-mehrheit-haelt-atomausstieg-fuer-falsch-dpa.urn-newsml-dpa-com-20090101-230414-99-307859)..

Όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες ηλίθιες πολιτικές κάτω από τις οποίες υποφέρουμε, απλά δεν έχει σημασία ότι ο τερματισμός της πυρηνικής ενέργειας είναι καταστροφικός, αντιδημοφιλής και προφανώς ακατάλληλος. Θα το κάνουμε ούτως ή άλλως, και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης θα δημοσιεύσουν (https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/atomausstieg-atomkraft-risiken-101.html) έναν ολόκληρο στόλο (https://www.zeit.de/politik/deutschland/2023-04/atomausstieg-steffi-lemke-atommuell-endlager) άρθρων σχετικά με το γιατί είναι ακριβώς το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε, και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στο να κάνουμε το επόμενο ηλίθιο πράγμα. Είναι πολύ ασαφές πώς ή πότε θα τελειώσει ποτέ αυτό το παράξενο ταξείδι αυτοκαταστροφής.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.eugyppius.com/p/atomausstieg-in-the-middle-of-the?utm_source=substack&utm_medium=email

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει καμία ηλιθιότητα. Είναι όλα μέρος του σιωνιστικού σχεδίου της μονίμου υποδουλώσεως της Ευρώπης και των λευκών λαών. Είπαμε όμως, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμίου της 8ης Μαιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!