Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι AΡΠΑΖΟΥΝ ΓΗ (!!!!!!!!) από Αμερικανούς ΑΓΡΟΤΕΣ, γιά νά προωθήσουν τήν ....Πράσινη Ατζέντα! ( Τήν πράσινη ΒΡΩΜΙΑ! )

 

Officials Move to Seize Land from American Farmers to Advance Green Agenda





Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Τενεσσί κινήθηκαν για να αρπάξουν γη από Αμερικανούς αγρότες σε μια προσπάθεια να εκπληρώσουν τους στόχους της πράσινης ατζέντας του "Δημοκρατικού" Προέδρου Τζο Μπάϊντεν.

 

Το κράτος μηνύει για τη δήμευση γεωργικών εκτάσεων ακριβώς δυτικά του Μέμφις, η οποία θα ανακατασκευαστεί για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων (EV) πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

 


Η Ford Motor Company ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου ηλεκτρικών φορτηγών και μπαταριών 5,6 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, που θα κατασκευαστεί στην αγροτική περιοχή του Τενεσσί.

 

Οι αξιωματούχοι στο Τενεσί είναι τόσο πρόθυμοι να συμμορφωθούν με την πράσινη ατζέντα (https://slaynews.com/politics/joe-biden-hands-midterms-to-gop-on-silver-platter-when-it-comes-to-the-gas-prices-were-going-through-an-incredible-transition-that-is-taking-place-that-god-willing-when-it/) που η πολιτεία είναι έτοιμη να αρπάξει γη από μαύρους αγρότες για να διευκολύνει το έργο της Ford για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Εδώ είναι μερικές από τις νομοθετικές παραμορφώσεις που οδήγησαν στην απόφαση να χτιστεί η «Μπλε Οβάλ Πόλη» στην Εθελοντική Πολιτεία, όπως  αναφέρεται από το Reason (https://reason.com/2023/04/04/tennessee-will-use-eminent-domain-to-evict-black-farmers-for-ford-e-v-factory/):

 

Σε αντάλλαγμα για την επιλογή του Τενεσσί, οι νομοθέτες της πολιτείας ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία νομοθεσία που θα χορηγούσε στη Ford 884 εκατομμύρια δολλάρια σε κρατικά κίνητρα.

 

Αυτό περιλαμβάνει επιχορήγηση 500 εκατομμυρίων δολλαρίων από το τρέχον πλεόνασμα του προϋπολογισμού της πολιτείας και 384 εκατομμύρια δολλάρια για την προετοιμασία του χώρου, συμπεριλαμβανομένων 200 εκατομμυρίων δολλαρίων για βελτιώσεις δρόμων και 138,2 εκατομμυρίων δολλαρίων για υποδομές και υπηρεσίες κατεδάφισης.

 

Το νομοσχέδιο μοίραζε επίσης 745.100 δολλάρια για τη χρηματοδότηση της Megasite Authority του Δυτικού Τενεσσί, ενός συμβουλίου 11 ατόμων με την εξουσία να εκτελεί συμβόλαια για λογαριασμό της ανάπτυξης.

 

Μπορεί επίσης να πάρει ιδιόκτητη γη, μέσω εξέχουσας περιοχής , προκειμένου να διευκολυνθεί η κατασκευή της εγκατάστασης και η υποστηρικτική υποδομή.

 

Η επιφανής περιοχή δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντίθετη με την αμερικανική αντίληψη της υπεροχής της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

 

Το Eminent domain αναφέρεται στην αρχή που ισχυρίζεται η κυβέρνηση και οι πράκτορές της ότι κατάσχουν ιδιωτική περιουσία για δημόσια χρήση.

 

Η γη μπορεί να ληφθεί παρά τη θέληση του ιδιοκτήτη, υπό την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης λαμβάνει «δίκαιη αποζημίωση» για την περιουσία του.


Οι υποστηρικτές αυτού του σχήματος επισημαίνουν την πέμπτη τροποποίηση ως αρχή.

Το σχετικό μέρος της πέμπτης τροπολογίας έχει ως εξής:

[Ούτε] θα ληφθεί ιδιωτική περιουσία για δημόσια χρήση, χωρίς δίκαιη αποζημίωση.

Οι νομοθέτες στο Τενεσσί σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το Eminent domain στις προσπάθειές τους να δημεύσουν τη γη από τους αγρότες.

 

Το Tennessee Lookout αναφέρει https://tennesseelookout.com/2023/04/03/black-farming-community-fights-to-get-fair-deal-as-state-takes-land-for-ford-plant-roadways/:

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών του Τενεσσί, η πολιτεία αναζητά 35 ξεχωριστές εκτάσεις, είτε μέσω αγοράς είτε μέσω διακεκριμένου τομέα, προκειμένου να κατασκευάσει μια σειρά οδικών συνδέσεων και διευρύνσεων που θα συνδέσουν την τις εγκαταστάσεις της BlueOval Ford 4.100 στρεμμάτων με τη νέα Exit 39 off. I-40 για να φιλοξενήσει πλήθη εργαζομένων και φορτηγών.

Μέχρι στιγμής, το κράτος έχει στην κατοχή του 15 φυλλάδια — δύο μέσω δικαστικών διαδικασιών, είπε η Nichole Lawrence, εκπρόσωπος.

Από τα υπόλοιπα 20 κομμάτια, η Lawrence είπε ότι το κράτος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιδιοκτήτες ακινήτων.

Δεν είναι σαφές πόσους ιδιοκτήτες γης έχει μηνύσει το κράτος.

Μόνο στην κομητεία Haywood, τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν, η πολιτεία έχει καταθέσει επτά αγωγές για την ανάληψη περιουσίας για τη νέα ανταλλαγή.

Η κυβέρνηση μηνύει ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και ζητά από τη δικαιοσύνη να συνεννοηθεί μαζί τους.

Η κίνηση επιδιώκει να αρνηθεί στους γαιοκτήμονες το πιο βασικό όφελος της κυβέρνησης: την προστασία του δικαιώματος της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Ένας από τους ιδιοκτήτες γης που στοχοποιούνται από την πολιτειακή κυβέρνηση είναι ο Marvin Sanderlin, ένας μακροχρόνιος τοπικός αγρότης με 400 στρέμματα.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, το κράτος σχεδιάζει να αρπάξει 10 στρέμματα της γης του.

Η γη του Sanderlin βρίσκεται ανάμεσα στο εργοστάσιο της Ford και το διακρατικό.

Αφού ο Sanderlin απέρριψε την προσφορά του κράτους των 3.750 δολλαρίων ανά στρέμμα, το κράτος υπέβαλε την καταγγελία στο δικαστήριο.

Η προσφορά των 3.750 δολλαρίων ανά στρέμμα υποτίθεται ότι συνάδει με τη λεγόμενη «δίκαιη αποζημίωση».

Ωστόσο, η γη στην περιοχή πωλούνταν για περίπου 10.000 δολλάρια το στρέμμα πριν από την ανακοίνωση της σχεδιαζόμενης κατασκευής του εργοστασίου της Ford.

Από την ανακοίνωση, η αξία έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Ορισμένες λίστες προσφέρουν γη στην περιοχή για έως και 200.000 $ το στρέμμα.

Έχοντας υπ΄όψη αυτούς τους αριθμούς, με κανέναν εύλογο ορισμό μια προσφορά 3.750 $ ανά στρέμμα θα πληροί τις προϋποθέσεις ως «απλή αποζημίωση».

Όπως το εξήγησε ο Sanderlin, όπως αναφέρει το Tennessee Lookout:

Δεν μπορείτε να αγοράσετε γη εδώ για 3.500 $ το στρέμμα.

Δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα βάλτο εδώ για 3.500 $.

Τους είπα ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη κομπίνα  που υπάρχει.

Θέλουν τη γη σου, αλλά δεν θέλουν να συμμετέχεις στον πλούτο.

Ως έχει, το κράτος προωθεί τις αγωγές του επιδιώκοντας να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες γης να «πουλήσουν» την περιουσία τους πολύ κάτω από την αγοραία αξία.

Οι αξιωματούχοι του Τενεσσί είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν την υπόσχεσή τους για 884 εκατομμύρια δολλάρια στη Ford και να συμμορφωθούν με την πράσινη ατζέντα του Μπάιντεν.


Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, ωστόσο, θα σημαίνει καταστροφή του ίδιου του πράγματος που θεσπίστηκε η κυβέρνηση από τους ανθρώπους για να προστατεύσει: το δικαίωμα στην ιδιοκτησία.

- - -

(*) Το Eminent domain είναι το νόμιμο δικαίωμα που έχει μια κυβέρνηση να αγοράσει ιδιωτική γη εντός των συνόρων της και να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη της γης.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!