Κυριακή 16 Απριλίου 2023

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - Οι αλλόκοτες καί ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ στόν Μαμωνά, νέες θρησκείες της Αμερικής....

 


PETER Α. MCCULLOUGH, MD, MPH™

11 ΑΠΡ 2023

Από τον John Leake

Σήμερα το πρωΐ ένας φίλος στη Βοστώνη επέστησε την προσοχή μου σε ένα παράξενο δοκίμιο με τίτλο The School That Couldn't Quit Covid (https://www.thefp.com/p/the-school-that-couldnt-quit-covid?utm_source=substack&utm_medium=email), το οποίο αφηγείται την ιστορία της Μοντεσσοριανής Σχολής Elizabeth Ann Clune στην Ithaca της Νέας Υόρκης. 

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, David Zweig:


Από σήμερα, τα παιδιά στο EACMSI εξακολουθούν να υποχρεούνται να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Εξακολουθεί να απαγορεύεται να μιλούν κατά τη διάρκεια του γεύματος. 

Τα παιδιά της δευτέρας τάξης που ξεκίνησαν το σχολείο εκεί από τα νηπιαγωγεία το φθινόπωρο του 2020 δεν έχουν βιώσει ποτέ μια κανονική μέρα σχολείου στη ζωή τους. ...

Αυτή είναι η ιστορία του γιατί το EACMSI είναι από τα τελευταία σχολεία στην Αμερική που εξακολουθούν να επιβάλλουν τέτοια δρακόντεια μέτρα. 

Είναι επίσης η ιστορία του πώς, όταν αντιμετώπισαν μια κρίση, πολλές αρχές δημόσιας υγείας - μαζί με απλούς ανθρώπους και γραφειοκράτες που ακολούθησαν το παράδειγμα των αρχών - πίστευαν ότι όσο πιο ακραία ήταν η απάντηση στον ιό, τόσο πιο σοφή και ενάρετη ήταν η πολιτική.

Όταν το διάβασα αυτό, θυμήθηκα αμέσως αφηγήσεις για το Σάλεμ της Μασαχουσέτης το 1692-93, όταν έλαβαν χώρα οι Δίκες των Μαγισσών. 

Όπως έχουν επισημάνει οι ιστορικοί, το Σάλεμ ήταν ένα εριστικό μέρος που σπαρασσόταν από διαμάχες σχετικά με τις γραμμές ιδιοκτησίας, τα δικαιώματα βόσκησης και το ποιος θα έπρεπε να είναι ο διάκονος της εκκλησίας. 

Οι κάτοικοι είχαν δεχθεί επιπλέον την άφιξη προσφύγων από το Μέην που είχαν καταφύγει στη Μασαχουσέτη από ινδικές επιδρομές στους παράκτιους οικισμούς τους.

Το χειμώνα του 1692, μερικά από τα κορίτσια που ζούσαν σε αυτή την αναστατωμένη κοινότητα άρχισαν να συμπεριφέρονται παράξενα, ουρλιάζοντας, πετώντας πράγματα, παραμορφώνοντας τον εαυτό τους και παραπονούμενα ότι ένοιωθαν να τα τσιμπούν παντού σαν με καρφίτσες. 

Ο τοπικός γιατρός, William Griggs, δεν μπόρεσε να βρει κανένα στοιχείο ασθένειας.

Αυτό δημιούργησε την υποψία ότι κάποιος (και πιθανώς πολλά άτομα) ασκούσε μαγεία και προκαλούσε τα κορίτσια να καταληφθούν από τον Διάβολο. 

Αυτό με τη σειρά του οδήγησε σε αρκετές συλλήψεις, δίκες και εκτελέσεις για μαγεία. 

Η τελευταία δίκη πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 1693.

Υποψιάζομαι ότι με κάποιο βαθιά αρχαϊκό τρόπο, μια ιογενής αναπνευστική μόλυνση μπορεί να δημιουργήσει το ίδιο είδος τρόμου που ένοιωθαν οι κάτοικοι του Σάλεμ όταν αντιλήφθηκαν ότι ένα αόρατο, κακόβουλο πνεύμα είχε μολύνει τα κορίτσια τους. 

Κανένα μέτρο για τον εντοπισμό του αιτιολογικού παράγοντα (για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι επρόκειτο για ασκούμενους μαγείας) δεν θεωρήθηκε πολύ σοβαρό. 

Αντίθετα, μόλις συμπέραναν ότι ο Διάβολος ήταν ανάμεσά τους, πίστευαν ότι το πιο σκληρό δυνατό ήταν απαραίτητο για να εξοντώσουν αυτόν και τους πράκτορές του.

Οι φιλόσοφοι και οι ανθρωπολόγοι έχουν από καιρό παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι φαίνεται να είναι εγγενώς θρησκευόμενοι ως προς την φύση. 

Έτσι, αν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πλέον στον Θεό του Ιουδαϊσμού ή του Χριστιανισμού, μένουν σε ένα πνευματικό κενό στο οποίο αισθάνονται μια αδυσώπητη λαχτάρα να πιστέψουν σε κάτι άλλο. 

Πολλά από τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη στην Αμερική και την Ευρώπη μου φαίνονται ως έκφραση ένθερμης θρησκευτικής ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας γίναμε μάρτυρες κάτι σαν λατρεία COVID-19, με τον Δρ Anthony Fauci, να παίζει το ρόλο ενός «επιστημονικού» Pontifex Maximus γεμάτου από παπικό αλάθητο!... 

«Εγώ είμαι η Επιστήμη», διακήρυσσε, υπονοώντας ότι αυτός είναι η Επιστήμη Ενσαρκωμένη.

Τα λεγόμενα εμβόλια COVID-19 σχεδιάστηκαν ως η Σωτηρία μας και η υποτιθέμενη ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους υιοθετήθηκαν ως Άρθρα της Πίστης. 

Μόλις οι άνθρωποι αγκάλιασαν αυτά τα προϊόντα μεταφοράς γονιδίων ως ασφαλή και αποτελεσματικά, καμμία εμπειρική απόδειξη για το αντίθετο δεν θα τους αποθάρρυνε πλέον.

Ακόμη και μεταξύ μερικών ανθρώπων που θεωρούσαν τους εαυτούς τους Χριστιανούς, τα εμβόλια θεωρήθηκαν πιο προστατευτικά της ζωής από τον ίδιο τον Χριστό. 

Πράγματι, μια εκκλησία Μεθοδιστών στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, ντύθηκε με ένα πανό που ανακοίνωνε ρητά το παρακάτω:

(δείτε εντός του συνδέσμου)

Περίπου την ίδια εποχή στη Ρώμη, η πόλη του Βατικανού εξέδωσε ένα ασημένιο νόμισμα 20 ευρώ. Όπως περιγράφει ο κατάλογος Numista:

Στο κέρμα απεικονίζονται ένας γιατρός, μια νοσοκόμα και ένα νεαρό άτομο που είναι έτοιμο να λάβει το εμβόλιο. 

Ο Άγιος [σ.σ. ΟΧΙ ΔΑ!] Πατέρας έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία του εμβολιασμού, υπενθυμίζοντας ότι η υγειονομική περίθαλψη είναι ....«ηθική υποχρέωση» (!) και είναι σημαντικό να «συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ανοσοποίηση ακόμη και των φτωχότερων λαών.

Σημειώστε ότι η διατύπωση, «ένα νεαρό άτομο που είναι έτοιμο να λάβει το εμβόλιο» είναι πανομοιότυπη με τη διατύπωση για έναν κοινωνούντα «που είναι έτοιμος να δεχτεί τον ξενιστή» - στα ιταλικά «pronto a ricevere l'Eucaristia».

Υποθέτω ότι οι αληθινοί πιστοί θεωρούν το λάβαρο στο Κέηπ Τάουν και το νόμισμα στη Ρώμη ως τεχνουργήματα μιας θρησκείας διεφθαρμένης από το ψεύδος και την ψεύτικη λατρεία. 

Υποθέτω επίσης ότι δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από τους γιατρούς που αντιμετώπισαν τον COVID-19 (αντί να μην κάνουν τίποτα και να περιμένουν τον προαναγγελθέντα Σωτήρα του Εμβολίου) ήταν, σε κάποιο βαθμό, πιστοί στην εβραϊκή ή χριστιανική πίστη. 

Η πίστη τους στην παραδοσιακή, αποκαλυφθείσα θρησκεία τους έκανε απρόθυμους να αγκαλιάσουν τη νέα θρησκεία του Επιστημονισμού.

Ο χριστιανός φιλόσοφος, Paul Tillich, περιέγραψε κάποτε τη θρησκεία ως την «Υπέρτατη Ανησυχία» κάποιου. 

Ακόμη και οι άνθρωποι που ΔΕΝ βλέπουν τους εαυτούς τους ως θρησκευόμενους θα έχουν παρ' όλα αυτά μια Υπέρτατη Ανησυχία – δηλαδή, κάτι που πιστεύουν ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τους, που διαμορφώνει την ταυτότητά τους και τους παρακινεί να επιδιώξουν ορισμένους σκοπούς.

Για χιλιάδες (συμπεριλαμβανομένων πολλών γιατρών) που συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η Υπέρτατη Ανησυχία φαίνεται να ήταν τα ΧΡΗΜΑΤΑ. 

Οι άνθρωποι πάντα λάτρευαν το χρήμα και οι ηθικολόγοι πάντα το λοιδωρούσαν. 

Παρ 'όλα αυτά, τα τρισεκατομμύρια δολλάρια που δημιουργήθηκαν για τα «αντίμετρα COVID-19» φαίνεται να έχουν ανεβάσει τον Μαμμωνά σε ένα νέο και υψηλό επίπεδο.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://petermcculloughmd.substack.com/p/americas-bizarre-and-venal-new-religions?utm_source=substack&utm_medium=email


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!