Κυριακή 16 Απριλίου 2023

"ΑΠΗΧΘΗ": Η αυξανόμενη κρίση στήν Σουηδία, παιδιών που ΑΠΑΓΟΝΤΑΙ από ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ γονείς! ( β ί ν τ ε ο )

 


της Amy Mek

12 Απριλίου 2023

Γιατί η Σουηδία άνοιξε τα σύνορά της στους μουσουλμάνους, των οποίων οι αξίες και οι πεποιθήσεις έρχονται σε τόσο έντονη αντίθεση με τις δικές τους;

Η Σουηδία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα αυξανόμενο πρόβλημα παιδιών, που απάγονται από τη Σουηδία από μουσουλμάνο αλλοδαπό γονέα, ή άλλο συγγενή και μεταφέρονται στο εξωτερικό...





 Μια πρόσφατη έρευνα (https://www.svt.se/nyheter/inrikes/granskning-minst-916-barn-har-forts-ut-ur-sverige) αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 916 παιδιά έχουν αφαιρεθεί από τη Σουηδία χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές. 

Τα ευρήματα προέρχονται από μια ανασκόπηση των δεδομένων μετανάστευσης και δείχνουν ότι τα παιδιά απήχθησαν μεταξύ 2015 και 2020.

Η ανασκόπηση έδειξε επίσης ότι τα περισσότερα παιδιά που έφυγαν γεννήθηκαν στη Σουηδία, αλλά τουλάχιστον ένας από τους γονείς τους ήταν αλλοδαπός μουσουλμάνος

Σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη χώρα από έναν από τους γονείς τους χωρίς τη γνώση, ή τη συγκατάθεση του άλλου γονέα και μεταφέρθηκαν σε μια ισλαμική χώρα.

(βίντεο)

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλές υποθέσεις αφορούσαν γονικές διαφορές, φόβους για αναγκαστικούς γάμους, ή ισλαμική βία «τιμής». 

Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση, ένα 14χρονο μουσουλμανικό κορίτσι απομακρύνθηκε από τη Σουηδία από τη μητέρα της και παντρεύτηκε έναν μεγαλύτερο άνδρα στο Ιράκ. 

Ο πατέρας του κοριτσιού δεν γνώριζε τα σχέδια και είχε δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης του στην αστυνομία. 

Σε μια άλλη περίπτωση, ένα 7χρονο κορίτσι απομακρύνθηκε από τη Σουηδία από τη μητέρα του, η οποία είχε χάσει την επιμέλεια του παιδιού από τον πατέρα. 

Η μητέρα είχε αφήσει ένα σημείωμα που έλεγε ότι θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να αφήσει τον πατέρα να έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Οι λόγοι για τη μη εξουσιοδοτημένη απομάκρυνση των παιδιών ποικίλλουν. Ωστόσο, οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν παιδιά που απομακρύνθηκαν από τη χώρα για να μεγαλώσουν στη χώρα καταγωγής των μουσουλμάνων γονέων τους. 

Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση, ένα 10χρονο αγόρι απομακρύνθηκε από τη Σουηδία από τη μητέρα του για να ζήσει με τους παππούδες του στο Ιράν χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του πατέρα. 

Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι έπαιρνε το παιδί σε διακοπές, αλλά δεν είχε καμμία πρόθεση να επιστρέψει.

Η κόρη της Hala είναι μεταξύ των πολλών παιδιών που έχουν απαχθεί (https://www.svt.se/nyheter/inrikes/dotter-kidnappades-av-sin-pappa-nar-hon-var-10-ar-nu-undrar-hon-varfor-mamma-inte-gjorde-mer), αφού μεταφέρθηκε στην Ιορδανία από τον μουσουλμάνο πατέρα της όταν ήταν μόλις οκτώ ετών. 

Η κόρη θα γίνει 18 ετών και θα παντρευτεί σε λίγους μήνες. Παρακολουθήστε το βίντεο κλιπ παρακάτω για να ακούσετε τη Hala να αφηγείται την απαγωγή της κόρης της.

(βίντεο)

Η προσπάθεια ανάκτησης ενός απαχθέντος παιδιού μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική, χρονοβόρα και οικονομικά επαχθής διαδικασία. Ο Rasoul, στον οποίο δόθηκε η αποκλειστική επιμέλεια της τρίχρονης κόρης του μετά από μια παρατεταμένη νομική μάχη, αντιμετώπισε αυτόν τον αγώνα όταν το παιδί μεταφέρθηκε από την μουσουλμάνα μητέρα του στην πατρίδα της το Μαρόκο τα Χριστούγεννα του 2016.

Παρά την ακλόνητη ελπίδα του Rasoul για την επιστροφή της κόρης του, έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από την εξαφάνισή της. 

Ο Rasoul έχει κάνει δεκαοκτώ ταξίδια στο Μαρόκο και έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες κορώνες σε νομικές αμοιβές και ιδιωτικούς ερευνητές, αλλά δεν έχει βρει ακόμη την κόρη του. 

Δυστυχώς, λόγω του υψηλού κόστους της αναζήτησης, αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά τις προσπάθειές του. 

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα για τον σπαρακτικό αγώνα του Rasoul να ανακτήσει την κόρη του.

(βίντεο)

Η έρευνα έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών που απομακρύνθηκαν από τη χώρα χωρίς άδεια. Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι ορισμένα παιδιά μπορεί να κακοποιηθούν ή να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης, ειδικά στα ισλαμικά έθνη.

Η εφαρμογή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κοινωνικές υπηρεσίες για να αποτρέψουν την απαγωγή παιδιών. 

Ωστόσο, από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος το 2021, ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ από τα ΠΑΙΔΙΑ που υπόκεινται σε τέτοιες αιτήσεις έχουν λάβει επαρκή προστασία.

(βίντεο)

Ο νέος νόμος δεν βοήθησε τα παιδιά της Sandra, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Σαουδική Αραβία από τον βαθιά θρησκευόμενο σύζυγό της όταν ήταν ενός και τριών ετών, παρόλο που είχε εκφράσει τις ανησυχίες της πριν γεννήσει το πιο πρόσφατο παιδί τους.

Φοβούμενη ότι τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, τα οποία δεν είναι δικά του, θα απομακρυνθούν επίσης, η Sandra και τα μεγαλύτερα παιδιά της κλειδώθηκαν στο διαμέρισμά τους και περίμεναν την ταξιδιωτική απαγόρευση. 

Ωστόσο, χρειάστηκαν πέντε ημέρες για να μπορέσουν να συναντηθούν με τις κοινωνικές υπηρεσίες και, δυστυχώς, δεν τέθηκε σε ισχύ ταξιδιωτική απαγόρευση. 

Η Sandra ζει τώρα σε προστατευμένα καταλύματα και εξακολουθεί να ανησυχεί ότι ο ισλαμιστής ρατσιστής Σαουδάραβας πρώην σύζυγός της θα μπορούσε να πάρει τα μεγαλύτερα παιδιά της.

Στο παρακάτω βίντεο, η Sandra μοιράζεται τον σπαραγμό της και περιγράφει τη στιγμή που ανακάλυψε ότι τα παιδιά της είχαν απαχθεί:

(βίντεο)

Η Lara, η οποία πάλεψε με νύχια και με δόντια για να φέρει τα παιδιά της πίσω στο σπίτι μετά την κράτησή τους στην Τουρκία από τον πατέρα τους κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης για την επιμέλεια, πιστεύει ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τη δυνατότητα επιτυχούς επανένωσης με τα απαχθέντα παιδιά τους. 

«Μπορεί να συμβεί», λέει, «παρόλο που τα ισλαμικά νομικά συστήματα [Σαρία] σε διαφορετικές χώρες μπορεί να διαφέρουν και οι [μουσουλμάνοι] πατέρες μπορεί να έχουν ευκολότερο χρόνο να κερδίσουν την αποκλειστική επιμέλεια. Αλλά υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια και πρέπει να το διαδώσουμε».

Η Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης έχει τονίσει τη σημασία της απόκτησης άδειας πριν από τη λήψη ενός παιδιού από τη χώρα. Έχει παροτρύνει τους γονείς να αναζητήσουν νομικές συμβουλές εάν δεν είναι σίγουροι για τους διεθνείς κανόνες και κανονισμούς απαγωγής παιδιών. 

Ο οργανισμός τόνισε επίσης την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της Σουηδίας και άλλων χωρών για να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των παιδιών που απομακρύνονται από τη χώρα χωρίς άδεια.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Σουηδίας προς τους ισλαμιστές μετανάστες γονείς και τις χώρες καταγωγής τους, αυτές αγνοούνται κατάφωρα. 

Αυτό εγείρει το ερώτημα: γιατί η Σουηδία άνοιξε τα σύνορά της σε μουσουλμάνους των οποίων οι αξίες και οι πεποιθήσεις είναι σε τόσο έντονη αντίθεση με τις δικές τους; 

Επιπλέον, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι, παρά τις προειδοποιήσεις, υπάρχει ελάχιστη προσπάθεια να σταματήσει η είσοδος μουσουλμάνων μεταναστών στη Σουηδία. 

Αυτή η έλλειψη δράσης όχι μόνο υπονομεύει την κοινωνική συνοχή, αλλά συνιστά επίσης σημαντική απειλή για την ασφάλεια και την προστασία της χώρας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!