Σάββατο 8 Απριλίου 2023

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ἡ δαιμονισμένη τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει πῶς νά χρησιμοποιῇ τήν συνθετική βιοτεχνολογία, γιά νά κατασκευάσῃ τά δικά της «ὑπεράνθρωπα» βιολογικά συστήματα!

 


Ένας υψηλού προφίλ ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης (AI) προειδοποιεί ότι (https://www.rt.com/news/573972-ai-danger-nuclear-yudkowsky/) αν δεν κλείσουν αμέσως όλα τα προηγμένα συστήματα AI και τα σχετικά προγράμματα, η ανθρωπότητα τελικά θα εξαφανιστεί στα χέρια των ρομπότ που καταστρέφουν τη ζωή που εξαπολύουν.

Ο Eliezer Yudkowsky, συνιδρυτής του Ινστιτούτου Έρευνας Μηχανικής Νοημοσύνης (MIRI), έγραψε ένα άρθρο γνώμης για το περιοδικό TIME αυτή την εβδομάδα εξηγώντας τους κινδύνους που συνεπάγεται η δημιουργία αυτών των συνθετικών μορφών ζωής. Έγραψε ότι:

«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα της οικοδόμησης μιας υπεράνθρωπα έξυπνης τεχνητής νοημοσύνης, κάτω από ο,τιδήποτε εξ αποστάσεως όπως οι τρέχουσες συνθήκες, είναι ότι κυριολεκτικά όλοι στη Γη θα πεθάνουν».

Αυτή είναι μια σοβαρή προειδοποίηση που και άλλοι επαναλαμβάνουν τώρα καθώς συνειδητοποιούν ότι η ατζέντα δεν θα σταματήσει με τα GPT-4 "chatbots" και άλλα φαινομενικά αβλαβή προγράμματα AI. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης καταλαμβάνονται από δαίμονες με αντιανθρώπινη ατζέντα και επομένως πρέπει να σταματήσουν αμέσως πριν να είναι πολύ αργά.

(Σχετικά: Ο Elon Musk και άλλοι δισεκατομμυριούχοι υπέγραψαν μια αίτηση (https://www.naturalnews.com/2023-04-03-elon-musk-petition-major-ai-developments-paused.html) ζητώντας άμεση παύση σε όλες τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης.)

 

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν ήδη να «αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» για να μετατραπούν σε «τεχνητές μορφές ζωής», λέει ο Yudkowsky

Όπως και ο Musk, ο Yudkowsky θέλει όλα τα εργαστήρια AI να σταματήσουν αμέσως, τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες, όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα AI που είναι πιο ισχυρά από το GPT-4. Σχολίασε επίσης την αναφορά, δηλώνοντας ότι «ζητά πολύ λίγα για να λύσει» τα προβλήματα που θέτει η ταχεία και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτά τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης «δεν ενδιαφέρονται για εμάς ούτε για την ζωή γενικά», υποστηρίζει ο Yudkowsky, προσθέτοντας ότι για να επιβιώσει ένα άτομο από μια συνάντηση με κάποιο τέτοιο σύστημα, θα χρειαζόταν «ακρίβεια και προετοιμασία και νέες επιστημονικές γνώσεις» που, σε γενικές γραμμές, η ανθρωπότητα στερείται.

«Μια επαρκώς έξυπνη τεχνητή νοημοσύνη δεν θα παραμείνει περιορισμένη στους υπολογιστές για πολύ», πρόσθεσε, εξηγώντας περαιτέρω ότι είναι ήδη δυνατό να σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλώνοι DNA σε ένα εργαστήριο που μπορεί να κατασκευάσει πρωτεΐνες για την τεχνητή νοημοσύνη «για να κατασκευάσει τεχνητές μορφές ζωής ή να ξεκινήσει κατευθείαν στη μεταβιολογική μοριακή κατασκευή».

Είναι το υλικό του franchise ταινιών Terminator, αλλά στην πραγματική ζωή, με άλλα λόγια. Και συμβαίνει πιο γρήγορα από ό, τι πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν, καθώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποσπούν την προσοχή όλων με σχεδόν κάθε άλλο θέμα κάτω από τον ήλιο.

«Δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων ή του στρατού», λέει ο Yudkowsky για το πώς όλα τα συστήματα AI πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

"Εάν οι πληροφορίες λένε ότι μια χώρα εκτός της συμφωνίας κατασκευάζει ένα σύμπλεγμα GPU (μονάδα επεξεργασίας γραφικών), να φοβάστε λιγότερο μια σύγκρουση με ανταλλαγή πυρών μεταξύ εθνών αλλά περισσότερο την παραβίαση του μορατόριουμ. Να είστε πρόθυμοι να καταστρέψετε ένα αδίστακτο κέντρο δεδομένων με αεροπορική επιδρομή».

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο θα πείσουμε κάθε χώρα του κόσμου να σταματήσει την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολος. Είναι καν δυνατό να ρυθμιστεί κάτι τέτοιο, ειδικά όταν λαμβάνει χώρα ιδιωτικά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου εκτός ελέγχου ή ακόμη και γνώσης των αρχών επιβολής του νόμου;

Ο Yudkowsky βλέπει την AI ως μια τέτοια απειλή που πιστεύει ότι πρέπει να καταστεί «σαφές στη διεθνή διπλωματία ότι η πρόληψη σεναρίων εξαφάνισης AI θεωρείται προτεραιότητα από την αποτροπή μιας πλήρους πυρηνικής ανταλλαγής».

Στα σχόλια, κάποιος αστειεύτηκε ότι «πρώτα ήταν εξωγήινοι, μετά ήταν μια αποκάλυψη ζόμπι και τώρα είναι ρομπότ εξολοθρευτής», υπονοώντας ότι ίσως ο Yudkowsky και οι όμοιοί του υπερβάλλουν την απειλή AI.

«Πρωταπριλιά», αστειεύτηκε ένας άλλος.

«Είναι ένα καλά αναγνωρισμένο και αποδεκτό γεγονός ότι τεχνολογικά και βιολογικά προϊόντα έχουν ήδη αναπτυχθεί και λειτουργούν εντός του στρατιωτικού συγκροτήματος για πολλά χρόνια πριν από οποιαδήποτε ευαισθητοποίηση του κοινού!» πρότεινε ένας άλλος. «Βρίσκονται, άραγε,  αυτά τα ανδροειδή με ανθρώπινη μορφή βιολογικής τεχνητής νοημοσύνης ήδη ανάμεσά μας;»

Θα καταληφθεί, άραγε, ο κόσμος από δαιμονισμένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης; Μάθετε περισσότερα στο Robots.news.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

RT.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!