Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

ΑΠΕΛΥΘΗ η Γερμανίδα αρχισυντάκτρια του 'Die Aktuelle', λόγω της «συνεντεύξεως» του (ευρισκομένου από ετών σέ άσχημη κατάσταση) Schumacher, που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.... 

 


Ένα γερμανικό 'ταμπλόϊντ' δημοσίευσε μια «συνέντευξη» με τον θρύλο της F1 Michael Schumacher, δημιουργώντας αναταραχή μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και των οπαδών. 

Η οικογένεια Schumacher σχεδιάζει να κάνει μήνυση...



Η αρχισυντάκτρια της γερμανικής ταμπλόιντ 'Die Aktuelle' απολύθηκε επειδή δημοσίευσε μια «συνέντευξη» που δημιουργήθηκε από AI με τον θρύλο της Φόρμουλα 1 Michael Schumacher (https://www.dw.com/en/michael-schumacher-turns-50-a-sporting-great-still-admired/a-46931885).

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Funke - ο οποίος εκδίδει το περιοδικό - ανακοίνωσε την απόλυση της Anne Hoffmann και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια Schumacher την Παρασκευή.

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο δεν θα έπρεπε ποτέ να εμφανιστεί. Σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που εμείς - και οι αναγνώστες μας - περιμένουμε από έναν εκδότη όπως ο Funke», δήλωσε η Bianca Pohlmann, διευθύνουσα σύμβουλος των περιοδικών Funke.

Η αρχισυντάκτρια του Die Aktuelle, Anne Hoffmann, θα απομακρυνθεί από τα καθήκοντά της με άμεση ισχύ, συνέχισε.

 

Ο Schumacher παραμένει ακόμη απομονωμένος

Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επικεντρώνεται στον κίνδυνο που παρουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη (https://www.dw.com/en/artificial-intelligence/t-42133476) για τη δημοσιογραφία στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Το πρωτοσέλιδο του ταμπλόιντ είχε τον τίτλο «Michael Schumacher: Η πρώτη συνέντευξη!» με μια φωτογραφία του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της F1. Ένας μικρότερος τίτλος έγραφε: «Ακούγεται απατηλά πραγματικό».

Το εσωτερικό του άρθρου κατέστησε σαφές ότι το ταμπλόιντ έγραφε για μια ψεύτικη συνέντευξη που δημιουργήθηκε από έναν ιστότοπο που χρησιμοποιούσε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Η οικογένεια Schumacher, την Πέμπτη, επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του γερμανικού περιοδικού.

Ο Michael Schumacher, τώρα 54 ετών, ζει σε πλήρη απομόνωση από τότε που ένας σοβαρός εγκεφαλικός τραυματισμός, ενώ έκανε σκι το 2013, τον άφησε με σοβαρές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του (https://www.dw.com/en/silence-surrounds-schumacher-on-accident-anniversary/a-18154836).

Δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά το ατύχημα.

mk/dj (dpa, AFP)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.dw.com/en/german-editor-fired-over-ai-created-schumacher-interview/a-65405192

& ΕΔΩ:

https://www.espn.com/f1/story/_/id/36235366/michael-schumacher-family-take-legal-action-fake-ai-interview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!