Τρίτη 23 Μαΐου 2023

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ; Τρομοκρατική ενέργεια στά σκαριά; 60.000 λίβρες ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ νιτρικού αμμωνίου ....ΛΕΙΠΟΥΝ από τραίνο, μέ προορισμό τήν Καλιφόρνια!!!!

 




 

Το νιτρικό αμμώνιο εξαφανίστηκε από ένα βαγόνι που έφυγε από το Cheyenne του Wyoming στις 12 Απριλίου. Δύο εβδομάδες αργότερα, όταν το τραίνο έφτασε σε μια σιδηροδρομική στάση στην έρημο Mojave, μια επιθεώρηση διαπίστωσε ότι το βαγόνι ήταν άδειο. (Σχετικά: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ: Τραίνο που μεταφέρει χιλιάδες γαλόνια καυσίμου προπανίου αναποδογυρίζει σε εκτροχιασμό στην Φλόριντα. https://www.naturalnews.com/2023-03-02-rail-car-carrying-propane-flips-over-florida.html)

Το νιτρικό αμμώνιο προήλθε από την εταιρεία Dyno Nobel, η οποία διαθέτει εργοστάσιο κοντά στο Cheyenne. Ανέφερε το περιστατικό στις 10 Μαΐου στο Εθνικό Κέντρο Ανταπόκρισης, μια υπηρεσία υπό την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών που ενεργεί ως το μοναδικό σημείο επαφής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (https://www.epa.gov/emergency-response/national-response-center) για την αναφορά επικίνδυνων απορρίψεων στο περιβάλλον οπουδήποτε στις ΗΠΑ ή στα εδάφη της, συμπεριλαμβανομένων των χημικών διαρροών.

Το νιτρικό αμμώνιο χρησιμοποιείται συνήθως στις ΗΠΑ ως λίπασμα. Αλλά χρησιμοποιείται επίσης ως κρίσιμο συστατικό σε υψηλά εκρηκτικά. Η Dyno Nobel παράγει νιτρικό αμμώνιο για να το πουλήσει ως εκρηκτικό (https://www.dynonobel.com/aboutdynonobel/we-are-dyno-nobel), συνήθως για εξόρυξη άνθρακα και μετάλλων, λατομεία και κατασκευές.

Το νιτρικό αμμώνιο ήταν επίσης το βασικό συστατικό που χρησιμοποιήθηκε στην αυτοσχέδια βόμβα που πυροδοτήθηκε στην επίθεση του 1995 στο ομοσπονδιακό κτίριο Murrah στην Οκλαχόμα Σίτι που σκότωσε 168 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 700 ακόμη.

Ήταν επίσης η ουσία που προκάλεσε τη θανατηφόρα έκρηξη σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού στον Λίβανο το 2020. 

Αυτή η έκρηξη προκάλεσε 218 θανάτους, πάνω από 7.000 τραυματισμούς και πάνω από 15 δισεκατομμύρια δολλάρια σε υλικές ζημιές. Το περιστατικό άφησε επίσης περίπου 300.000 ανθρώπους άστεγους.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το νιτρικό αμμώνιο «διέρρευσε» από αυτοκινητάμαξα...

Σύμφωνα με την τρέχουσα θεωρία εργασίας του Dyno Nobel, το νιτρικό αμμώνιο - το οποίο μεταφέρθηκε σε μορφή σφαιριδίων σε ένα καλυμμένο βαγόνι χοάνης παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά άνθρακα - έπεσε (!...) από το βαγόνι στο δρόμο προς μια σιδηροδρομική παρακαμπτήριο, μια μικρή γραμμή που συνδέεται με τον κύριο σιδηρόδρομο.

Η σιδηροδρομική παρακαμπτήριος βρίσκεται στο Saltdale, μια μη ενσωματωμένη κοινότητα περίπου 26 μίλια βορειοανατολικά της πόλης Mojave στην ανατολική κομητεία Kern της Καλιφόρνια.

«Το βαγόνι σφραγίστηκε όταν έφυγε από τις εγκαταστάσεις του Cheyenne και οι σφραγίδες ήταν άθικτες όταν έφτασε στο Saltdale», δήλωσε η εταιρεία μέσω εκπροσώπου. «Η αρχική εκτίμηση είναι ότι μια διαρροή από την κάτω πύλη στο βαγόνι μπορεί να έχει αναπτυχθεί κατά τη μεταφορά.

Μια ξεχωριστή έρευνα που διεξάγεται από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Σιδηροδρόμων δείχνει ότι μία από τις πύλες των βαγονιών χοάνης δεν ήταν σωστά κλειστή, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διαρροή νιτρικού αμμωνίου σε όλο το μήκος του ταξειδιού περίπου 800 μιλίων από το Cheyenne στο Saltdale.

Η Dyno Nobel ισχυρίζεται ότι το ταξείδι στο Saltdale διήρκεσε δύο εβδομάδες και περιελάμβανε πολλαπλές στάσεις. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι έχει πολύ περιορισμένο έλεγχο στο βαγόνι μόλις ξεκινήσει το ταξείδι του, καθώς αναλαμβάνει η Union Pacific Corporation, η οποία ελέγχει τον σιδηρόδρομο.

Η Dyno Nobel και οι έρευνες του FRA συνεχίζονται. Η Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας της Καλιφόρνια και η Union Pacific Corporation διεξάγουν επίσης τις δικές τους έρευνες.

Το βαγόνι που μετέφερε το νιτρικό αμμώνιο είναι καθ' οδόν προς το Γουαϊόμινγκ για επιθεώρηση. Η Dyno Nobel δήλωσε ότι ελπίζει να κατανοήσει καλύτερα πώς χάθηκε το φορτίο και μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς της ελπίζει να φέρει συστάσεις για να αποτρέψει κάτι παρόμοιο να συμβεί ξανά.

ΚΑΜΜΙΑ από τις τέσσερεις ξεχωριστές και εν εξελίξει έρευνες για το θέμα ΔΕΝ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αλλά η απώλεια μιας τεράστιας ποσότητας επικίνδυνων χημικών ουσιών είναι πολύ αμφισβητήσιμη, ειδικά δεδομένου ότι αυτό είναι μόνο το τελευταίο σιδηροδρομικό πρόβλημα (http://disaster.news/) που συμβαίνει από τον Φεβρουάριο, όταν ένα τραίνο που μετέφερε τοξικές χημικές ουσίες εκτροχιάστηκε στην East Palestine του Οχάϊο, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη που εξάπλωσε επιβλαβείς ουσίες στις γύρω κοινότητες και μακρύτερα.

Μάθετε τα τελευταία επικίνδυνα περιστατικά που συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στο Chaos.news (https://chaos.news/).

Παρακολουθήστε αυτό το επεισόδιο του "Evolutionary Energy Arts" καθώς οι οικοδεσπότες Michael και Cindy Lazaro συζητούν πόσο απίθανο είναι ότι 30 τόνοι νιτρικού αμμωνίου απλά να εξαφανίστηκαν (https://www.brighteon.com/0fdfbbb1-a7a1-4300-adbc-9367e3f4eed0) από ένα βαγόνι τραίνου.

(βίντεο)

Αυτό το βίντεο είναι από το κανάλι Evolutionary Energy Arts στο Brighteon.com.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Breitbart.com

KQED.org

EPA.gov

DynoNobel.com

Brighteon.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.naturalnews.com/2023-05-18-60k-pounds-explosive-ammonium-nitrate-missing-train.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!