Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

«Δυστοπικές» νέες κάμερες κυκλοφορίας στήν ΑΓΓΛΙΑ, χρησιμοποιούν AI, γιά νά «ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ τούς ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕΣΑ στα αυτοκίνητά τους!!!!

 


Το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις εισήγαγε τις πρώτες κάμερες ταχύτητας AI στον κόσμο για να πιάσει τους αυτοκινητιστές «βλέποντας» μέσα στα αυτοκίνητά τους - αλλά οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής το ονόμασαν «ταμειακή μηχανή του Big Brother»



Οι οδηγοί του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι οι πρώτοι στον κόσμο που θα κατασκοπεύονται από την τεχνητή νοημοσύνη (https://www.dailystar.co.uk/latest/artificial-intelligence/), μετά την κυκλοφορία μιας αμφιλεγόμενης νέας κάμερας ταχύτητας.

Η κάμερα ταχύτητας, η οποία έχει το παρατσούκλι «ταμειακή μηχανή του Big Brother» από τους υποστηρικτές των αυτοκινητιστών, χρησιμοποιεί AI και ραντάρ «4D» για να κατασκοπεύει τους οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να πιάσει μόνο τους οδηγούς που επιταχύνουν, αλλά οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του, ή δεν φοράει ζώνη ασφαλείας ενώ κάθεται πίσω από το τιμόνι.

Η κάμερα Redspeed Sentio (https://www.redspeed-int.com/cameras/) εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην A23 στο Lambeth του Νότιου Λονδίνου, όπου δοκιμάστηκε σε ανυποψίαστους οδηγούς.

Η κάμερα AI είναι ικανή να παρακολουθεί έως και έξι λωρίδες κυκλοφορίας και μπορεί να «μιλήσει» με άλλες κάμερες στη διαδρομή για να ελέγξει τη μέση ταχύτητά σας.

Μπορούν ακόμη και να ελέγξουν το αυτοκίνητό σας για ασφάλιση και φόρο....

Ωστόσο, οι κάμερες έχουν ήδη επικριθεί ως ένα «υπερβολικό βήμα».

Ο Nick Freeman, δικηγόρος που ειδικεύεται στην αυτοκίνηση, δήλωσε: «Ως οδηγοί γινόμαστε όλοι εύκολοι στόχοι. Αυτό θα μπορούσε να είναι απλώς ένα υπερβολικό βήμα.

«Θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση της απουσίας αστυνομίας στους δρόμους μας. 

Αλλά πάντα θα μας λείπει κάτι όταν δεν έχουμε αυτό το ανθρώπινο στοιχείο».

Εν τω μεταξύ, ο Jake Hurfurt, επικεφαλής του Big Brother Watch, δήλωσε: «Αυτό το είδος παρεμβατικής και ανατριχιαστικής παρακολούθησης που αντιμετωπίζει κάθε περαστικό ως πιθανό ύποπτο είναι υπερβολικό και κανονικό.

«Αποτελεί απειλή για την ιδιωτική ζωή όλων. 

Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν τη ζωή τους, χωρίς να αναλύονται από απρόσωπα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης».

Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι θάνατοι σε απόσταση 1.600 ποδιών [480 μέτρα] από τις 1.000 κάμερες ταχύτητας του Λονδίνου (χωρίς AI) έχουν μειωθεί κατά 58%.

Εν τω μεταξύ, η TfL επέμεινε ότι η «λειτουργικότητα AI» δεν χρησιμοποιείται επί του παρόντος.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.dailystar.co.uk/tech/news/dystopian-new-uk-traffic-cameras-29953616

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!