Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Η μικρή, αλλά ΨΥΧΩΜΕΝΗ Ταϊβάν, ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ! - Δέν θά αφήσει τίς ΗΠΑ νά ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ τά εργοστάσια ημιαγωγών, γιά νά πέσουν σέ κινεζικά χέρια!...

 


(Natural News) 

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν αντιστέκεται σε αυτό που γρήγορα γίνεται ευνοϊκό μεταξύ ενός αυξανόμενου αριθμού Αμερικανών ηγετών και διπλωματών: 

Την καταστροφή των εξαιρετικά προηγμένων εργοστασίων ημιαγωγών του νησιού, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση τους στα χέρια των κινεζικών δυνάμεων εισβολής.



«Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν απέρριψε τη Δευτέρα την ιδέα (https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4886681) να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ τα εργοστάσια ημιαγωγών του νησιού σε περίπτωση κινεζικής εισβολής», ανέφερε η AntiWar.com αυτή την εβδομάδα (https://news.antiwar.com/2023/05/10/taiwan-says-its-military-wont-let-the-us-blow-up-semiconductor-factories/).

Ο βουλευτής Seth Moulton (D-MA) έκανε πρόσφατα μια δήλωση που υποδηλώνει, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να μεταφέρουν ένα ισχυρό μήνυμα στην Κίνα σχετικά με τις συνέπειες και «να καταστήσουν πολύ σαφές στους Κινέζους ότι αν εισβάλλετε στην Ταϊβάν, θα ανατινάξουμε την TSMC» - αναφερόμενος στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, η οποία παράγει την πλειοψηφία των προηγμένων ημιαγωγών στον κόσμο.



Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν, Chiu Kuo-cheng, απάντησε στα σχόλια του Moulton δηλώνοντας ότι ο στρατός του νησιού, δεν θα επιτρέψει ένα τέτοιο περιστατικό.

«Είναι υποχρέωση του στρατού να υπερασπιστεί την Ταϊβάν και δεν θα ανεχτούμε άλλους να ανατινάξουν τις εγκαταστάσεις μας», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα The South China Morning Post (https://www.scmp.com/news/china/military/article/3219822/us-and-taiwan-talks-us500-million-free-weapons-after-stalled-arms-deliveries?module=more_top_stories_int&pgtype=homepage).

Η ιδέα της στόχευσης των εγκαταστάσεων παραγωγής τσιπ της Ταϊβάν για να αποφευχθεί η πτώση τους στον κινεζικό έλεγχο κερδίζει έδαφος στην Ουάσιγκτον. 

Ένα έγγραφο του 2021 που δημοσιεύθηκε από το Κολλέγιο Πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ πρότεινε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ταϊβάν θα πρέπει να σχεδιάσουν στρατηγικές για τακτικές «καμμένης γης» που θα το καθιστούσαν «όχι μόνο μη ελκυστικό εάν καταληφθεί ποτέ με βία, αλλά θετικά δαπανηρό να διατηρηθεί».



Η εφημερίδα συνέχισε λέγοντας ότι θα μπορούσε να γίνει «πιο αποτελεσματικά απειλώντας να καταστρέψει εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, τον σημαντικότερο κατασκευαστή τσιπ στον κόσμο και τον σημαντικότερο προμηθευτή της Κίνας».

Ο κατασκευαστής τσιπ είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. 

Ιδρύθηκε το 1987, η εταιρεία έχει γίνει βασικός παίκτης στην παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογίας, παράγοντας 'τσιπς' για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στα ηλεκτρονικά.

Η επιτυχία της TSMC μπορεί να αποδοθεί στην εστίασή της στην καινοτομία και την ικανοποίηση των πελατών. 

Η εταιρεία επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και την ανάπτυξη, διευρύνοντας συνεχώς τα όρια του τι είναι δυνατό στην κατασκευή ημιαγωγών. 

Η TSMC είναι επίσης γνωστή για την πελατοκεντρική προσέγγισή της, συνεργαζόμενη στενά με τους πελάτες για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων λύσεων που ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία της TSMC είναι οι προηγμένες διαδικασίες παραγωγής της. 

Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για την παραγωγή τσιπ με μικρότερα και πιο περίπλοκα εξαρτήματα, επιτρέποντας μεγαλύτερες ταχύτητες επεξεργασίας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. 

Η TSMC είναι επίσης γνωστή για τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών σε όλες τις δραστηριότητές της.

Η TSMC έχει επίσης διαδραματίσει βασικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Ταϊβάν. 

Η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα, με περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. 

Η επιτυχία της TSMC συνέβαλε επίσης στην προσέλκυση άλλων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Ταϊβάν, δημιουργώντας ένα ακμάζον οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη στις αγορές αυτοκινήτων και Internet of Things (IoT), καθώς και στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της τεχνολογίας '5G'

Η TSMC έχει επίσης επεκτείνει τις δραστηριότητές της παγκοσμίως, ανοίγοντας νέες εγκαταστάσεις - ενδιαφέρον, στην Κίνα, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, ο Robert O'Brien, ο οποίος υπηρέτησε ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Trump, δήλωσε στο Semafor τον Μάρτιο (https://www.semafor.com/article/03/13/2023/the-us-would-destroy-taiwans-chip-plants-if-china-invades-says-former-trump-official): «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουν αυτά τα εργοστάσια να πέσουν σε κινεζικά χέρια».

Έκανε έναν παραλληλισμό μεταξύ ενός ιστορικού γεγονότος και της τρέχουσας κατάστασης, αναφερόμενος στον βρετανικό βομβαρδισμό του γαλλικού ναυτικού στόλου, στα ανοικτά των ακτών της Αλγερίας το 1940. 

Ο σκοπός αυτής της επίθεσης ήταν να αποτρέψει τα πλοία από το να πέσουν στα χέρια της ναζιστικής Γερμανίας. 

Ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα την ατυχή απώλεια της ζωής σχεδόν 1.300 Γάλλων ναυτικών.

«Οι Βρετανοί δεν επέτρεψαν στον γαλλικό στόλο να παραμείνει άθικτος, ώστε να μπορούσε ενδεχομένως να πάει στους Γερμανούς και να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων για τη μάχη του Ατλαντικού», είπε.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

Semafor.com

TaiwanNews.com

SCMP.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.naturalnews.com/2023-05-12-taiwan-pushes-back-wont-let-us-destroy-semiconductor-factories.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!