Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Η Στέψη του γέρου καί η πτώση της Ευρώπης....

 


Ο Κάρολος Γ' θα μείνει στην ιστορία ως κωμικός χαρακτήρας. 

Ως βασιλιάς όλων των Πρασίνων, θα μας οδηγήσει πίσω στην αγροτική φτώχεια.

Θα πρέπει, άρα γε, να κλάψουμε, ή να γελάσουμε;

Αυτό το Σαββατοκύριακο, με δαπάνη 300 εκατομμυρίων ευρώ, δολλαρίων ή φράγκων στο Λονδίνο, ένας γκριζομάλλης γέρος, με την πικρία χαραγμένη στα χαρακτηριστικά του, δεν θα εκλεγεί κυβερνήτης του Ηνωμένου Βασιλείου.


Όχι, αλλά θα χριστεί πίσω από μια κουρτίνα.

Αυτή είναι η προσωπική επιθυμία του Καρόλου Γ ', επειδή δεν ήθελε να ενοχλείται από γήινες ματιές στη σύνδεσή του με τον Θεό.

Με αυτήν την αλαζονική απόσταση, ένας βρετανός μονάρχης, του οποίου η αυτοκρατορία έχει καταρρεύσει εδώ και πολύ καιρό, ανεβαίνει και πάλι στο θρόνο.

Είναι ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury (όχι του Coventry, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε στην αρχή) ως ο ανώτατος εκπρόσωπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αλλά χωρίς Πάπα, ο οποίος χρίζει τον νέο Άγγλο μονάρχη, ο οποίος είναι επίσης, στην ηλικία των 74, ο γηραιότερος.

Δίπλα του στο θρόνο θα είναι η σύζυγός του Καμίλα, 75 ετών.

Οι δύο τελευταίοι ηγέτες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κάποτε κάλυπτε τον κόσμο και κυβερνούσε τα κύματα, είναι μια καρικατούρα αυτού που ήταν κάποτε η Βρετανία.

Μια παγκόσμια αυτοκρατορία της οποίας η ευημερία βασίστηκε στην εκμετάλλευση μεγάλων τμημάτων της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής.

Αυτή τη στιγμή, περισσότερες από δώδεκα πολιτείες, μέλη της Κοινοπολιτείας – αυτό ακριβώς το όνομα είναι κατάχρηση της γλώσσας – έχουν καλέσει τον νέο βασιλιά να ζητήσει συγγνώμη για όλες τις βιαιοπραγίες και τα παραπτώματα που προκάλεσε η Αγγλία στους πρώην υπηκόους της.

Το μεγαλύτερο παράπτωμα των Βρετανών ήταν η υποδούλωση της Κίνας, η οποία έγινε ισχυρότερη υπό τον Μάο Τσε Τουνγκ και έριξε το γάντι στην Αγγλία και την Ευρώπη, στην πραγματικότητα σε ολόκληρη τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, με τον Xi Jinping.

Τώρα ισχύει η αξίωσή μας για ηγεσία. Εμείς, η παγκόσμια αυτοκρατορία πριν από 250 χρόνια, επιστρέψαμε.

Ο Κάρολος Γ ́ θα κυβερνήσει την Κοινοπολιτεία ως καρικατούρα. Υπό την κυριαρχία του, τα απομεινάρια αυτού που έκανε την Αγγλία, και τίποτα άλλο, μεγάλη θα συντριβούν.

Ο αγγλικός λαός υποφέρει ήδη από το χάος της παρακμής. Έχει φτωχά εισοδήματα, ελάχιστα για φαγητό και ένα σκόπιμα κατεστραμμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Με τη Μεγάλη Βρετανία, από την οποία οι Σκωτσέζοι θέλουν να ξεφύγουν εξίσου με τους Ιρλανδούς και τους κατοίκους της Ουαλίας, η Ευρώπη τελικά χάνεται.

Μετά από 500 χρόνια εξαιρετικών επιτυχιών, κατά τα οποία έως και τα δύο τρίτα της γης υποτάχθηκαν στην αγγλοευρωπαϊκή παγκόσμια κυριαρχία, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) γλιστρά επίσης κάτω από τα πόδια της.

Ιδρύθηκε ως το τελευταίο προπύργιο της κάποτε παγκόσμιας κυριαρχίας της Ευρώπης, η μία χώρα μετά την άλλη βυθίζεται στην αυξανόμενη φτώχεια. Τα νέα κράτη της ΕΕ στην Ανατολική Ευρώπη θέλουν να επιστρέψουν στην παλιά Ευρώπη των οικογενειών και του κοινού καλού.

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός καγκελάριος βρίσκεται καθ' οδόν στην Κένυα για να βρει τους νέους ειδικούς που του λείπουν στην πατρίδα του.

Η κατάρρευση της Ρώμης διήρκεσε 300 χρόνια. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει η κατάρρευση της Ευρώπης.

Βασίζεται στην τελευταία μεγάλη αποικία του λευκού ανθρώπου, τις ΗΠΑ. Μπορούν οι «λευκοί γέροι» της αμερικανικής ανατολικής ακτής να σώσουν τους εαυτούς τους και τους Ευρωπαίους;

Μπορεί να αμφισβητηθεί. Και εκεί, το ποσοστό των Λατινοαμερικανών, των Ασιατών και των σκουρόχρωμων Αμερικανών αυξάνεται με ρυθμό άνω του μέσου όρου.

Η Kamala Harris ως παλιά και νέα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αν ο Donald Trump δεν κερδίσει, είναι μόνο η κορυφή μιας μεγάλης πυραμίδας που χτίζεται τώρα.

Η Ευρώπη δεν θα σωθεί από τους Αμερικανούς, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι λευκοί σήμερα, αλλά θα συρθεί μαζί της. Σύμφωνα με τους κινεζικούς υπολογισμούς, αυτό δεν θα διαρκέσει περισσότερο από άλλα 30 χρόνια.

Η Ελβετία, επίσης, γιορτάζει αυτόν τον τελευταίο μεγάλο αγγλοευρωπαίο βασιλιά με τον κατάλληλο ενθουσιασμό. Ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Alain Berset, έχει ήδη πετάξει στο Λονδίνο για να αποτίσει φόρο τιμής στον νέο βασιλιά σήμερα, Σάββατο.

Ούτε η Ευρώπη γλιτώνει από αυτό: ένας Ελβετός πλέϋμποϋ πρόεδρος, του οποίου η γοητεία και τα σκάνδαλα μπορούν να θεωρηθούν όμοια με εκείνα της ύστερης ρωμαϊκής παρακμής, υποκλίνεται μπροστά στον γηραιό βασιλιά που δεν έχει πλέον μέλλον.

Μόνο ο Ueli Maurer, όπως και ο Gerhard Schröder στη Μόσχα, είχε τη δύναμη να επισκεφθεί την κινεζική πρεσβεία στη Βέρνη μετά την παραίτησή του.

Ο Schröder βλέπει το μέλλον στη Ρωσσία, ο Maurer στην Κίνα. Μακροπρόθεσμα, η Δυτική Ευρώπη δεν έχει καμμία πιθανότητα εναντίον κανενός από αυτά, της Ουκρανίας ή όχι.

Θα ευχόμουν στην Ελβετία κάτι καλύτερο.

Πολλοί ονειρεύονταν να συνάψουν μια ένωση ειδικού είδους με την Αγγλία ή την προφανή αυτοκρατορία της Μεγάλης Βρετανίας όταν εγκατέλειψαν την ΕΕ. Αυτό το όνειρο έχει χαθεί προ πολλού.

Τι απομένει από την Ελβετία;

Οι δύο ομοσπονδιακοί σύμβουλοι, ο φιλελεύθερος Ignazio Cassis στο Υπουργείο Εξωτερικών και η υπουργός Στρατού του Κέντρου Viola Amherd, κατέστρεψαν την ένοπλη ουδετερότητά μας, η οποία έχει οικοδομηθεί εδώ και 200 χρόνια.

Κανένας άλλος ομοσπονδιακός σύμβουλος δεν είχε τη δύναμη να τους συγκρατήσει.

Δεν έχουμε πλέον φάρμακα, τα πανεπιστήμιά μας δεν έχουν πρόσβαση σε εκείνα της ΕΕ, οι φαρμακευτικές, τραπεζικές βιομηχανίες και οι βιομηχανίες μηχανημάτων μας είναι σε θέση να προμηθεύουν όλο και λιγότερο την ΕΕ.

Απομονωνόμαστε όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Αλλά αυτό μας κάνει ευτυχισμένους;

Ένας στους δύο Ελβετούς δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς κρατικές επιδοτήσεις, δηλαδή χρήματα από φόρους.

Η Ευρώπη ήταν κάποτε μια παγκόσμια δύναμη και οι λαοί της Ευρώπης έγιναν πλούσιοι. Η εκμετάλλευση πολλών μεγάλων αυτοκρατοριών μας έφερε ευημερία και ανάπτυξη.

Τώρα ολισθαίνουμε ξανά στην ασημαντότητα, στην καλύτερη περίπτωση να βοηθήσουμε τα έθνη των ΗΠΑ για μερικά χρόνια.

Ο Κάρολος Γ' θα μείνει στην ιστορία ως κωμικός χαρακτήρας των Ιαπώνων και του Walt Disney. Είναι πρόδρομος των πράσινων κομμάτων όλων των χωρών.

Ως βασιλιάς όλων των Πρασίνων, θα μας οδηγήσει πίσω στην αγροτική φτώχεια. Αυτός και οι φίλοι του, που ζουν σε εξοχικά κτήματα, δεν θα επηρεαστούν από αυτό.

Θα καταναλώσουν τα τελευταία απομεινάρια ευημερίας όταν οι Κινέζοι, οι Ινδοί και οι Ασιάτες έχουν εισβάλει εδώ και πολύ καιρό.

Τα παιδιά των Αφρικανών διασχίζουν ήδη τα σύνορά μας...

Με έναν ηλικιωμένο μονάρχη στο τιμόνι, η Ευρώπη δεν θα είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. Τι κρίμα.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://insideparadeplatz.ch/2023/05/06/kroenung-des-greises-untergang-europas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!