Τρίτη 9 Μαΐου 2023

ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ! - Τώρα τα σπαράγγια επίσης είναι ....πολιτικά μή ορθά!!!! Μήπως βαρέθηκαν οι Γερμανοί τό αγαπημένο τους λαχανικό;

 


Τίποτα δεν είναι πλέον απολίτικο σε αυτούς τους καιρούς. 

Ακόμη και τα τετράχρονα παιδιά στο νηπιαγωγείο διδάσκονται πολιτική στάση, η θέρμανση, λ.χ. είναι ένα άκρως πολιτικό ζήτημα και το φαγητό ακόμη περισσότερο. 

Ο απλός πολίτης πρέπει να εκπαιδευτεί, ώστε να απέχει από το κρέας... 


Σύμφωνα με την πρωτοπόρο του Κόμματος των Πρασίνων και δημοσιογράφο του taz Ulrike Herrmann, όχι μόνο θα απαγορευτούν τα νέα κτίρια επειδή είναι επιβλαβή για το κλίμα, αλλά το κράτος θα καθορίσει σε πόση γη επιτρέπεται να κατοικεί ο καθένας. 

Η Herrmann θέλει επίσης να επιτρέψει την κατανάλωση κρέατος μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (https://reitschuster.de/post/warnruf-sensations-erfolg-fuer-kommunisten-bei-alpen-wahl/). 

Και υπαγορεύστε στους ανθρώπους όχι μόνο τι να τρώνε, αλλά και πόσο: 2.500 θερμίδες την ημέρα, όχι περισσότερο. 500 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών, 232 γραμμάρια δημητριακών ολικής αλέσεως ή ρυζιού, 13 γραμμάρια αυγών, 7 γραμμάρια χοιρινού κρέατος κ.λπ. 

«Με την πρώτη ματιά, αυτό το μενού μπορεί να σας φαίνεται κάπως λίγο, αλλά οι Γερμανοί θα ήταν πολύ πιο υγιείς αν άλλαζαν τις διατροφικές τους συνήθειες», μας παρηγορεί η επικριτής του καπιταλισμού: 

«Και αφού οι άνθρωποι θα ήταν ίσοι, θα ήταν επίσης ευτυχισμένοι: 

«Το δελτίο ακούγεται κάπως άσχημα. Αλλά ίσως η ζωή να ήταν ακόμα πιο ευχάριστη από ό, τι είναι σήμερα, γιατί η δικαιοσύνη σε κάνει ευτυχισμένο».

Οι Πράσινοι μας έχουν πλέον συνηθίσει με την ιδεολογική τους παράνοια

Από την άλλη, το γεγονός ότι η πρώην ναυαρχίδα του συντηρητισμού στα μέσα ενημέρωσης, η «Frankfurter Allgemeine», κάνει τώρα τους Γερμανούς να τρελλαίνονται εξαιτίας του αγαπημένου τους λαχανικό – τα σπαράγγια – αυτό είναι κάτι νέο

"Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ενθουσιασμός για τα λευκά σπαράγγια στη Γερμανία, τα οποία θαυμάζονται από τους ξένους, θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια - και πιθανώς σταδιακά θα εξαφανιστεί", γράφει η εφημερίδα υπό τον (https://www.faz.net/aktuell/stil/essen-trinken/spargel-begeisterung-in-deutschland-laesst-deutlich-nach-18862703.html) τίτλο "Πολιτιστική αλλαγή": 

Ο (Σ.τ.Μ. κατά πάσα πιθανότητα βαρια ψυχασθενής) πολιτιστικός επιστήμονας Gunther Hirschfelder παρατήρησε ότι οι νεώτεροι άνθρωποι απομακρύνονται από τα σπαράγγια. 

Ειδικά από το σχετικό παραδοσιακό περιβάλλον της σπιτικής μαγειρικής - δηλαδή φαγητό με λαχανικά, σάλτσα, κρέας και γαρνιτούρα. Κατά συνέπεια, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το γεγονός ότι τα σπαράγγια θα πρέπει να κοπούν για να καταναλωθούν ανέφικτο (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). 

«Αυτό δεν ταιριάζει καθόλου με το γεγονός την ώρα που παίζετε με το κινητό σας τηλέφωνο ενώ τρώτε. 

Χρειάζεστε πράγματα που μπορείτε να φάτε με ένα κουτάλι».

Αυτό ακούγεται σχεδόν σαν σάτιρα. Αν καταλήξουμε σε αυτό, οποιαδήποτε κουλτούρα τροφίμων σύντομα θα εξαφανιστεί - επειδή το φαγητό με μαχαίρι και πηρούνι θα καταστεί αδύνατο λόγω του κινητού τηλεφώνου.(!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Η FAZ αναφέρει επίσης τον Hirschfelder ως εξής: «Επιπλέον, η φήμη των σπαραγγιών ως λαχανικό πολυτελείας έχει ξεπεραστεί. 

Σήμερα, ως εποχιακό λαχανικό, αποτελεί αντικείμενο της ισχυρότερης συζήτησης σχετικά με την προσωρινή εργασία. 

«Τα σπαράγγια έχουν υποστεί βλάβη στην εικόνα τους, ειδικά μεταξύ των νέων, ως λαχανικό κοινωνικής ανισότητας».(!!!!!!!!!!!!!!!!)

 

Είναι να κουνάς το κεφάλι σου

Με συγχωρείτε, πώς είπατε; 

Όχι, δεν διαβάσατε λάθος. Αυτό είναι στην πραγματικότητα αυτό που λέει. Ένας γνωστός μου έστειλε τον σύνδεσμο προς το άρθρο με αυτό ακριβώς το απόσπασμα και το ακόλουθο σχόλιο: 

"Τι νοσηροί ηλίθιοι!!!!" 

Φυσικά, εγώ δεν προβαίνω σε μια τόσο άσχημη εκτίμηση των προσώπων, ειδικά με τρία θαυμαστικά. Αλλά κουνάω το κεφάλι μου σε έντονη αποδοκιμασία.

Και πηγαίνει ακόμη παραπέρα: «Ενώ πολλοί ηλικιωμένοι γιορτάζουν την κατανάλωση σπαραγγιών, υπάρχουν "ιδιαίτερα νεώτεροι άνθρωποι για τους οποίους η κατανάλωση σπαραγγιών είναι πολύ ακριβή"», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Σπαραγγιών Beelitz, Jürgen Jakobs, σύμφωνα με την FAZ. 

Ναι, η κοπή των σπαραγγιών απαιτεί πράγματι κάποια προσπάθεια. 

Το οποίο δεν έχετε με άλλα τρόφιμα. Δεν είναι περίεργο που ο Hirschfelder δηλώνει επίσης: «Πιάτα όπως μπολ, τα οποία είναι διαθέσιμα σε ασιατικά καταστήματα ή αραβικά εστιατόρια, είναι στη μόδα». Σίγουρα, είναι "λιγότερο χρονοβόρα".

Το συμπέρασμα του προέδρου της Ένωσης Παραγωγών Σπαραγγιών Beelitz: Προς το παρόν, αποφασίζεται εάν η κουλτούρα των σπαραγγιών στη χώρα αυτή θα παραμείνει όπως ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή εάν οι Γερμανοί θα γυρίσουν την πλάτη τους στα λευκά σπαράγγια.

Έχω την υποψία ότι γυρίζουμε επίσης την πλάτη μας στη λογική. 

Και έπρεπε να σκεφτώ έναν τίτλο στο "Focus", ο οποίος κατά τα άλλα θεωρείται ως ένας από τους κατευναστές: "Η Γερμανία είναι αποχαυνωμένη". 

Ο «αριθμός των ανθρώπων χωρίς εκπαίδευση αυξάνεται σε επίπεδα ρεκόρ. Όλο και περισσότερες θέσεις δεν μπορούν να καλυφθούν», ανέφερε η ανάρτηση (https://www.focus.de/finanzen/news/desaster-fuer-den-arbeitsmarkt-deutschland-verdummt-was-man-dagegen-machen-kann_id_191970861.html).

Άρα γε, είναι να απορεί κανείς, που η κατανάλωση σπαραγγιών είναι πολύ χρονοβόρα για πολλούς;

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://reitschuster.de/post/jetzt-ist-auch-der-spargel-politisch-unkorrekt/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!