Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Τά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, δείχνουν ότι οι πόλεις μετά τήν πανδημία, όπως τό Σαν Φρανσίσκο, τό Σικάγο καί η Βοστώνη είναι πολύ λιγότερο απασχολημένες - ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ οι άνθρωποι;



(Natural News) 

Τα κέντρα πολλών αμερικανικών πόλεων έχουν μετατραπεί σε πόλεις-φαντάσματα (https://twitter.com/carlquintanilla/status/1650458871494848513), χάρη στον κορωνοϊό της Γουχάν (Covid-19).

Μια νέα ανάλυση (https://www.statista.com/chart/29722/cellphone-activity-in-north-american-downtowns/) δείχνει ότι η δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης σε μέρη όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο και η Βοστώνη έχει πέσει κατακόρυφα από τότε που συνέβη η απάτη - αυτό σύμφωνα με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.


Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη Σχολή Πόλεων του Πανεπιστημίου του Τορόντο (https://www.utoronto.ca/), από το φθινόπωρο του 2022, πολλά μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα στο κέντρο της πόλης είναι πολύ λιγότερο απασχολημένα από ό, τι ήταν πριν από τον covid.

Το Λος Άντζελες, για παράδειγμα, κέρδισε πίσω μόνο τα δύο τρίτα της προηγούμενης ζωής του, όπως μετράται από τη δραστηριότητα των κινητών τηλεφώνων - και αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιστροφές. Άλλα κέντρα όπως το Σικάγο, το Βανκούβερ στη Βρετανική Κολομβία, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο έχουν μόλις ανακτήσει το ήμισυ της προ πανδημίας δραστηριότητάς τους.

"Η παύση επηρεάζει επίσης ακμάζουσες πόλεις όπως το Ντένβερ, η Ατλάντα και το Χιούστον", ανέφερε η Statista.

(Σχετικά: Ορισμένες εκτιμήσεις (https://www.naturalnews.com/2023-04-23-population-one-billion-less-operation-warp-speed.html) δείχνουν ότι έως και ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν ως αποτέλεσμα του "covid" και των "εμβολίων").

Πεθαίνουν οι αμερικανικές πόλεις επειδή πεθαίνουν άνθρωποι ή όλοι μένουν σπίτι αυτές τις μέρες;

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την San Francisco Chronicle, με τους εργαζόμενους που συνέχισαν να εργάζονται από το σπίτι πολύ μετά τη λήξη των lockdown. Τα lockdown, όπως αποδεικνύεται, οδήγησαν σε ένα εντελώς νέο πρότυπο εργασίας για πολλούς που θα συνεχιστεί στο μέλλον.

Ωστόσο, η τάση προς την εξ αποστάσεως εργασία εξηγεί μόνο εν μέρει την πτώση των αμερικανικών πόλεων και ιδιαίτερα των κέντρων τους. Πώς μια πόλη όπως το Σιάτλ χάνει τη μισή της δραστηριότητα μέσα σε τρία χρόνια;

Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν αριστερές πόλεις όπως το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο μετά τις ταραχές λόγω του Τζωρτζ Φλόϋντ που τις διέλυσαν, αφήνοντας πίσω τους καταστροφές με τη μορφή άδειων κτιρίων, σκηνών και ενός αυξανόμενου πληθυσμού αστέγων.

Τι γίνεται όμως με την Ατλάντα και το Χιούστον; Αυτές οι δύο ακμάζουσες πόλεις έχασαν επίσης ένα απίστευτο ποσό δραστηριότητας στο κέντρο της πόλης, παρά την εισροή νεοφερμένων που κατέφυγαν εκεί από άλλες πολιτείες κατά τη διάρκεια ή μετά το plandemic.

Στη συνέχεια, έχουμε πόλεις σε παρακμή όπως το Πόρτλαντ, το οποίο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο από σκηνές, έλλειψη στέγης και εγκληματικότητα μετά τον Τζώρτζ Φλόϋντ και τον covid. 

Το Πόρτλαντ ανέκτησε μόλις το 37% της προ πανδημίας δραστηριότητάς του στο κέντρο της πόλης, γεγονός που εξηγεί εν μέρει γιατί η Walmart, η Cracker Barrel και η REI, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων, φεύγουν μαζικά.

Η χειρότερη πόλη από όλες στην ανάλυση είναι το Σαν Φρανσίσκο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει μόλις το 31% της δραστηριότητας στο κέντρο της πόλης που είχε πριν από την πανδημία. 

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το Σαν Φρανσίσκο είναι πραγματικά μια πόλη που πεθαίνει, μαζί με το Πόρτλαντ και το Σιάτλ που δεν βρίσκονται πολύ πίσω της.

Σε συνδυασμό με την κλιμάκωση των ποσοστών εγκληματικότητας, τα κέντρα της πόλης σε όλο το μήκος της Δυτικής Ακτής ειδικά καταρρέουν όπως ποτέ άλλοτε. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υπηρεσίες της πόλης, όπως η συλλογή απορριμμάτων και τα φώτα του δρόμου, κόβονται, γεγονός που κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο τέσσερα από τα 62 κέντρα της πόλης που αναλύθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας ξεπερνούν επί του παρόντος τα επίπεδα δραστηριότητας του 2019 πριν από την πανδημία. Αυτές περιλαμβάνουν το Salt Lake City, το Bakersfield της Καλιφόρνια, το Fresno της Καλιφόρνια και το Ελ Πάσο του Τέξας.

«Αυτό έχει επιπτώσεις στο λιανικό εμπόριο, τα εστιατόρια και τα γραφεία», δήλωσε ένας από τους ερευνητές σχετικά με αυτή τη δεινή κατάσταση για την αμερικανική οικονομία.

«Αυτή είναι η κουλτούρα της "εργασίας από το σπίτι", καθώς και οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις», έγραψε κάποιος στο Twitter, προσφέροντας την άποψή του για το θέμα. «Φύγαμε από την Καλιφόρνια το 2018, την τέλεια στιγμή. 

Ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένος».

«Η δραστηριότητα των κινητών τηλεφώνων φαίνεται να έχει μειωθεί σχεδόν σε όλους τους τομείς... ενώ ταυτόχρονα μας λένε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός ξαφνικά μειώνεται και το προσδόκιμο ζωής έχει μειωθεί για πρώτη φορά σε έναν αιώνα», επεσήμανε ένας άλλος.

Τα τελευταία νέα σχετικά με τις επιπτώσεις από την απάτη covid μπορούν να βρεθούν στο Depopulation.news.

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

Twitter.com

Statista.com

NaturalNews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.naturalnews.com/2023-04-28-phone-data-post-pandemic-cities-collapse.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!