Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ι ρ λ α ν δ ί α : Αναθεώρηση των ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ, συνιστά νά επιτρέπεται στούς ιατρούς, νά ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΩΡΑ (!!!!!!!), σε όλες τίς ηλικίες ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΝΗ !!!!!


(Right to Life UK

Δημοσιεύθηκε έκθεση σχετικά με την τριετή επανεξέταση της αμβλώσεως στην Ιρλανδία. 

Ο νόμος περί αμβλώσεων στην Ιρλανδία κατέστησε υποχρεωτική αυτήν την αναθεώρηση ως μέρος της νομοθεσίας το 2019.

Οι γιατροί θα πρέπει να έχουν ασυλία από δίωξη (!), για την εκτέλεση αμβλώσεων μέχρι τήν γέννηση!!!



Η εξαιρετικά αμφιλεγόμενη αναθεώρηση έχει συστήσει (https://prolifecampaign.ie/wp-content/uploads/2023/04/Report-bda412d4-9538-47a5-8abc-ce22826bbae6.pdf) ότι οι γιατροί που πραγματοποιούν αμβλώσεις να είναι απρόσβλητοι από δίωξη εάν εκτελούν άμβλωση σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης. Αυτό καθιστά αποτελεσματικά την άμβλωση νόμιμη μέχρι τη στιγμή της γέννησης μέσα σε ένα περιβάλλον εγκεκριμένο από τη νομοθεσία.

Η αναθεώρηση συνέστησε επίσης την κατάργηση της τριήμερης περιόδου αναμονής πριν από την άμβλωση, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες γυναίκες (https://righttolife.org.uk/news/thousands-of-women-in-ireland-had-their-babies-instead-of-abortion-after-three-day-waiting-period) κράτησαν τα μωρά τους αντί για άμβλωση μετά την τριήμερη περίοδο αναμονής.

Η εκστρατεία Pro-Life στην Ιρλανδία ήταν ιδιαίτερα επικριτική για την έκθεση, η οποία απέτυχε να χρησιμοποιήσει επίσημα κυβερνητικά στοιχεία (https://righttolife.org.uk/news/thousands-of-women-in-ireland-had-their-babies-instead-of-abortion-after-three-day-waiting-period) που δείχνουν ότι μεταξύ 2019 και 2021, από εκείνες που είχαν αρχική διαβούλευση για άμβλωση, 3.951 γυναίκες δεν επέστρεψαν για δεύτερη διαβούλευση.

Αντ' αυτού, η ανασκόπηση αναφέρεται σε μια μικρή μελέτη από μια ομάδα γιατρών υπέρ των αμβλώσεων στην Ιρλανδία, την λεγόμενη START.

Σχολιάζοντας αυτή τη διαφορά, ο εκπρόσωπος της Pro Life Campaign, Eilís Mulroy, δήλωσε (https://prolifecampaign.ie/portfolio_cpt/26-04-2023-breaking-news-major-flaw-identified-in-abortion-review-reports-call-for-abolition-of-three-day-waiting-period/): «Αυτό το σημαντικό ελάττωμα στην έκθεση υπονομεύει την αξιοπιστία της σύστασής της για την κατάργηση της τριήμερης περιόδου αναμονής και ρίχνει περαιτέρω μια σκιά πάνω από την αξιοπιστία ολόκληρης της έκθεσης».

Τερματισμός της χρηματοδότησης για νοσοκομεία που δεν πραγματοποιούν αμβλώσεις

Επιπλέον, η αναθεώρηση συνιστά επίσης την επιβολή υποχρέωσης στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να απέχουν από την παροχή «παραπληροφόρησης» στις γυναίκες που έχουν πρόσβαση στην άμβλωση.

Ο Mulroy επέκρινε αυτή τη σύσταση, ρωτώντας (https://prolifecampaign.ie/portfolio_cpt/26-04-2023-news-release-abortion-now-certain-to-be-major-election-issue-given-extreme-nature-of-review-recommendations-says-plc/): «Ποιος θα αποφανθεί για το τι συνιστά παραπλανητική πληροφορία; Η ενημέρωση των γυναικών σχετικά με την ιατρική έρευνα που έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους και τεκμηριώνει τις δυσμενείς επιπτώσεις της άμβλωσης στις γυναίκες θα θεωρηθεί παραπληροφόρηση;

Η αναθεώρηση συνιστά επίσης να αφαιρεθεί η χρηματοδότηση από τα νοσοκομεία που δεν πραγματοποιούν αμβλώσεις σε μια προσπάθεια να τα αναγκάσουν να το πράξουν.

Ο Mulroy συνέχισε (https://prolifecampaign.ie/portfolio_cpt/26-04-2023-news-release-abortion-now-certain-to-be-major-election-issue-given-extreme-nature-of-review-recommendations-says-plc/) : «Εκτός από τις αδυσώπητες συστάσεις υπέρ των αμβλώσεων στην έκθεση, υπάρχουν επίσης οι κενές παραλείψεις. Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στις συστάσεις σχετικά με την προώθηση θετικών εναλλακτικών λύσεων στην άμβλωση».

«Οι συστάσεις, εάν τεθούν σε ισχύ, θα αντιπροσωπεύουν μια πλήρη απόκλιση από τη βάση επί της οποίας ψήφισαν οι άνθρωποι στο δημοψήφισμα του 2018. Θα οδηγούσε επίσης αναπόφευκτα σε περισσότερες αμβλώσεις κάθε χρόνο», είπε (https://prolifecampaign.ie/portfolio_cpt/25-04-2023-pro-life-campaign-will-strongly-oppose-any-attempts-to-give-effect-to-abortion-review-recommendations/).

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναζήτηση τρόπων για τη μείωση του αυξανόμενου ποσοστού αμβλώσεων στην Ιρλανδία, αντί να εξετάζει την κατάργηση της τριήμερης περιόδου περίσκεψης πριν από την άμβλωση ή να εξετάζει την πλήρη αποποινικοποίηση της άμβλωσης, επιτρέποντάς της ουσιαστικά έως και εννέα μήνες».

«Υπήρξαν 8.500 αμβλώσεις στην Ιρλανδία το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μωρό αποβάλλεται για κάθε επτά μωρά που γεννιούνται. Αυτή η μαζική απώλεια ζωών από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος είναι μια εθνική τραγωδία. Η Pro Life Campaign θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποτρέψει μια πραγματικά φρικτή κατάσταση από το να γίνει σημαντικά χειρότερη».

Ο εκπρόσωπος του Right To Life UK δήλωσε: «Η σύσταση για την κατάργηση της τριήμερης περιόδου αναμονής χωρίς διακριτό λόγο είναι ντροπή, ειδικά επειδή τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει σώσει ζωές. Επιπλέον, φαίνεται να υποδηλώνει ότι όλες οι φωνές διαφωνίας πρέπει να φιμωθούν».

Σημείωση του συντάκτη: Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Right to Life UK και ανατυπώνεται εδώ με άδεια.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.liveaction.org/news/ireland-pro-abortion-report-without-penalty/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!