Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Ἐπισήμως ἐπιβεβαιωμένο! Ἡ Ἱσπανία ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ τόν ΚΑΙΡΟ!!! Ἡ Κυβέρνησις ἔχει παραδεχθῇ, ὅτι ΨΕΚΑΖΕΙ ἰωδιοῦχο ἄργυρο, χλωριοῦχο νάτριο ἢ ξηρό πάγο, μεταξύ ἄλλων, κατά τήν σπορά νεφῶν. Ἔχουν ἐπίσης καθιερωθῇ πειραματικές νανοτεχνολογίες!

 


Από Wiltrud Schwetje

Όχι, δεν είναι «θεωρία συνωμοσίας»! 

Η ισπανική κυβέρνηση παραδέχτηκε επίσημα, ότι χειραγωγεί τον καιρό μέσω της λεγόμενης «σποράς νεφών» και ψεκάζει ουσίες όπως ιωδιούχο άργυρο, χλωριούχο νάτριο ή ξηρό πάγο, μεταξύ άλλων. 


«Νέα υλικά σποράς βασισμένα σε νανοτεχνολογίες έχουν επίσης καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια».

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύθηκαν στις 10 Απριλίου 2023 στον ιστότοπο της Agencia Estatal de Meteorología (AEMET), η οποία αναφέρεται στο «Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης και Δημογραφικής Πρόκλησης» (εδώ, εδώ και εδώ https://www.aemet.es/es/conocermas/modificacion_artificial_tiempo).

Η AEMET προσπαθεί να αναδείξει τις υποτιθέμενες θετικές επιπτώσεις της χειραγώγησης του καιρού. Το ζήτημα των πιθανών επιβλαβών παρενεργειών στους ανθρώπους και τα ζώα παρακάμπτεται. Όσον αφορά τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις στο περιβάλλον ή στο κλίμα των γειτονικών περιοχών, κρατούν χαμηλό προφίλ. Συχνά χρησιμοποιούμενη διατύπωση: Θεωρείται ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις.

Τονίζεται επίσης επανειλημμένα ότι πολλές χώρες στον πλανήτη μας χειραγωγούν τον καιρό. Σαν να είναι το γεγονός ότι πολλές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν αυτές τις πειραματικές τεχνολογίες εδώ και δεκαετίες χωρίς να ενημερώνουν ανοιχτά τον πληθυσμό γι 'αυτές είναι ένας λόγος για να εμπιστευτούν περισσότερο αυτές τις αδιαφανείς μηχανορραφίες.

Σύμφωνα με την AEMET, τεχνητές αλλαγές του καιρού πραγματοποιούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Χάρη στις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, η ανάπτυξη έχει πλέον επιταχυνθεί σημαντικά. Περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο πειραματίζονται με τον καιρό και οι τακτικές εκθέσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) παρέχουν πληροφορίες σχετικά με αυτό. Σύμφωνα με την AEMET, οι στόχοι είναι:

  • Μικρή αύξηση των βροχοπτώσεων (10-20%)
  • Μείωση μεγέθους χαλαζιού και ζημιών από χαλάζι
  • Τοπική ανάλυση του νεφελώματος

(Στιγμιότυπο οθόνης: Απεικόνιση χειραγώγησης καιρού από την κρατική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET)

Τεχνητή αλλαγή του καιρού

Κάθε χρόνο, περισσότερα ερευνητικά κονδύλια δαπανώνται για την τεχνητή τροποποίηση του καιρού προκειμένου να «αυξηθούν οι βροχοπτώσεις στις πιο μειονεκτούσες και άπορες περιοχές ή στα δάση που καταστράφηκαν από πυρκαγιές», λέει η AEMET, διευκρινίζοντας ότι όσοι έχουν τη δύναμη να «πειράξουν» το κλίμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις τεχνολογίες με όποιον τρόπο θέλουν:

Ορισμένα μέτρα και τομείς έρευνας στοχεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή στην καταστολή των βροχοπτώσεων. Αυτό συμβαίνει με τις προσπάθειες πρόληψης χαλαζοπτώσεων που βλάπτουν τη γεωργία ή έντονων χιονοπτώσεων πάνω από μεγάλες πόλεις».

Ο τεχνητός έλεγχος του καιρού χρησιμοποιείται επίσης για την καταπολέμηση του παγετού και τη διάλυση της ομίχλης. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν επίσης γίνει προσπάθειες για την καταπολέμηση των τροπικών κυκλώνων σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά αυτό έχει εγκαταλειφθεί.

Πρόσφατα, τα έργα γεωμηχανικής έχουν επίσης αποκτήσει σημασία. Εδώ, είναι λογικό να γίνει διάκριση μεταξύ τεχνητής αλλαγής καιρού και γεωμηχανικής: Η γεωμηχανική είναι «ένα ευρύ φάσμα μεθόδων και τεχνολογιών που στοχεύουν στην αλλαγή του κλιματικού συστήματος με στοχευμένο τρόπο». Σύμφωνα με την AEMET, αυτό γίνεται για να «μετριαστεί» η κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, το γεγονός ότι θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εμπλακεί σε «κλιματική τρομοκρατία» αποκρύπτεται.

Οι μέθοδοι γεωμηχανικής περιλαμβάνουν:

  • μείωση της ποσότητας ηλιακής ενέργειας που απορροφάται στο κλιματικό σύστημα (έλεγχος της ηλιακής ακτινοβολίας)
  • αύξηση των καθαρών καταβοθρών άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε βαθμό επαρκή για την αλλαγή του κλίματος (δέσμευση άνθρακα).

Δύο κύρια χαρακτηριστικά των μεθόδων γεωμηχανικής:

«(...) ότι χρησιμοποιούν ή επηρεάζουν το κλιματικό σύστημα (π.χ. στην ατμόσφαιρα, στην ξηρά ή στη θάλασσα) σε παγκόσμια ή περιφερειακή κλίμακα και ότι ενδέχεται να έχουν σημαντικές, ακούσιες διασυνοριακές επιπτώσεις. Η γεωμηχανική είναι διαφορετική από την τεχνητή αλλαγή του καιρού και την οικολογική μηχανική, αλλά η διαχωριστική γραμμή μπορεί να είναι λίγο θολή».

Δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο αφιερώνουν ήδη πόρους στην έρευνα και την εφαρμογή προγραμμάτων τεχνητής τροποποίησης του καιρού, επισημαίνει η AEMET. Αν και αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να έχουν μεγάλο όφελος, οι επιστήμονες αντιμετωπίζουν «μεγάλες προκλήσεις και στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι πολύ αβέβαια και μέτρια».

 

Πειραματικές νανοτεχνολογίες

Εκτός από τεχνικές «που βασίζονται στη σπορά υγροσκοπικών πυρήνων ή πυρήνων σχηματισμού παγετώνων με διάφορες τεχνικές», σύμφωνα με την AEMET, έχουν προταθεί και διερευνηθεί διάφορες άλλες τεχνικές, όπως η χρήση εκρηκτικών ρουκετών ή ηχητικών κανονιών. Μέθοδοι που «παρά την εμπιστοσύνη ορισμένων χρηστών και την εμπορική επιτυχία, δεν έχουν βρει μια εύλογη επιστημονική βάση για να δικαιολογήσουν την αποτελεσματικότητά τους στην επιστημονική βιβλιογραφία που συμβουλεύτηκαν».

Όσον αφορά τη χρήση διαδικασιών όπως ο ιονισμός, Τα λέιζερ ή τα ηλεκτρικά πεδία είναι πειραματικές τεχνικές οι οποίες, αν και έχουν κάποια θεωρητική βάση, δεν φαίνεται να έχουν επαρκή βάση για την αποτελεσματικότητά τους στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια, η AEMET αποκαλύπτει:

«Τα τελευταία χρόνια, η χρήση νέων υλικών σποράς που συντίθενται με βάση νανοτεχνολογίες, οι οποίες απορροφούν με επιτυχία περισσότερους υδρατμούς από άλλες ουσίες και μπορούν να σχηματίσουν μεγαλύτερα σταγονίδια νερού, έχει καθιερωθεί ως μια νέα τεχνολογία στην έρευνα για τη βελτίωση των βροχοπτώσεων».

 

Πιθανές παρενέργειες της σποράς νεφών σε γειτονικές περιοχές

Συχνά τίθεται το ερώτημα εάν η εφαρμογή τεχνικών για την αύξηση των βροχοπτώσεων θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο σε μια γειτονική περιοχή, εξηγεί η AEMET και καθησυχάζει:

«(...) Θεωρείται ότι αυτός ο τύπος τεχνικής δεν επηρεάζει τις βροχοπτώσεις στις γειτονικές περιοχές.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η Κίνα σχεδιάζει επί του παρόντος μια «μεγάλης κλίμακας σπορά νεφών» για την καταπολέμηση της ξηρασίας που πλήττει επανειλημμένα ορισμένες περιοχές της χώρας.

"Σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται η πιθανότητα ορισμένων αλλαγών στο καθεστώς βροχόπτωσης των γειτονικών περιοχών, αλλά δεν έχουμε δεδομένα ή μελέτες που να υποστηρίζουν αυτή την υπόθεση".

 

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των χρησιμοποιούμενων χημικών ουσιών

Στην Ισπανία, η «σπορά σύννεφων» χρησιμοποιεί χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται επίσης σε «προγράμματα που αναπτύσσονται και εγκρίνονται σε δεκάδες χώρες», εξηγεί η AEMET. Αυτά είναι ιωδιούχος άργυρος (πιο συχνά χρησιμοποιούμενος), χλωριούχο νάτριο ή ξηρός πάγος. Αυτές οι ουσίες θα «θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον» σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Όσον αφορά τις νανοτεχνολογίες, η AEMET γράφει:

"Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, διεξάγεται επίσης έρευνα για τη χρήση άλλων τύπων σωματιδίων που βασίζονται σε νανοτεχνολογικές διαδικασίες, των οποίων η έγκριση και η χρήση σε προηγμένες χώρες απαιτούν διοικητικά φίλτρα και άδειες πριν εγκριθούν".

Η AEMET επισημαίνει ότι ο καιρός στην Ισπανία επιτρέπεται να χειραγωγείται από το 1986, γεγονός που κατοχυρώθηκε στο βασιλικό διάταγμα 849. Από την άλλη, η μετεωρολογική υπηρεσία δεν αναφέρει ότι ψηφίστηκε διάταγμα το 1979 για την έγκριση ενός διεθνούς έργου του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO) στη λεκάνη Duero (https://transition-news.org/spanien-gesetz-erlaubt-manipulation-des-wetters).

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο, στην περίπτωση έργων τεχνητής τροποποίησης του καιρού, πρέπει να προσδιορίζονται και να εγκρίνονται τα "προϊόντα ή μέθοδοι που έχουν εγκριθεί για το σκοπό αυτό". Η AEMET ισχυρίζεται:

«(...) Εάν υποτεθεί ότι θα μπορούσαν να προκύψουν δευτερογενείς επιπτώσεις πέραν των θετικών επιπτώσεων του μέτρου, το έργο δεν θα εγκριθεί.»

Αυτή η δήλωση έχει προφανώς σκοπό να καθησυχάσει τον πληθυσμό. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι λήψης πολιτικών αποφάσεων περιφρονούν όλους τους νόμους από τον Μάρτιο του 2020 και έχουν κακοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους ως πειραματόζωα στις «εκστρατείες εμβολιασμού» τους, δεν φαίνεται πολύ αξιόπιστο.

 

Πηγή:

AEMET: ALGUNAS CONSIDERACIONES SOBRE LA MODIFICACIÓN ARTIFICAL DEL TIEMPO - 10. April 2023

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://transition-news.org/offiziell-spanien-manipuliert-wetter

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!