Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Η Ουγγαρία ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ τά αντιρωσικά μέτρα καί θέτει ΑΒΟΛΑ ερωτήματα στίς Βρυξέλλες!....

 


Η ουγγρική κυβέρνηση, λόγω της οργής της για τη συμπεριφορά του Κιέβου, έχει αρχίσει να μπλοκάρει τα μέτρα βοήθειας της Ε.Ε. προς το Κίεβο και τα μέτρα της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας. 

Η Ουγγαρία αισθάνεται προδομένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

από Anti-Spiegel

21 Μαΐου 2023, 07:00 π.μ.

Ανέφερα πριν από λίγες ημέρες (https://www.anti-spiegel.ru/2023/ungarn-blockiert-500-mio-euro-der-eu-fuer-waffenlieferungen-an-kiew/) ότι η Ουγγαρία είχε ασκήσει βέτο στην αποδέσμευση επιπλέον 500 εκατομμυρίων ευρώ από το λεγόμενο "Μέσο Στήριξης της Ειρήνης της ΕΕ" για αγορές όπλων. 


Η Ουγγαρία έχει πολλούς λόγους να είναι αναστατωμένη με το Κίεβο. Για καλύτερη κατανόηση των τρεχόντων γεγονότων, τα παραθέτω ξανά εδώ, οι αναγνώστες που έχουν ήδη διαβάσει αυτό μπορούν να παραλείψουν αυτήν την ενότητα.

 

Η Ουγγαρία είναι εξοργισμένη με την Ουκρανία

Έχω αναφέρει επανειλημμένα ότι η Ουγγαρία είναι αρκετά αγανακτισμένη με την πολιτική του Κιέβου. Ο πρώτος – και εδώ και καιρό σιγοβράζει – λόγος είναι ότι το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου (https://www.anti-spiegel.ru/2023/keine-nazis-selensky-benennt-ukrainische-brigade-nach-nazi-einheit/) καταπιέζει όχι μόνο τους εθνοτικούς Ρώσους στη χώρα, αλλά και όλες τις άλλες μειονότητες. Η Ουγγαρία διαμαρτύρεται γι' αυτό εδώ και πολύ καιρό (https://www.anti-spiegel.ru/2023/ungarn-fordert-die-wiederherstellung-der-minderheitenrechte-in-der-ukraine/), επειδή υπάρχει ουγγρική μειονότητα στην Ουκρανία. Ωστόσο, το Κίεβο και οι Βρυξέλλες κωφεύουν στις καταγγελίες της Ουγγαρίας.

Επιπλέον, η Ουγγαρία βασίζεται στο ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο αντλείται από τη Ρωσία στην Ουγγαρία μέσω της Ουκρανίας μέσω του αγωγού DruzhbaΤα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν (https://www.anti-spiegel.ru/2023/selensky-wollte-russland-angreifen-und-eine-pipeline-sprengen/) ότι ο Zelensky , περικυκλωμένος από τον στρατό του, ζήτησε επίθεση στον αγωγό Druzhba σε ρωσικό έδαφος νωρίτερα φέτος. Σύμπτωση ή όχι, αλλά στις 10 Μαΐου υπήρξε πράγματι έκρηξη στον αγωγό σε ρωσικό έδαφος.

Η ουγγρική κυβέρνηση αντέδρασε πολύ αγανακτισμένη σε αυτό, διότι είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση.

Στη συνέχεια, η Ουκρανία πρόσθεσε επίσης την OTP Bank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ουγγαρίας, στον κατάλογο των «διεθνών υποστηρικτών του πολέμου» και επέβαλε τιμωρητικά μέτρα επειδή έχει πολλά υποκαταστήματα στη ΡωσίαΟ Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε (https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/17734243) στις 12 Μαΐου ενόψει νέων κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας:

«Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντώνται στη Στοκχόλμη, όπου, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Για να είμαστε σαφείς, θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να υποστηρίξουμε μια νέα λύση όσο η Ουκρανία έχει την OTP Bank στον κατάλογο των διεθνών πολεμικών χορηγών».

Η στάση της Ουγγαρίας παραμένει σκληρή

Στις 17 Μαΐου, ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε (https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/17770951) τη θέση της Ουγγαρίας:

«Όσο η Ουκρανία δεν αφαιρεί το OTP από τον κατάλογο των «διεθνών χορηγών πολέμου», η Ουγγαρία δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις αποφάσεις για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη και τις κυρώσεις. Ενώ μας περιμένουν περαιτέρω οικονομικές απώλειες [λόγω της βοήθειας προς το Κίεβο], η Ουκρανία γίνεται όλο και πιο εχθρική προς την Ουγγαρία».

Την ίδια ημέρα, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Szijjártó υπενθύμισε στη Βιέννη ότι η Ουκρανία είχε βάλει τη μεγαλύτερη ουγγρική τράπεζα στον κατάλογο των «διεθνών χορηγών πολέμου» με «σκανδαλώδη και απαράδεκτο τρόπο» και ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky είχε απειλήσει να ανατινάξει τον αγωγό πετρελαίου Druzhba που θα έφερνε ρωσικό πετρέλαιο στην Ουγγαρία, μεταφέροντας στη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία. Ο Szijjártó εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη κατάλληλης απάντησης από την ΕΕ και συνέχισε (https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/17774087):

«Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό. Είναι ενδιαφέρον ότι τα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία σε αυτούς τους καιρούς είναι τόσο ευαίσθητη σε θέματα ενότητας της ΕΕ και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, και τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης, τα οποία τονίζουν συνεχώς τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ενότητας, φαίνεται να κωφεύουν.

Στις 18 Μαΐου, ο Szijjártó προχώρησε ακόμη περισσότερο, δηλώνοντας σε συνέντευξή του σε ουγγρική εφημερίδα (https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/17777249):

«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας αξιόπιστος εταίρος σε θέματα ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας. Ρωτήστε τους ειδικούς, η Rosatom είναι μία από τις καλύτερες. Επιπλέον, οι πυρηνικοί σταθμοί μας κατασκευάστηκαν κατά τη σοβιετική εποχή, η τεχνολογία δεν μπορεί να αλλάξει. Και θα ήθελα να τονίσω ότι η Ρωσία δεν έχει διατυπώσει ποτέ πολιτικές απαιτήσεις στις παραδόσεις της».

Αυτές οι δηλώσεις πρέπει να προκάλεσαν ένα ουρλιαχτό οργής στις Βρυξέλλες, και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δικαιολογημένα δεν αναφέρθηκαν σε αυτές, επειδή θέλουν να διατηρήσουν την ψευδαίσθηση της ενότητας στην ΕΕ για το γερμανικό ακροατήριο. Ως εκ τούτου, οι Γερμανοί αναγνώστες δεν μαθαίνουν για την επίθεση στον αγωγό Druzhba, για τις ουκρανικές κυρώσεις κατά της ουγγρικής τράπεζας και για τις ουγγρικές αντιδράσεις σε όλα αυτά.

Στις 19 Μαΐου, συνεχίστηκε. Εκείνη την ημέρα, η Ουγγαρία απέτρεψε κυρώσεις κατά υπαλλήλων του ρωσικού δικαστικού σώματος που συμμετείχαν στην καταδίκη του Vladimir Kara-Murza (https://www.anti-spiegel.ru/2023/was-steckt-hinter-der-verurteilung-von-kara-mursa/​​​​​​​), μέλους της ριζοσπαστικής ρωσικής αντιπολίτευσης που πληρώθηκε από τη Δύση, σύμφωνα με αναφορές του EUobserver (https://euobserver.com/world/157053​​​​​​​).

 

Έχουν δώσει οι Βρυξέλλες στο Κίεβο το πράσινο φως για την ανατίναξη του αγωγού;

Στις 20 Μαΐου, οι ούγγροι ευρωβουλευτές έστειλαν κατάλογο ερωτήσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι οι Ούγγροι βουλευτές είπαν (https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/17802767):

Έναρξη μετάφρασης:

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το κόμμα FIDES-Ουγγρική Ένωση Πολιτών ζήτησαν εξηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με πληροφορίες ότι η Ουκρανία απείλησε να ανατινάξει τον αγωγό πετρελαίου Druzhba που προμηθεύει την Ουγγαρία με ρωσικό πετρέλαιο. Ο πρόεδρος της ομάδας FIDEU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Tamas German, περιέγραψε τις ενέργειες του Κιέβου εναντίον της Βουδαπέστης το Σάββατο ως εκβιασμό.

«Η ομάδα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει στείλει γραπτές ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απαιτούν άμεση απάντηση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής. Σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι του ουγγρικού κυβερνώντος κόμματος «περιμένουν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα»: «Είναι αλήθεια ότι ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρότεινε επίσημα ή ανεπίσημα στην Ουκρανία ότι η Ουκρανία θα πρέπει να σταματήσει ήσυχα τη μεταφορά πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba; Έχει προτείνει ποτέ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε τρίτη χώρα να περιορίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό σε κράτος μέλος της ΕΕ; Καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη χρήση της ενεργειακής ασφάλειας για σκοπούς εκβιασμού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες;»

«Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να εκβιαστούν», έγραψε ο German στη σελίδα του στο Facebook. Υπενθύμισε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι είχε απειλήσει να ανατινάξει τον αγωγό πετρελαίου Druzhba, ο οποίος μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο στην Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία. Οι απειλές του Ζελένσκι ήρθαν στο φως μέσω της δημοσιοποίησης μυστικών εγγράφων του Πενταγώνου. Ο German πρόσθεσε: «Ο γενικός διευθυντής της ουκρανικής εταιρείας Ukrtransnafta, Wladimir Tsependa, δήλωσε σε σημείωμα ότι εάν η Ουγγαρία δεν πληροί τους ουκρανικούς όρους, ο αγωγός πετρελαίου θα κλείσει και έλαβε ένα μήνυμα από τις Βρυξέλλες, από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, από υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η διακοπή των προμηθειών πετρελαίου στην Ουγγαρία είναι μια χαρά».

Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η ομάδα FIDES είχε ήδη στείλει τις ερωτήσεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από αρκετές ημέρες, αλλά «οι Βρυξέλλες σιωπούν». Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αρνείται να πει «εάν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, άμεσοι συνάδελφοι των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρότειναν πραγματικά στους Ουκρανούς να διακόψουν τις προμήθειες πετρελαίου προκειμένου να ασκήσουν πολιτική πίεση στην Ουγγαρία». Τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως «απειλή για την κυριαρχία της χώρας», κατέληξε ο German.

Τέλος της μετάφρασης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.anti-spiegel.ru/2023/ungarn-blockiert-anti-russische-massnahmen-und-stellt-bruessel-unangenehme-fragen/?doing_wp_cron=1684736071.7405259609222412109375

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!