Κυριακή 7 Μαΐου 2023

ΒΟΜΒΑ - Η Πολωνία κινητοποιείται κατά των ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ! Μία έντονη ΑΝΤΙΘΕΣΗ μέ τήν γερμανική κυβέρνηση!

 



Είναι ένα σημείο καμπής για την ορκισμένη, μυστικοπαθή κοινότητα της γραφειοκρατίας της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και της φαρμακευτικής βιομηχανίας όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού: η Πολωνία κινητοποιείται τώρα κατά της 'Pfizer' - και φέρνει επίσης στο φως λεπτομέρειες, που ο αμερικανικός φαρμακευτικός γίγαντας και η Ε.Ε. και οι άλλες κυβερνήσεις της, θέλουν να κρατήσουν μυστικές



Το έναυσμα: 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμβάσεις, τα κράτη της Ε.Ε. θα πρέπει ακόμα να αγοράσουν τεράστιες ποσότητες δόσεων εμβολίου Covid από την Pfizer, τις οποίες τώρα δεν χρειάζονται καθόλου.

«Μετά το τέλος των εκστρατειών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάθεται επάνω σε ένα τεράστιο πλεόνασμα δόσεων εμβολίων - και εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη αναμένεται να φτάσουν φέτος και το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις παραγγελίες των φαρμακευτικών εταιρειών», όπως γράφει η Welt (https://www.welt.de/politik/ausland/article245099470/Corona-Impfdosen-Polnischer-Gesundheitsminister-schreibt-Brandbrief-an-Pfizer.html): 

«Επειδή δεν χρειάζονται, τα κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν εδώ και μήνες να προσαρμόσουν τις συνθήκες αναδρομικά - χωρίς ηχηρή επιτυχία».

Σύμφωνα με την έκθεση, οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές. 

Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ειδικότερα, είναι πολύ δυσαρεστημένες - ενώ η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πιο πρόθυμη να διαγράψει τα χρήματα των φορολογουμένων της. 

Η υπομονή της κυβέρνησης στην Πολωνία έχει πλέον εξαντληθεί. 

Ο υπουργός Υγείας Adam Niedzielski έστειλε εμπρηστική επιστολή στους «μετόχους της Pfizer Inc». 

Η κύρια κατηγορία του: Η παράδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων, στην οποία επιμένει η Pfizer σε σχέση με τις συμβάσεις, είναι πλέον «εντελώς άσκοπη» ενόψει της «σταθερής επιδημικής κατάστασης».

Ούτε καν δωρεές εμβολίων δεν είναι πλέον δυνατές, δεν υπάρχει «κυβερνητικό ενδιαφέρον» για εμβολιασμούς κατά του Covid, δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με την έκθεση. 

Νουθετεί την Pfizer λέγοντας ότι το οικονομικό κέρδος πρέπει να έχει «τα όριά του».

"Ο Niedzielski παραβιάζει επίσης την προηγούμενη συμφωνία σχετικά με την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μεταξύ κυβερνήσεων, φαρμακευτικών εταιρειών και της ενδιάμεσης Επιτροπής της Ε.Ε., η οποία ήταν υπεύθυνη για μεγάλο μέρος των αγορών και για την οποία μπορεί ακόμη να χρειαστεί να λογοδοτήσει ενόψει των συνεχιζόμενων ερευνών από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία", γράφει η Welt.

Ο υπουργός αποκάλυψε τι προσφέρει η 'Pfizer' στα κράτη: 

«τη μείωση της συνολικής ποσότητας με ταυτόχρονη καταβολή της μισής τιμής για κάθε κουτί που, αντίθετα με τον σχεδιασμό, δεν παράγεται». 

Ο υπουργός από τη Βαρσοβία γράφει: 

«Αυτό είναι το κόστος των κυριολεκτικά μη κατασκευασμένων κουτιών που δεν έχουν παραχθεί ποτέ και δεν θα παραχθούν ποτέ, και έτσι δεν κοστίζουν ούτε μια δεκάρα στην Pfizer».

Λυπάται «εξαιρετικά» που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία δεν ήταν έτοιμη να επιδείξει «ικανοποιητικό επίπεδο ευελιξίας και να κάνει ρεαλιστικές προτάσεις», σύμφωνα με την Welt, επικαλούμενη την επιστολή. 

Ο υπουργός καλεί την αμερικανική εταιρεία να «ανταποκριθεί στην ευθύνη της έναντι των πολιτών της ΕΕ και των κρατών μελών και να εργαστεί καλή τη πίστη για μια λύση, δίκαιη για όλους». 

Η Πολωνία θα ήθελε να συνεχίσει να πιστεύει ότι η φαρμακευτική βιομηχανία δεν αφορά μόνο τα χρήματα.

Μια ευγενής ελπίδα. Και επίσης μια [ελπίδα] που είναι υπερβολικά αφελής;

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Βαρσοβίας, την οποία έχει επικρίνει πολύ, η γερμανική κυβέρνηση διατηρεί χαμηλό προφίλ όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τα εμβόλια. 

Απέχει προφανώς μακράν της σκληρής στάσης της Πολωνίας και ορισμένων άλλων κυβερνήσεων της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες καθιστούν δημοσίως σαφές ότι δεν θέλουν να εκπληρώσουν τη συμβατική τους υποχρέωση να αγοράσουν περισσότερα εμβόλια υπό οποιεσδήποτε συνθήκες

Ήδη από τον Μάρτιο, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Λιθουανία και η Ουγγαρία είχαν γράψει, σύμφωνα με την Welt: 

«Δεν συμφωνούμε με παραδόσεις που υπερβαίνουν τις ανάγκες των κρατών μελών και που τα κράτη μέλη δεν θέλουν». Η Pfizer απάντησε με την αλαζονεία της εξουσίας και σηκώνοντας τους ώμους.

Δυστυχώς, ο "κόσμος" κρύβει το καλό άρθρο του για το θέμα πολύ κάτω στη σελίδα. 

Το θέμα είναι εξαιρετικά εκρηκτικό. 

Το ερώτημα είναι αν δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων υπεξαιρέθηκαν εξ αμελείας με τις συμβάσεις. 

Και ποιος φέρει την ευθύνη γι 'αυτό. 

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν απαλλαγεί σε μεγάλο βαθμό από την ευθύνη - αλλά τώρα εξακολουθούν να θέλουν να κάνουν απίστευτα κέρδη. 

Αυτό δεν γίνεται αντιληπτό. 

Το επίσημο απόρρητο των συνθηκών αποτελεί χαστούκι για τους πολίτες και βλάπτει τη δημοκρατία. 

Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση της Βαρσοβίας, η οποία συχνά επιπλήττεται από το Βερολίνο ως αντιδημοκρατική, συγκεντρώνει τώρα τη δύναμη να αναλάβει δημόσια δράση κατά του σκανδάλου. Και κήρυξη πτώχευσης για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

 

Το τρέχον βίντεό μου

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς: «Η βλάβη του εμβολίου δεν προέρχεται από το εμβόλιο» - μια εντελώς παράλογη δήλωση από την Stiko (STIKO: Ständige Impfkommission Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών).

https://youtu.be/d4rpwWNwm2c 

διάρκεια: 08:08΄

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://reitschuster.de/post/polen-macht-mobil-gegen-impfstoff-hersteller/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!