Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Γραπτά ενός αιώνος του Νίκολα Τέσλα, ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ τήν ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης!

 


Πρόσφατα επανεμφανίστηκαν γραπτά του Σερβοαμερικανού (σ.σ. κατά άλλους ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ καταγωγής!) εφευρέτη και μηχανικού Nikola Tesla, φαινομενικά προέβλεψαν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και την (https://www.foxnews.com/tech/resurfaced-nikola-tesla-writings-about-machines-with-their-own-mind-eerily-predict-rise-of-ai) άνοδό της ως πρωτοποριακό κομμάτι τεχνολογίας (https://www.dailymail.co.uk/news/article-12069033/Did-American-inventor-Nikola-Tesla-herald-rise-AI.html).



ΑΝΩΤΕΡΩ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΦΕΥΡΕΤΟΥ ΣΤΗΝ
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, 
ΤΟ 1943, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 85 ΕΤΩΝ....
(ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΟΙ 
ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΕΣ
"ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ",
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ,
ΤΑ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΛΑ ΑΠΟ
ΤΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ!...)

Ο Τέσλα, πρωτοπόρος της τεχνολογίας και της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, έγραψε πριν από 120 χρόνια μερικές τρομακτικά ακριβείς προβλέψεις σχετικά με την εμφάνιση μιας μηχανής με το «δικό της μυαλό». 

(Σχετικά: Ο επιχειρηματίας Ian Hogarth προειδοποιεί ότι η απερίσκεπτη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της ανθρωπότητας.https://www.naturalnews.com/2023-04-20-reckless-development-of-ai-could-destroy-humanity.html)

«Σκοπεύω να δείξω ότι, όσο αδύνατο κι αν φαίνεται τώρα, μπορεί να επινοηθεί ένα αυτόματο που θα έχει το "δικό του μυαλό"», έγραψε ο Τέσλα σε ένα δοκίμιο με τίτλο «Το πρόβλημα της αύξησης της ανθρώπινης ενέργειας» στο πλέον ανενεργό μηνιαίο περιοδικό, 'The Century Magazine', στην έκδοση του Ιουνίου του 1900.

«Και με αυτό εννοώ ότι θα είναι σε θέση, ανεξάρτητα από οποιονδήποτε χειριστή, αφημένο εξ ολοκλήρου στον εαυτό του, να εκτελέσει, ανταποκρινόμενο σε εξωτερικές επιρροές που επηρεάζουν τα ευαίσθητα όργανά του, μια μεγάλη ποικιλία πράξεων και λειτουργιών σαν να είχε νοημοσύνη», συνέχισε ο Τέσλα.

«Θα είναι σε θέση να ακολουθήσει μια πορεία που έχει χαραχθεί ή να υπακούσει σε εντολές που έχουν δοθεί πολύ νωρίτερα. Θα είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ αυτού που πρέπει και αυτού που δεν πρέπει να κάνει, και να δημιουργεί εμπειρίες ή, με άλλα λόγια, να καταγράφει εντυπώσεις που σίγουρα θα επηρεάσουν τις μετέπειτα ενέργειές του.

Για χρόνια πριν και μετά από αυτό το δοκίμιο, ο Τέσλα σκεφτόταν την τεχνητή νοημοσύνη. 

Σε μια επιστολή προς έναν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Purdue (https://www.purdue.edu/) που γράφτηκε τη δεκαετία του 1890, ο Τέσλα εξήγησε πώς, στα πειράματά του με ραδιοελεγχόμενη τεχνολογία, σκεφτόταν επίσης μελλοντικές εφευρέσεις που αφορούσαν «μηχανές που κατέχουν τη δική τους νοημοσύνη»

Αν και πίστευε ότι ο ίδιος θα ήταν ο εφευρέτης μιας τέτοιας μηχανής.

«Από τότε είχα προχωρήσει πολύ στην εξέλιξη της εφεύρεσης και πιστεύω ότι δεν είναι μακριά ο καιρός που θα δείξω ένα αυτόματο το οποίο, αφημένο στον εαυτό του, θα ενεργεί σαν να κατέχει λογική και χωρίς κανένα εκούσιο έλεγχο από έξω», έγραψε ο Τέσλα.

Αυτή η δήλωση είναι πολύ κοντά στη γενική κατανόηση του κόσμου για την τεχνητή νοημοσύνη ως μη ζωντανά όντα που είναι σε θέση να προσομοιώσουν την ανθρώπινη νοημοσύνη και μπορούν να εκτελέσουν διάφορα καθήκοντα, είτε μόνα τους είτε με βάση τις υποδείξεις των ανθρώπων.

«Όποιες κι αν είναι οι πρακτικές δυνατότητες ενός τέτοιου επιτεύγματος, θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής στη μηχανική», έγραψε ο Τέσλα.

Ο Tesla ασχολείται επίσης με την απεριόριστη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

Ο Τέσλα, γεννημένος στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία το 1856, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του '20, φημίζεται για εφευρέσεις όπως το πηνίο Τέσλα, την υδροηλεκτρική ενέργεια και το έργο του για την ανάπτυξη ενός ραδιοφώνου. 

Είναι επίσης γνωστός για την πρόβλεψη μιας ποικιλλίας σύγχρονων εφευρέσεων, όπως η δημιουργία μη επανδρωμένων οχημάτων, ασύρματης τεχνολογίας (https://futuretech.news/) και ακόμη και σύγχρονων κινητών τηλεφώνων, τα οποία ανέφερε ως τεχνολογία "vest-pocket".

Η επανεμφανιζόμενη πρόβλεψή του για τα «αυτόματα» λειτουργεί ως μια εκπληκτικά προφητική πρόβλεψη για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. 

Ο James Sikorski, μέλος της Επιτροπής Ιστορίας και Συλλογών στο Tesla Science Center στο Wardenclyffe στο Long Island της Νέας Υόρκης, σημείωσε ότι ο Tesla περιέγραψε προηγουμένως την AI, στην οποία έδωσε το όνομα "teleautomaton", ως "δανεικό μυαλό".

«Αυτό ίσως απεικονίζει καλύτερα τα πιθανά οφέλη, αλλά και τους κινδύνους, της απεριόριστης τεχνητής νοημοσύνης - γιατί από όπου το μυαλό «δανείζεται» θα μπορούσε να κάνει όλη τη διαφορά, δεδομένου ότι θα βασιστεί στο έργο των ανθρώπων που μπορεί να μην είναι σε θέση να συγκρατήσουν τα εγγενή ελαττώματα ή τις προκαταλήψεις τους», δήλωσε ο Sikorski σε συνέντευξή του στο Fox News Digital

«Ο Τέσλα προέβλεψε μια εποχή όπου οι μηχανές θα σκέφτονταν ανεξάρτητα από τους ανθρώπους».

 

Μάθετε περισσότερα για την άνοδο της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στο Robotics.news.

Παρακολουθήστε αυτό το ειδικό βίντεο από τον Mike Adams, τον Health Ranger, σχετικά με το πώς η τεχνητή νοημοσύνη που χτίζεται από αριστερούς θα χρησιμοποιηθεί για να εξολοθρεύσει την ανθρώπινη φυλή (https://www.brighteon.com/727beede-ec2a-462f-9224-a762f2fceb95).

(βίντεο)

Αυτό το βίντεο προέρχεται από το κανάλι Health Ranger Report στο Brighteon.com.

 

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

Ο «νονός της τεχνητής νοημοσύνης» εγκαταλείπει την Google, προειδοποιεί για κινδύνους που σχετίζονται με την τεχνολογία που βοήθησε να αναπτυχθεί.

Πρώτη δολοφονία ανθρώπου από τεχνητή νοημοσύνη; Άνδρας φέρεται να αυτοκτονεί αφού το chatbot τεχνητής νοημοσύνης τον «ενθάρρυνε» να θυσιαστεί για να σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πρώην μηχανικός της Google προειδοποιεί ότι το chatbot Bing της Microsoft που υποστηρίζεται από AI θα μπορούσε να είναι ευαίσθητο.

Το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft πηγαίνει στραβά - παθαίνει κατάθλιψη, απειλεί να μηνύσει και να βλάψει τους επικριτές.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι σήμερα η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα, προειδοποιεί η ερευνήτρια δημοσιογράφος Millie Weaver.

 

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

FoxNews.com

DailyMail.co.uk

Brighteon.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.newstarget.com/2023-05-11-nikola-tesla-writings-predict-development-artificial-intelligence.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!