Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Τό βαθύ κράτος επί τώ έργω: Η 'CIA' βοήθησε στήν συγκέντρωση υπογραφών, από προσωπικότητες των υπηρεσιών πληροφοριών και αξιωματούχους των ΗΠΑ, γιά επιστολή που υπονοούσε ΨΕΥΔΩΣ, ότι ο φορητός υπολογιστής του Χάντερ Μπάϊντεν (διαπλεκόμενου υιού του κοιμισμένου Τζό!) ήταν ....«ρωσική παραπληροφόρηση»!!!!!

 


Μια έκθεση των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων ισχυρίζεται, ότι η 'CIA' ζήτησε υπογραφές για την επιστολή από 51 αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, που δυσφημούν τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν ως παραπληροφόρηση.


Επιπλέον, η έκθεση, που κυκλοφόρησε από την Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ισχυρίζεται επίσης ότι ένας υπάλληλος της CIA μπορεί να βοήθησε στην αναζήτηση υπογραφών και κατηγορεί τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της CIA και αναπληρωτή διευθυντή της CIA Mike Morell και την εκστρατεία του Μπάϊντεν ότι συνωμότησαν για να εγκριθεί η επιστολήανέφερε η Daily Mail του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι 51 αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών υπέγραψαν μια επιστολή το 2020 υπονοώντας ψευδώς ότι ο φορητός υπολογιστής του Χάντερ Μπάιντεν είχε «κλασσικά χαρακτηριστικά μιας ρωσικής επιχείρησης πληροφοριών»

Η αποκάλυψη έρχεται καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τις επιχειρηματικές συμφωνίες του Χάντερ και την παραμονή μιας ενημέρωσης από τους Ρεπουμπλικάνους στην Επιτροπή Εποπτείας σχετικά με τις φερόμενες σκιερές επιχειρηματικές πρακτικές της οικογένειας Μπάιντεν.

Ένας από τους υπογράφοντες την επιστολή, ο πρώην αναλυτής της CIA David Cariens, «αποκάλυψε στις επιτροπές ότι ένας υπάλληλος της CIA που συνδέεται με το Συμβούλιο Αναθεώρησης Ταξινόμησης Προδημοσίευσης (PCRB) του οργανισμού τον ενημέρωσε για την ύπαρξη της δήλωσης και ρώτησε αν θα την υπέγραφε», κάτι που έκανε, σημειώνει η ερευνητική έκθεση της Βουλής.

«Οι επιτροπές ζήτησαν πρόσθετο υλικό από τη CIA, η οποία αγνόησε το αίτημα μέχρι σήμερα», αναφέρει η 39σέλιδη έκθεση.

Η ερευνητική έκθεση αναφέρει ότι στις 19 Οκτωβρίου 2020, ο Morell φέρεται να έστειλε στον οργανισμό την τελική έκδοση της επιστολής στην Ανασκόπηση Ταξινόμησης Προδημοσίευσης για αναθεώρηση και την περιέγραψε ως «βιαστική δουλειά» προκειμένου να εγκριθεί.

Η Daily Mail προσθέτει: «Η νέα έκθεση, η οποία θα δημοσιευθεί την Τετάρτη σε συνεργασία με τη Μόνιμη Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και την Υποεπιτροπή της Βουλής για την οπλοποίηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αποκαλύπτει επίσης ότι ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών James Clapper παρείχε συντακτικές συμβουλές για να «ενισχύσει την πολυλογία».

Στις 18 Οκτωβρίου, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχονται στην έκθεση δείχνουν ότι ο Clapper έστειλε email στον Morrell ότι σκόπευε να υπογράψει την επιστολή.

Ο Clapper, ένας γραφειοκράτης πληροφοριών καριέρας που έχει κατηγορηθεί ότι είπε ψέμματα ενόρκως στο Κογκρέσο (και, φυσικά, γλίτωσε με αυτό), προσέφερε μια συντακτική λύση: 

«Έχω μια συντακτική πρόταση για την επιστολή: νομίζω ότι θα ενισχύσει την πολυλογία αν πείτε ότι αυτό έχει όλα τα κλασσικά χαρακτηριστικά μιας σοβιετικής/ρωσικής επιχείρησης πληροφοριών και όχι την «αίσθηση» μιας ρωσικής επιχείρησης».

Ο Morrell απάντησε ότι δέχτηκε την πρόταση του Clapper, προσθέτοντας: «Ήταν καλή».

Ο Morrell κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι το ενδιαφέρον του για τον συντονισμό της επιστολής προκλήθηκε από μια κλήση στις 17 Οκτωβρίου με τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών του Μπάιντεν, Άντονι Μπλίνκεν. 

Ωστόσο, ο Μπλίνκεν αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από την επιστολή και επέμεινε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν «κάνει πολιτική».

«Ένα από τα μεγάλα οφέλη αυτής της δουλειάς είναι ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική, δεν ασχολούμαι με αυτήν», ισχυρίστηκε, αν και δεν ήταν υπουργός Εξωτερικών όταν συντάχθηκε και κυκλοφόρησε η επιστολή, συμβούλευε την προεδρική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν. 

«Αλλά όσον αφορά αυτή την επιστολή... Δεν ήταν δική μου ιδέα, δεν το ζήτησα, δεν το ζήτησα».

Όταν ρωτήθηκε από το Fox News αν αποδέχεται τη νομιμότητα του φορητού υπολογιστή, όπως το έχουν επαληθεύσει οι περισσότεροι μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, ο Μπλίνκεν αρνήθηκε να σχολιάσει, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να συζητήσει πολιτική.

«Δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Έχω πολλά στην ατζέντα μου. Μερικά πράγματα για τα οποία μόλις μιλήσαμε, προσπαθώντας να βοηθήσουμε τη ρωσική επιθετικότητα ενάντια στην εμπλοκή με τους συμμάχους μας, τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο και την αντιμετώπιση ορισμένων από τις προκλήσεις που θέτει η Κίνα. 

Έχουμε μια κατάσταση τώρα στο Σουδάν, αυτό έχει απασχολήσει πλήρως τον χρόνο μου», δήλωσε στο Fox News, σύμφωνα με RepublicWorld.com (https://www.republicworld.com/world-news/us-news/im-not-engaging-in-politics-says-blinken-on-hunter-biden-laptop-story-articleshow.html).

Ο Μπάιντεν και η εκστρατεία του επικαλέστηκαν την επιστολή και το γεγονός ότι υπογράφηκε από τόσους πολλούς αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών για να απορρίψει τον φορητό υπολογιστή του γιου του ως «ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

RepublicWorld.com

DailyMail.co.uk

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.newstarget.com/2023-05-11-cia-gathered-signatures-letter-falsely-suggesting-hunter-biden-laptop-russian-disinfo.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!