Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

(Εργαζόμενοι στόν δρόμο!) Η 'IBM' θα σταματήσει τίς ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ γιά ρόλους, που μπορούν νά αντικατασταθούν από AI. Σχεδόν 8.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ από τήν ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ!....

 


Πριν από ένα μήνα, προς μεγάλη απογοήτευση και ευρεία άρνηση, η Goldman προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε περίπου 300 εκατομμύρια απολύσεις μεταξύ υψηλά αμειβόμενων, μη κατώτερων εργαζομένων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. 




Όπως το έθεσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman, Jan Hatzius, «χρησιμοποιώντας δεδομένα σχετικά με τα επαγγελματικά καθήκοντα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, διαπιστώνουμε ότι περίπου τα δύο τρίτα των σημερινών θέσεων εργασίας, εκτίθενται σε κάποιο βαθμό αυτοματοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει έως και το ένα τέταρτο της τρέχουσας εργασίας. 

Η προέκταση των εκτιμήσεών μας σε παγκόσμιο επίπεδο υποδηλώνει ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να εκθέσει το ισοδύναμο 300 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στην αυτοματοποίηση»....

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.zerohedge.com/markets/ibm-stop-hiring-roles-can-be-replaced-ai-nearly-8000-workers-be-replaced-automation


1 σχόλιο:

  1. Ρε την Πρίνου….....
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ
    Έτσι πρέπει….να βγαινετε να τα λέτε…να το φωναζετε να
    μαθαινουν ολοι τι γινεται εκει στα Πρίνου….

    https://twitter.com/u_know_n0th1ng/status/1654725620511670273

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!