Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΚΟΡΥΦΑΙΟ (Συγκλονιστικό - μία φωνή από τήν φυλακή) ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τόν έγκλειστο JULIAN ASSANGE ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟ Γ' ....

 


Julian Assange

5η Μαΐου 2023

Προς την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλέα Κάρολο Γ',

Κατά τήν στέψη του κυρίου μου, θεώρησα κατάλληλο να σας απευθύνω μια εγκάρδια πρόσκληση να τιμήσετε αυτό το βαρυσήμαντο γεγονός, επισκεπτόμενος το δικό σας βασίλειο μέσα σε ένα βασίλειο: τήν φυλακή της Αυτού Μεγαλειότητας στο Belmarsh.

Αναμφίβολα θα θυμάστε τα σοφά λόγια ενός διάσημου θεατρικού συγγραφέα: 

"Η ποιότητα του ελέους δεν βρίσκεται στην ένταση. Πέφτει σαν την απαλή δροσιά από τον ουρανό".


Α, αλλά τι να γνώριζε αυτός ο βάρδος για το έλεος αντιμέτωπος με την κρίση στην απαρχή της ιστορικής βασιλείας σας; Εξ άλλου, μπορεί κανείς να γνωρίζει πραγματικά το μέτρο μιας κοινωνίας από το πώς μεταχειρίζεται τους φυλακισμένους της, και το βασίλειό σας έχει σίγουρα διαπρέψει από αυτή την άποψη.

Η φυλακή της Μεγαλειότητάς σας Belmarsh βρίσκεται στην αριστοκρατική διεύθυνση One Western Way του Λονδίνου, σε μικρή απόσταση από το Old Royal Naval College στο Greenwich. Πόσο ευχάριστο πρέπει να είναι να έχεις ένα τόσο αξιόλογο ίδρυμα να φέρει το όνομά σας.

Εδώ κρατούνται 687 πιστοί υπήκοοί σας, υποστηρίζοντας το ρεκόρ του Ηνωμένου Βασιλείου ως το έθνος με τον μεγαλύτερο πληθυσμό φυλακών στη Δυτική Ευρώπη

Όπως δήλωσε πρόσφατα η ευγενής κυβέρνησή σας, το βασίλειό σας υφίσταται σήμερα «τη μεγαλύτερη επέκταση των θέσεων φυλακών εδώ και πάνω από έναν αιώνα», με τις φιλόδοξες προβλέψεις της να δείχνουν αύξηση του πληθυσμού των φυλακών από 82.000 σε 106.000 μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Πραγματικό κληροδότημα.

Ως πολιτικός κρατούμενος, που κρατείται όπως ευαρεστείται η Μεγαλειότητάς Σας εξ ονόματος ενός αμήχανου κυρίαρχου ξένου, έχω την τιμή να διαμένω εντός των τειχών αυτού του θεσμού παγκόσμιας κλάσης. Πραγματικά, το βασίλειό σας δεν γνωρίζει όρια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις γαστρονομικές απολαύσεις που προετοιμάζονται για τους πιστούς υπηκόους σας με γενναιόδωρο προϋπολογισμό δύο λιρών (!!!!!!) την ημέρα. 

Απολαύστε τις αναμεμειγμένες κεφαλές τόνου και τις πανταχού παρούσες ανασυσταθείσες μορφές που υποτίθεται ότι παρασκευάζονται από κοτόπουλο. 

Και μην ανησυχείτε, γιατί σε αντίθεση με τα μικρότερα ιδρύματα όπως το Alcatraz ή το San Quentin, δεν υπάρχει κοινόχρηστο δείπνο σε μια αίθουσα χάους. Στο Belmarsh, οι κρατούμενοι δειπνούν μόνοι τους στα κελιά τους, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη οικειότητα με το γεύμα τους.

Πέρα από τις γευστικές απολαύσεις, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το Belmarsh παρέχει άφθονες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τους υπηκόους σας. Όπως λέει το εδάφιο Παροιμίες 22:6: «Εκπαίδευσε το παιδί στην οδό που πρέπει να πηγαίνει· και όταν γεράσει, δεν θα απομακρυνθεί από αυτήν»

Παρατηρήστε τις ανακατεμένες ουρές στην καταπακτή φαρμάκων, όπου οι τρόφιμοι συγκεντρώνουν τις συνταγές τους, όχι για καθημερινή χρήση, αλλά για την εμπειρία μιας «μεγάλης ημέρας» που διευρύνει τον ορίζοντα - όλα ταυτόχρονα.

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να αποτίσετε φόρο τιμής στον αείμνηστο φίλο μου Manoel Santos, έναν ομοφυλόφιλο άνδρα που αντιμετώπιζε απέλαση στη Βραζιλία του Μπολσονάρου, ο οποίος αυτοκτόνησε μόλις οκτώ μέτρα από το κελί μου χρησιμοποιώντας ένα ακατέργαστο σχοινί φτιαγμένο από τα σεντόνια του. 

Η εξαίσια φωνή του τενόρου τώρα σίγησε για πάντα.

Περιπλανηθείτε περαιτέρω στα βάθη του Belmarsh και θα βρείτε το πιο απομονωμένο μέρος εντός των τειχών του: Υγειονομική περίθαλψη ή "Hellcare" όπως το αποκαλούν με αγάπη οι κάτοικοί του

Εδώ, θα θαυμάσετε λογικούς κανόνες σχεδιασμένους για την ασφάλεια όλων, όπως η απαγόρευση του σκακιού, επιτρέποντας παράλληλα το πολύ λιγότερο επικίνδυνο παιχνίδι της ντάμας.

Βαθιά μέσα στο Hellcare βρίσκεται το πιο ένδοξα αναζωογονητικό μέρος σε όλο το Belmarsh, ή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο: η υπέροχα ονομαζόμενη Belmarsh End of Life Suite. Ακούστε προσεκτικά και μπορεί να ακούσετε τις κραυγές των κρατουμένων «Αδελφέ, θα πεθάνω εδώ μέσα», μια απόδειξη για την ποιότητα τόσο της ζωής όσο και του θανάτου μέσα στη φυλακή σας.

Αλλά μην φοβάστε, γιατί υπάρχει ομορφιά μέσα σε αυτούς τους τοίχους. 

Απολαύστε τα γραφικά κοράκια που φωλιάζουν στο συρματόπλεγμα και τους εκατοντάδες πεινασμένους αρουραίους που αποκαλούν το Belmarsh σπίτι τους

Και αν έρθετε την άνοιξη, μπορείτε ακόμη και να ρίξετε μια ματιά στα παπάκια που τοποθετούνται από δύστροπες πρασινοκέφαλες πρασινάδες μέσα στους χώρους της φυλακής. Αλλά μην καθυστερείτε, γιατί οι αρπακτικοί αρουραίοι εξασφαλίζουν ότι η ζωή τους είναι φευγαλέα.

Σας ικετεύω, βασιλέα Κάρολε, να επισκεφθείτε τη φυλακή της Αυτού Μεγαλειότητας στο Belmarsh, γιατί είναι τιμή που αρμόζει σε έναν βασιλιά. 

Καθώς ξεκινάτε τη βασιλεία σας, είθε να θυμάστε πάντα τα λόγια της Βίβλου του Βασιλιά Ιακώβου: «μακάριοι ο λεήμονες, τι ατοί λεηθήσονται» (Κατά Ματθαίον 5:7). Και είθε το έλεος να είναι το καθοδηγητικό φως του βασιλείου σας, τόσο μέσα όσο και έξω από τα τείχη του Belmarsh.

Ο άκρως αφοσιωμένος υπήκοός σας,

Julian Assange

Α9379ΑΥ

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://declassifieduk.org/a-kingly-proposal-letter-from-julian-assange-to-king-charles-iii/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!