Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Πάνω στό ουράνιο τόξο, οδεύοντας πρός τήν μετά θάνατον ζωή; Οι 'LGBTQ' απαιτούν (!) τούς δικούς τους χώρους ...ταφής!!! - Αντίθετος άνεμος από τό Δημαρχείο της Ζυρίχης....

 


Από τον Kai Rebmann

Μια αίρεση είναι μια «μικρότερη κοινότητα που αντιπροσωπεύει ορισμένες ιδεολογίες ή θρησκευτικές αρχές που δεν αντιστοιχούν στις βασικές ηθικές αξίες της κοινωνίας, συνήθως με μονόπλευρο, ριζοσπαστικό τρόπο». 


Αυτός ο ορισμός προέρχεται από το λεξικό Duden και περιγράφει σε μια πρόταση τον πυρήνα των υποκατάστατων θρησκειών (https://reitschuster.de/post/die-gier-nach-ersatz-und-zivilreligionen/) όπως το κίνημα για το κλίμα ή η κοινότητα LGBTQ.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σχεδόν όλων των θρησκειών δεν είναι μόνο η ίδια η ζωή, αλλά πάνω απ' όλα ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το θάνατο ή το ζήτημα του τι έρχεται μετά, ακόμη και αν οι αντίστοιχες απόψεις είναι πολύ διαφορετικές. 

Και έτσι ήταν μόνο θέμα χρόνου προτού  κάποιος σκεφτεί να απαιτήσει τους δικούς του χώρους ταφής για τους πιστούς του κινήματος LGBTQ. 

Στην Ελβετία, ήρθε η ώρα και τα πρώτα πεδία ταφής ουράνιου τόξου πρόκειται να δημιουργηθούν στη Ζυρίχη. Τουλάχιστον αυτό είναι το αίτημα της ένωσης "γερνώντας ως queer". 

Συγκεκριμένα, ένας ξεχωριστός τομέας πρόκειται να δημιουργηθεί στο Sihlfeld προκειμένου να δημιουργηθούν εκεί τάφοι μόνο για μέλη της αίρεσης LGBTQ. 

«Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι με παρόμοιες βιογραφίες θα μπορέσουν να συναντηθούν εδώ και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον», δήλωσε η Barbara Bosshard, πρόεδρος της εφημερίδας Weltwoche.

Η αιτιολόγηση για την υποτιθέμενη αναγκαιότητα των δικών τους χώρων ταφής ακούγεται επίσης γνωστή. 

 «μη ετεροφυλόφιλοι άνθρωποι» εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλη απόρριψη στη ζωή τους, ισχυρίζεται η Bosshard, η οποία έτσι βάζει τον εαυτό της και τους ομοθρήσκους της στον ρόλο του θύματος (https://reitschuster.de/post/schweizer-woke-drehen-durch-gesinnungskontrolle-in-der-disco/) στον οποίο η κοινότητα LGBTQ αισθάνεται πιο άνετα ούτως ή άλλως.

Και αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα το αστείο στη ζωή για τους μαθητές του ουράνιου τόξου, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να είναι διαφορετικό στη μετά θάνατον ζωή; 

Η «queer κοινότητα» έχει γίνει κάτι σαν μια «νέα οικογένεια» για πολλά από τα μέλη της, και είναι με αυτήν ακριβώς την οικογένεια που κάποιος θέλει να παραμείνει συνδεδεμένος πέρα από το θάνατο, οπότε το περαιτέρω επιχείρημα συνεχίζεται.

Αν ήταν στο χέρι της Bosshard, οι κηδείες στη Ζυρίχη θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από το επόμενο φθινόπωρο. 

Στον ειδικά διαμορφωμένο νεκροταφείο στο Sihlfeld, «ο χαρακτήρας του ουράνιου τόξου θα πρέπει να γίνεται φανερός με πολύχρωμα λουλούδια», σύμφωνα με τις ιδέες.

Αλλά τίποτα δεν θα προκύψει από αυτό, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον. Ο Bruno Bekowies, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου κηδειών, επισημαίνει την έλλειψη νομικής βάσης και διευκρινίζει: 

«Κατ 'αρχήν, δεν μπορούμε επί του παρόντος να δημιουργήσουμε ξεχωριστό χώρο ταφής για ομάδες συμφερόντων».

Προς το παρόν, η πόλη της Ζυρίχης δεν θέλει να δημιουργήσει προηγούμενο στα νεκροταφεία της, και για καλό λόγο: επειδή πιθανότατα θα ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν η επόμενη «ομάδα συμφερόντων» έρθει στη γωνία για να απαιτήσει έναν συγκεκριμένο τόπο ταφής για τα μέλη ή τους ομοπίστους της - ή ίσως ακόμη και να παραμείνει στα νεκροταφεία στο εγγύς μέλλον.

 

Woke απαίτηση με σοβαρό υπόβαθρο

Αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας άλλος λόγος για να είμαστε τουλάχιστον επικριτικοί στα αιτήματα της κοινότητας LGBTQ στη Ζυρίχη. 

Ο σημερινός πολιτισμός των νεκροταφείων, δηλαδή η ταφή των νεκρών σε κεντρική τοποθεσία, ανάγεται στον πρώιμο Χριστιανισμό. 

Ενώ οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι ήταν ακόμα συνηθισμένοι να θάβουν σε νεκροπόλεις, κυρίως έξω από τις πόλεις, κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά κοινοτικοί χώροι ταφής, οι οποίοι τοποθετήθηκαν γύρω από τις εκκλησίες.

Ως εκ τούτου, οι αρχές στη Ζυρίχη και αλλού φαίνεται σκόπιμο να σκεφτούν προσεκτικά εάν τελικά θέλουν να εγκαταλείψουν μια κηδεία που έχει αναπτυχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στην αυθαιρεσία. 

Προς το παρόν, επομένως, τα λόγια του Bruno Bekowies ισχύουν για το νεκροταφείο Sihlfeld: «Δεν είναι τόπος ταφής μόνο για queer ανθρώπους».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://reitschuster.de/post/auf-dem-regenbogen-ins-jenseits-lgbtq-fordert-eigene-grabfelder/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!