Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, που χρηματοδοτείται από τήν OpenAI, λέει ότι τά 'ΡΟΜΠΟΤΣ' ΑΙ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΩΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ! - Καί σύντομα θά είναι ...'μπάρμαν' καί νοσηλευτές!!!

 


Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μετακινείται από το cloud και την οθόνη του υπολογιστή σε ανθρωποειδή 'ρομπότς' που μοιάζουν με ζωή, τα οποία τώρα αναπτύσσονται (https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-12098267/Humanoid-robot-funded-ChatGPT-working-security-guard.html) για να εργαστούν σε ανθρώπινες θέσεις εργασίας ως φύλακες, 'μπάρμαν' και τελικά νοσηλευτές....


Ο Bernt Bornich, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της 1X, μιας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης που χρηματοδοτείται από την OpenAI, τον κατασκευαστή του ChatGPT, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το ανθρωποειδές ρομπότ "EVE" της εταιρείας του εργάζεται ως φύλακας ασφαλείας σε δύο βιομηχανικές περιοχές από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον Bornich, το ανθρωποειδές πρόγραμμα EVE πηγαίνει «καλύτερα από ό, τι νομίζαμε». Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα κεφάλι, ένα πρόσωπο, δύο χέρια και μπορεί να κινείται αυτόνομα όπως κάνει ένα πραγματικό ανθρωποειδές ρομπότ.

Το έργο πηγαίνει τόσο καλά που έως και 10 νέα ρομπότ EVE παράγονται από το 1X κάθε μήνα. Ο στόχος είναι να εμφυτευτούν αυτές οι ανθρωποειδείς συσκευές σε όλα τα είδη βιομηχανιών, προκειμένου να αντικατασταθούν οι ανθρώπινοι εργαζόμενοι.

Χάρη σε μια επένδυση 23,5 εκατομμυρίων δολλαρίων από την OpenAI, τα ανθρωποειδή ρομπότ EVE περιπολούν ήδη τοποθεσίες τόσο στη Νορβηγία όσο και στο Ντάλας. Εάν κάτι πάει στραβά, οι εργαζόμενοι 1X μπορούν να «μπουν μέσα» στο σώμα του Android μέσω της εικονικής πραγματικότητας και να το κάνουν να κάνει κάτι άλλο κατόπιν εντολής.

«Είσαι εκεί σε ένα δευτερόλεπτο σαν να ήσουν εκεί», καυχήθηκε ο Bornich για την τεχνολογία. «Έχουμε αυτό το μεγάλο όραμα: θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού. Εξετάζουμε πώς να το λύσουμε, αλλά χρειαζόμαστε πολλά δεδομένα».

(Σχετικά: Οι εργαζόμενοι ρομπότ AI του μέλλοντος θα είναι όλοι αριστεροί; https://www.naturalnews.com/2023-02-15-leftists-lobotomizing-chatgpt-promoting-white-hating-wokeism.html)

Σε πέντε χρόνια από τώρα, τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα καλύψουν το κενό έλλειψης εργατικού δυναμικού

Στα επόμενα πέντε χρόνια, ο Bornich οραματίζεται «μια εντελώς διαφορετική κοινωνία» όπου δεν θα υπάρχει πλέον έλλειψη εργατικού δυναμικού, επειδή εκατομμύρια ανθρώπινες θέσεις εργασίας σύντομα θα αντικατασταθούν με ανθρωποειδή ρομπότ EVE που θα κάνουν τις δουλειές.

Ένας τομέας όπου ο Bornich οραματίζεται ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης να αναλαμβάνουν ανθρώπινους ρόλους είναι σε εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων. Αντί για πραγματικά ανθρώπινα όντα που φροντίζουν τους ηλικιωμένους, τα άψυχα ανθρωποειδή ρομπότ EVE θα μοιράζουν χάπια, σούπα με κουτάλι και καθαρές πάπιες ούρησης.

«Νομίζω ότι θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική κοινωνία, όπου δεν θα σκεφτόμαστε την έλλειψη εργατικού δυναμικού, όπου έχουμε βιώσιμη παραγωγή ενέργειας που μπορεί να μετατραπεί σε οποιοδήποτε προϊόν και υπηρεσία», παραδέχτηκε ο Bornich.

«Θα μπορούσαμε να φτάσουμε εκεί σε πέντε χρόνια, αν δεν συναντήσουμε κανένα εμπόδιο, ή μέσα σε αυτή τη δεκαετία. Θα είναι ένα συναρπαστικό μέλλον».

Λιγότερο ανθρωποειδή ρομπότ εργάζονται ήδη ως περιπολία ασφαλείας εδώ και αρκετά χρόνια. Το ρομπότ K5 σε σχήμα αυγού, που κατασκευάζεται από την Knightscope με έδρα την Καλιφόρνια, και το δίτροχο ρομπότ που κατασκευάζεται από την start-up Ascento χρησιμοποιούνται επίσης ως περιπολία ασφαλείας σε σιδηροδρομικές αποθήκες σε όλη την Ελβετία.

Εάν το 1X είναι επιτυχές, πολλά περισσότερα τέτοια ρομπότ εξοπλισμένα με τεχνολογία AI και πιο κοντά στους ανθρώπους θα αναλάβουν όλες τις ανοιχτές θέσεις που έμειναν πίσω χωρίς κανέναν να τις καλύψει, σε μεγάλο βαθμό λόγω της γενοκτονίας «πανδημίας» του κορωνοϊού της Γουχάν (Covid-19).

«Οι προηγούμενες γενιές ανδροειδών εργάζονταν στο εργαστήριο, αλλά όχι στον πραγματικό κόσμο», δήλωσε ο Bornich για τα ρομπότ AI της εταιρείας του, τα οποία είναι πιο προηγμένα από τις άλλες ποικιλίες που κατασκευάζονται από την Knightscope και την Ascento.

«Με τους φρουρούς ασφαλείας μας, λύνουμε ένα πραγματικό πρόβλημα και παρέχουμε μια υπηρεσία που είναι καλύτερης ποιότητας και πιο προσιτή».

Αντί να είναι απλώς «τεχνάσματα» όπως τα άλλα, ο Bornich λέει ότι το ανθρωποειδές ρομπότ EVE AI από το 1X θα είναι πραγματικά σε θέση να κάνει πολλές από τις δουλειές που κάνουν σήμερα τα ανθρώπινα όντα.

«Το να ξεκινάς με τη φύλαξη είχε νόημα», λέει. «Έχει τον μικρότερο αριθμό καθηκόντων. Ό, τι κάνετε βοηθά στην εκπαίδευση του συστήματος, ώστε να γίνεται καλύτερο σε αυτές τις εργασίες, οπότε δεν χρειάζεται να παρέμβετε επειδή ξέρει πώς να το κάνει.

Μπορείτε να βρείτε τα τελευταία νέα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη στο Cyborg.news.

 

Οι πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

DailyMail.co.uk

NaturalNews.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.newstarget.com/2023-05-23-ceo-openai-ai-robot-security-guard-bartender.html

 


1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!