Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Οι (δήθεν έγκυροι!) 'New York Times', ζητούν την ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ των ψυχικά ασθενών! ( Δημοσιογραφικά ...ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ! )

 

New York Times Calls for Mentally Ill to Be ....Euthanized!



Η αριστερή εφημερίδα 'New York Times' ζήτησε την ευθανασία των ψυχικά ασθενών(!!!!!), υποστηρίζοντας ότι η επέκταση της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» είναι .....«ηθική πρόοδος»!


Σε ένα πρόσφατο άρθρο (https://www.nytimes.com/2023/04/21/opinion/medical-assistance-dying-mental-illness-maid.html), οι NY Times υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που «υποφέρουν από ψυχολογικά βασανιστήρια» πρέπει να βγουν από τη δυστυχία τους.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ενώ πιέζουν για διευρυμένους νόμους «αυτοκτονίας», οι Times παραδέχονται επίσης ότι πολλοί που βιώνουν έντονο ψυχικό πόνο τελικά «νοιώθουν ευγνώμονες για τη ζωή τους μόλις περάσει η αυτοκτονική στιγμή, ή η απόπειρα αυτοκτονίας».

Το κομμάτι, με τίτλο «Η ιατρική βοήθεια στο θάνατο δεν πρέπει να αποκλείει την ψυχική ασθένεια», γράφτηκε από τον Καναδό συγγραφέα Clancy Martin.

Ο Martin ξεκινά περιγράφοντας τις προσωπικές του απόπειρες αυτοκτονίας όταν ήταν νεώτερος.

«Η πρώτη μου απόπειρα να αυτοκτονήσω ήταν όταν ήμουν παιδί», γράφει.

«Προσπάθησα ξανά ως έφηβος. Ως ενήλικας, έχω αποπειραθεί να αυτοκτονήσω επανειλημμένα και με διάφορους τρόπους».

Παρά τις αποτυχημένες προσπάθειές του, ο συγγραφέας παραδέχεται ότι είναι ευγνώμων που επέζησε, από κάθε προσπάθεια...

«Και όμως, ως 55χρονος λευκός άνδρας (μέλος μιας από τις ομάδες με τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας στην Αμερική) και ευτυχισμένος παντρεμένος πατέρας πέντε παιδιών, είμαι ευγνώμων που είμαι ανίκανος να αυτοκτονήσω», γράφει.

Ο Martin, ο οποίος υπηρετεί ως καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στο Κάνσας Σίτι, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «σχεδόν κάθε αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, με πρόσβαση σε καλά συμπεριφορικά συστήματα υγείας».

«Έχω μιλήσει σε πολλούς, πολλούς ανθρώπους μετά την απόπειρά τους», πρόσθεσε.

Ο Martin σημειώνει πώς ο Καναδάς επεκτείνει γρήγορα (https://slaynews.com/news/canada-euthanize-disabled-homeless-woman/) το νόμιμο δικαίωμα να ζητήσει ιατρική βοήθεια σε περίπτωση θανάτου (MAID).

Το Slay News έχει αναφερθεί (https://slaynews.com/news/canada-to-begin-euthanizing-mentally-ill-and-mature-minors-without-consent/) στο παρελθόν στους ριζοσπαστικούς νόμους ευθανασίας του Καναδά.

Το MAID νομιμοποιήθηκε στον Καναδά το 2016 για υποψηφίους των οποίων ο φυσικός θάνατος ήταν επικείμενος και ήθελαν να πεθάνουν γρήγορα, αντί να ζήσουν μέσα στον πόνο.

Ωστόσο, αργότερα τροποποιήθηκε για να συμπεριλάβει τους Καναδούς που υπομένουν μια «ανυπόφορη» και «μη αναστρέψιμη» (https://www.justice.gc.ca/eng/cj-jp/ad-am/bk-di.html) ασθένεια ή αναπηρία.

Οι νόμοι επεκτείνονται τώρα για να συμπεριλάβουν άτομα με ήσσονος σημασίας παθήσεις, ψυχικά ασθενείς και όσους είναι φτωχοί ή άστεγοι (https://slaynews.com/opinion/canadas-government-run-healthcare-is-euthanizing-sick-poor-people/).

Μια πρόσφατη περίπτωση αναφέρθηκε (https://slaynews.com/news/canadian-man-euthanized-hearing-loss/) πρόσφατα στην οποία ένας άνδρας υποβλήθηκε σε ευθανασία ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειάς του, λόγω προβλήματος με την ακοή του.

Εκτός από τις περιόδους κατάθλιψης εξαιτίας του προβλήματος με την ακοή του, ο 61χρονος Alan Nichols ήταν κατά τα άλλα υγιής.

Ωστόσο, ο αδελφός του ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί εξανάγκασαν τον Nichols να αυτοκτονήσει.

Το όριο ηλικίας αλλάζει επίσης για να επεκτείνει το πρόγραμμα από ενήλικες ώστε να περιλαμβάνει και «ώριμα» παιδιά.

Εν τω μεταξύ, καθώς ο Καναδάς συνεχίζει να επεκτείνει τους νόμους ευθανασίας, τα σχέδια για την έναρξη της ευθανασίας των βρεφών κερδίζουν επίσης υποστήριξη, όπως ανέφερε (https://slaynews.com/news/canada-plan-euthanize-infants-gaining-support/) το Slay News.

Πρόσφατα, το Live Action News ανέφερε (https://www.liveaction.org/news/quebec-physicians-call-infant-euthanasia/) ότι το Κολλέγιο Ιατρών του Κεμπέκ έχει κάνει μια σύσταση ότι τα βρέφη που βιώνουν «σοβαρές δυσπλασίες» όπου το προσδόκιμο ζωής είναι «βασικά μηδενικό» θα πρέπει να είναι επιλέξιμα για ευθανασία σύμφωνα με τους νόμους του Καναδά για την ιατρική βοήθεια στο θάνατο (MAiD).

Μια έκθεση από το National Post (https://nationalpost.com/news/canada/canada-maid-medical-assistance-in-dying-children) αποκαλύπτει ότι ορισμένοι γονείς ζητούν ήδη να υποβληθούν σε ευθανασία τα παιδιά τους.(!!!!!!!!!)

Σύμφωνα με την Post, ορισμένοι Καναδοί γιατροί έχουν πει, «ότι συγκεκριμένα και ρητά αιτήματα για MAID έχουν προέλθει από γονείς που αφορούν πολύ μικρά παιδιά».(!!!!!!)

Στο άρθρο του για τους NY Times, ο Martin περιγράφει την αποδοχή μιας τέτοιας νομοθεσίας - η οποία «έχει εξαπλωθεί» (https://slaynews.com/news/dutch-parents-can-now-euthanize-their-children-under-new-laws/) σε πολλές άλλες χώρες (https://slaynews.com/news/belgium-killed-27000-people-euthanasia/) και περιοχές - ως «ηθική πρόοδο».

«Όταν ένα άτομο βρίσκεται σε αφόρητη σωματική αγωνία, πάσχει από μια ανίατη ασθένεια και ο θάνατος είναι κοντά, σίγουρα είναι συμπονετικό να βοηθήσουμε να τερματιστεί ο πόνος, αν το άτομο το επιλέξει», γράφει.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει την τρέχουσα συζήτηση στον Καναδά γύρω από την ένταξη στο MAID εκείνων που «ζουν με σοβαρή, ανίατη ψυχική ασθένεια» - ένα μέρος του νόμου που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Martin παραδέχεται ότι «πολλοί άνθρωποι που θέλουν να τερματίσουν τη ζωή τους λόγω έντονου ψυχικού πόνου στο τέλος νοιώθουν ευγνώμονες για τη ζωή τους μόλις περάσει η στιγμή αυτοκτονίας ή η απόπειρα αυτοκτονίας», εξακολουθεί να προωθεί την ιδέα της ευθανασίας όσων πάσχουν από ψυχικές ασθένειες.

«Θα περίμενε κανείς ότι ως κάποιος που έχει επανειλημμένα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και παρ' όλα αυτά είναι χαρούμενος που είναι ζωντανός, είμαι αντίθετος στην ευθανασία για ψυχιατρικούς λόγους», γράφει.

«Αλλά είναι λόγω της οικειότητάς μου με την αυτοκτονία που πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα».

Αν και τα αιτήματα για ευθανασία για ψυχιατρικούς λόγους θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με «ιδιαίτερη προσοχή» λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει τον ψυχολογικό πόνο, ο Martin επιμένει ότι η έλλειψη σαφήνειας «είναι στην πραγματικότητα ένας λόγος για να υποστηρίξουμε μια συνετή πολιτική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας για τουλάχιστον ορισμένες ψυχιατρικές περιπτώσεις».

«Όταν οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι για ανακούφιση από το μαρτύριο που δεν καταλαβαίνουμε αρκετά καλά για να θεραπεύσουμε αποτελεσματικά, δίνοντάς τους το δικαίωμα και την εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια για να τερματίσουν αυτή τη δυστυχία, τους φροντίζουμε», γράφει.

Σημειώνει επίσης ότι η μείζων κατάθλιψη «είναι μία από τις ψυχιατρικές διαγνώσεις που είναι πιο συχνές σε αυτοκτονικούς ανθρώπους και περίπου τα δύο τρίτα των ανθρώπων που πεθαίνουν από αυτοκτονία έχουν κατάθλιψη τη στιγμή του θανάτου τους».

Επιπλέον, ισχυρίζεται, «η γνώση ότι υπάρχει μια διέξοδος μπορεί να ανακουφίσει την τρομακτική κλειστοφοβία που είναι τόσο κοινή σε αυτοκτονικούς ανθρώπους σαν εμένα και σε ανθρώπους που υποφέρουν σε οξεία ταλαιπωρία γενικότερα».

Σύμφωνα με τον Martin, όταν δίνεται στους ανθρώπους το δικαίωμα της υποβοηθούμενης από γιατρό αυτοκτονίας, «μπορούν να επιλέξουν να μην το χρησιμοποιήσουν».

«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα σε αυτή τη βοήθεια», υποστηρίζει.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ασκήσουν αυτό το δικαίωμα».

«Αν είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να τερματίσουν τον σωματικό τους πόνο βοηθώντας το θάνατό τους, μπορούμε με ήσυχη τη συνείδησή μας να τους αρνηθούμε αυτή τη βοήθεια για τον ψυχικό τους πόνο;» ρωτάει.

Οι Καναδοί θρησκευτικοί ηγέτες έχουν εκφράσει (https://www.foxnews.com/world/canadian-religious-leaders-speak-out-country-set-allow-euthanasia-mental-illness) αυξανόμενη ανησυχία για την επικείμενη ενεργοποίηση νέων πολιτικών, που θα επιτρέψουν σε όσους πάσχουν από ψυχικές ασθένειες να υποβάλλονται σε ευθανασία με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με τις πολιτικές, οι άνθρωποι θα σκοτώνονται μόλις 90 ημέρες αφότου δύο γιατροί εγκρίνουν αίτημα για υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Τον Νοέμβριο, ο κορυφαίος καναδικός λιανοπωλητής μόδας La Maison Simons ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια με τίτλο "All Is Beauty" που κατηγορήθηκε για "προώθηση" και "ρομαντικοποίηση" της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Στο περίπου τρίλεπτο 'κλιπ', μια νεκρή πλέον άρρωστη γυναίκα στα 30 της που ονομάζεται Jennyfer, περιγράφει ότι αντιμετώπισε την επιλογή να τερματίσει τη ζωή της.

Μιλάει για το ότι βλέπει την «ομορφιά» τριγύρω, καθώς παρουσιάζει την ευθανασία ως «την πιο όμορφη έξοδο».



ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!