Κυριακή 14 Μαΐου 2023

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ (μετά την καταστροφή) - Η Κίνα εξετάζει τό ενδεχόμενο εξωσωματικής γονιμοπoιήσεως γιά ανύπαντρες γυναίκες, σέ μία προσπάθεια νά αντιστρέψει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ (καταπιεστικών) ΕΛΕΓΧΩΝ του πληθυσμού!

 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινεζικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο νομικής και οικονομικής υποστήριξης για εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) (https://www.liveaction.org/news/pro-life-couples-opt-adoption-ivf/), καθώς το κομμουνιστικό έθνος αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του καταναγκαστικού και απάνθρωπου ελέγχου του πληθυσμού.

 

Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters (https://www.reuters.com/world/china/china-weighs-giving-single-women-ivf-access-stem-population-decline-2023-04-29/) τόνισε την περίπτωση μιας γυναίκας από τη Σιτσουάν που ονομάζεται Chen Luojin, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς η επαρχία της Τσενγκντού (πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας Σιτσουάν) νομιμοποίησε την εγγραφή παιδιών που γεννήθηκαν από ανύπαντρες μητέρες τον Φεβρουάριο. Δεν είναι σαφές πώς θα ακολουθήσουν και άλλες επαρχίες. Ωστόσο, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα φέρεται να (https://www.cnn.com/2023/02/08/china/china-ivf-fertility-treatment-national-healthcare-intl-hnk/index.html) εξετάζει ήδη την υποστήριξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης και άλλων θεραπειών γονιμότητας μέσω του εθνικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου του για ολόκληρο το έθνος, για την αντιμετώπιση των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων.

 

Το Reuters ανέφερε ότι η διαζευγμένη 33χρονη ήταν 10 εβδομάδων έγκυος, αλλά δεν είπε ρητά ότι είχε λάβει θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης - μόνο ότι μπορούσε να έχει νόμιμη πρόσβαση σε ιδιωτική κλινική.

 

Η Chen φέρεται να ανέφερε ότι άλλες γυναίκες σκέφτονται την εξωσωματική γονιμοποίηση. «Ομοίως, το να παντρευτείς ή όχι εναπόκειται σε κάθε άτομο να αποφασίσει», είπε, σύμφωνα με το Reuters. «Έχουμε απελευθερώσει τις πολιτικές εδώ και ξέρω ότι πολλές ανύπαντρες γυναίκες κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση».

 

Οι κινήσεις έρχονται μετά την περσινή έκθεση που δείχνει ότι ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Η πτώση είναι πιθανό να οφείλεται σε περιοριστικές πολιτικές, αλλά μπορεί επίσης να επηρεαστεί από άλλες τάσεις, όπως οι γυναίκες που περιμένουν να ξεκινήσουν μια οικογένεια.

 

Ανεξάρτητα από αυτό, η εξέταση των πολιτικών υπέρ των γεννήσεων αποτελεί μια κάπως δραματική μεταστροφή για μια χώρα που, για δεκαετίες, περιόριζε τις οικογένειες σε ένα μόνο παιδί. Στο πέρασμά της, η πολιτική του ενός παιδιού έχει αφήσει εκατομμύρια παιδιά νεκρά και μητέρες πιθανότατα βασανισμένες με τραύματα από αμβλώσεις στις οποίες αναγκάστηκαν (https://www.liveaction.org/news/graphic-photo-of-forced-late-term-abortion-posted-online-forces-china-to-respond/) από την κυβέρνηση.

 

Οι δρακόντειες πολιτικές της χώρας έχουν δημιουργήσει ακόμη και μια ολόκληρη υποκατηγορία κατοίκων γνωστών ως "heihaizi" (https://en.wikipedia.org/wiki/Heihaizi), οι οποίοι δεν έχουν επίσημα έγγραφα επειδή γεννήθηκαν εκτός του ορίου γεννήσεων της χώρας.

 

Σύμφωνα με το CNN (https://www.cnn.com/2023/02/08/china/china-ivf-fertility-treatment-national-healthcare-intl-hnk/index.html), η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Υγειονομικής Περίθαλψης της χώρας δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της χώρας θα υποστηρίξει τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν:

 

Είπε ότι η νέα κάλυψη θα περιλαμβάνει τεχνικές τεχνολογίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART) και θα καλύπτει επίσης την αναλγησία του τοκετού για την ανακούφιση του πόνου κατά τον τοκετό. Η πιο συχνά εκτελούμενη διαδικασία ART είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).

 

Πρόσθεσε ότι η μείωση του πληθυσμού εμποδίζει τις προσπάθειες της χώρας να αναπτυχθεί. Ο πληθυσμός φέρεται να μειώθηκε κατά 850.000 σε 1,4 δισεκατομμύρια το 2022, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 

https://www.liveaction.org/news/china-ivf-single-population-control/

2 σχόλια:

  1. ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ...........ΗΘΕΛΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2023/05/blog-post_49.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!