Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Καιρικά όπλα: Υπάρχει κάποια αλήθεια για τη σπορά σύννεφων, τους χημικούς αεροψεκασμούς, τις συχνότητες;

Επίμονα contrails στον ουρανό. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, έχουν προσελκύσει την προσοχή - ο επιστημονικός δημοσιογράφος Marco Pizzuti υποψιάζεται τι κρύβεται πίσω τους. Φωτογραφία: iStock


Ο καιρός είναι ένα τέρας της φύσης. Ωστόσο, όχι πάντα - ισχυρίζεται ο επιστημονικός δημοσιογράφος Marco Pizzuti. Μιλά για το αμφιλεγόμενο θέμα των μετεωρολογικών όπλων, λέγοντας ότι έχουν «ήδη τελειοποιηθεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια» και ότι υπάρχει «ακραίο στρατιωτικό ενδιαφέρον» για τέτοιες τεχνολογίες.
Από τον 
17 Νοεμβρίου 2023

Ξανά και ξανά, κυκλοφορούν υποθέσεις ότι οι άνθρωποι επηρεάζουν τον καιρό για στρατιωτικούς σκοπούς με ορισμένες τεχνολογίες. Μιλάμε για τη χρήση μετεωρολογικών όπλων. Είναι αυτό το αμφιλεγόμενο θέμα απλώς μυθοπλασία ή υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό; Υπάρχουν μόνο λίγες επίσημες δηλώσεις επ' αυτού.

Ο Ιταλός επιστημονικός δημοσιογράφος Marco Pizzuti ισχυρίζεται τώρα ότι αυτά τα μετεωρολογικά όπλα υπάρχουν στην πραγματικότητα. Σε συνέντευξή του στο German Economic News, λέει ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν το «ακραίο στρατιωτικό ενδιαφέρον» των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή την τεχνολογία.

Ο Pizzuti κατέχει διδακτορικό στη νομική, είναι λέκτορας και συγγραφέας μπεστ σέλλερ. Εμφανίζεται συχνά ως ειδικός στην αντιπληροφόρηση στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Μη στρατιωτική χρήση

Στον πολιτικό τομέα, αρκετές χώρες δείχνουν επίσημα ενδιαφέρον και αναπτύσσουν τεχνολογίες χειραγώγησης του καιρού.

Για παράδειγμα, το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας ισχυρίζεται ότι λόγω του «δενδρυλλίου σύννεφων» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, επικράτησε τέλειος καιρός. Κάθε σύννεφο που πλησίαζε την ολυμπιακή εγκατάσταση στο Πεκίνο πυροβολήθηκε για να πέσει βροχή έξω από τη μητρόπολη. Για το σκοπό αυτό, το καθεστώς εκτόξευσε 1.110 ρουκέτες που περιείχαν ιωδιούχο άργυρο. Στα χρόνια που ακολούθησαν, υπήρξαν επίσης έργα χειραγώγησης του καιρού στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, προκειμένου να μειωθούν οι ζημιές από καταστροφές.

Πριν από δύο χρόνια, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χρησιμοποίησαν ηλεκτρικά ερεθίσματα για να κάνουν τα σύννεφα να βρέξουν στο Ντουμπάϊ. Η χειραγώγηση του καιρού ήταν επιτυχής – οι θερμοκρασίες έπεσαν κατά αρκετούς βαθμούς και υπήρξαν έντονες βροχές που έμοιαζαν με μουσώνες.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε δήλωση σχετικά με τα μέτρα γεωμηχανικής. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας απάντησης σε μια μικρή ερώτηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του AfD.

Η κυβέρνηση δεν βλέπει τέτοιες τεχνολογίες, «οι οποίες επηρεάζουν τον προϋπολογισμό ακτινοβολίας της Γης, ως επιλογή πολιτικής για το κλίμα», αναφέρει. Ο λόγος της απόρριψης ήταν «υπάρχουσες αβεβαιότητες, κίνδυνοι και κίνδυνοι».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, είναι ανοιχτή σε αντίστοιχα μέτρα που απομακρύνουν τα αέρια του θερμοκηπίου από την ατμόσφαιρα και τα αποθηκεύουν μόνιμα.

Μετεωρολογικά όπλα ήδη από τη δεκαετία του 1960

Επισήμως, η χρήση μετεωρολογικών όπλων διαψεύδεται κατηγορηματικά από τις χώρες του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Pizutti. Αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά, υπάρχουν ήδη πολλά έγγραφα και εκατοντάδες καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το Πεντάγωνο τα αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες και στην πραγματικότητα τα χρησιμοποιεί.

Στη συνέντευξη, ο Pizutti ανέφερε την πρώτη ιστορικά τεκμηριωμένη επίσημη στρατιωτική χρήση της τεχνολογίας για χειραγώγηση του καιρού.

Αυτή είναι η «Επιχείρηση Popeye», την οποία οι Αμερικανοί λέγεται ότι πραγματοποίησαν από το 1967 έως το 1972 στον πόλεμο του Βιετνάμ. «Περιλάμβανε τον εμβολιασμό των νεφών με χημικές ουσίες όπως ο ιωδιούχος άργυρος και ο ιωδιούχος μόλυβδος για να προκαλέσουν καταρρακτώδεις βροχές και να παρατείνουν την εποχή των μουσώνων». Σύμφωνα με τον Pizutti, η συνεχής βροχή που προκλήθηκε από αυτό διήρκεσε περισσότερο από ένα μήνα και επιβράδυνε με επιτυχία την κίνηση εδάφους των εχθρικών δυνάμεων.

«Αυτή ήταν μια άκρως απόρρητη επιχείρηση που διεξήχθη από τη CIA χωρίς την επίσημη άδεια του τότε υπουργού Άμυνας Melvin Laird», δήλωσε ο συγγραφέας του μπεστ σέλλερ. Επισήμως, η ύπαρξη ενός προγράμματος για την αλλαγή του κλίματος ως τακτικό όπλο διαψεύστηκε κατηγορηματικά.

Η «Επιχείρηση Popeye» αναφέρθηκε εν συντομία στα Pentagon Papers – μια μυστική μελέτη του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τον πόλεμο του Βιετνάμ – και σε ένα άρθρο της 3ης Ιουλίου 1972 στους New York Times.

«Περιβαλλοντικός πόλεμος» μπροστά από τη Γερουσία των ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Sunshine Project, μια πρωτοβουλία που υποστήριζε την απαγόρευση των βιολογικών και χημικών όπλων, η Γερουσία των ΗΠΑ ερεύνησε την επιχείρηση Popeye και κάλεσε έναν στρατιωτικό εκπρόσωπο να καταθέσει τον Ιούλιο του 1972.

«Εξέχοντες υποστηρικτές του περιβαλλοντικού πολέμου βρέθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εκείνη την εποχή. Μεταξύ αυτών ήταν ο ναύαρχος Pier Saint-Amand του Εργαστηρίου Ναυτικών Διατάξεων στη λίμνη China Lake της Καλιφόρνια (ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα σποράς νεφών για να καταστήσει δυνατή την επιχείρηση Popeye). [...] Ο ναύαρχος το είδε ως αποστολή του εργαστηρίου του να επιτρέψει στις ένοπλες δυνάμεις να αλλάξουν το περιβάλλον με διάφορους τρόπους:

«Πρώτα απ' όλα, το έργο στοχεύει να δώσει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και σε άλλες ένοπλες δυνάμεις τη δυνατότητα να αλλάξουν το περιβάλλον προς όφελός τους ή εις βάρος ενός εχθρού, εάν το επιλέξουν. Βλέπουμε τον καιρό ως όπλο». (αναφέρεται στο: Γερουσία των ΗΠΑ, Υποεπιτροπή Ωκεανών και Διεθνούς Περιβάλλοντος· 26 Ιουλίου 1972)"

Αλλά ήδη από το 1952, δηλαδή κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, λέγεται επίσης ότι υπήρξαν εμβολιασμοί σύννεφων, όπως έγραψε η "bild der wissenschaft". Οι επιστήμονες είχαν πειραματιστεί με τεχνητή βροχή στη Μεγάλη Βρετανία για λογαριασμό της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ήθελαν να πλημμυρίσουν τα σοβιετικά χαρακώματα με έντονες βροχοπτώσεις και να σταματήσουν τα εχθρικά άρματα μάχης.

Επίμονα contrails μετά την έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

Επιστροφή στο Pizutti. Ένα έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που διέρρευσε το 1996 με τίτλο "Weather as a force multiplier: Owning the weather in 2025" παρέχει στοιχεία για άλλα περιστατικά. «Ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα που αναφέρονται σε αυτό ήταν τα μικροκύματα και τα αερολύματα [...], τα οποία ψεκάστηκαν στον ουρανό από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», εξήγησε ο επιστημονικός δημοσιογράφος. Τα αερολύματα είναι μείγματα στερεών ή υγρών αιωρούμενων σωματιδίων στον αέρα, όπως ομίχλη, καπνός ή σκόνη.

Πρόκειται για μια στρατιωτική έκθεση που αναφέρει τη χρήση μυστικών τεχνολογιών που δεν έχουν εγκριθεί από τον ΟΗΕ. Στην εισαγωγή του εγγράφου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ήδη από το 1996, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ήταν σε θέση να δημιουργήσει τεχνητά ομίχλη, σύννεφα, πλημμύρες, καταιγίδες και απερήμωση με καιρικά όπλα. Ωστόσο, αυτό ήταν δυνατό μόνο σε ορισμένες περιοχές με αντίστοιχες προϋποθέσεις.

«Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί ο στόχος του παγκόσμιου ελέγχου του κλίματος τις επόμενες δεκαετίες μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης τεχνολογιών», λέει ο Pizutti.

Ο συγγραφέας του μπεστ σέλλερ σημείωσε ότι λίγο αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ξεκίνησε επίσης το φαινόμενο των επίμονων contrails στον ουρανό σε ολόκληρη τη Δύση.


Μέχρι τη δεκαετία του 1990, τα contrails θα ήταν σπάνια και θα είχαν διαλυθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Μόνο αργότερα, σύμφωνα με τον Pizutti, εμφανίστηκαν επίμονα και τόσο συχνά που κάλυπταν τον ουρανό σχεδόν παντού και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Κατά τη γνώμη του, το HAARP και οι λωρίδες στον ουρανό, γνωστές και ως chemtrails, θα αλληλοσυμπληρώνονταν: Η κατώτερη ατμόσφαιρα θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά αγώγιμη προκειμένου να καταστεί η τεχνολογία βροχής και ξηρασίας πολύ πιο αποτελεσματική και ακριβής. Για να γίνει αυτό, οι χημικές ουσίες θα πρέπει να ψεκάζονται.

HAARP και χημικά προϊόντα

Στη συνέντευξή του, ο Pizutti επεσήμανε επίσης ότι πιθανά καιρικά όπλα θα μπορούσαν επίσης να δημιουργήσουν σεισμούς και παλιρροϊκά κύματα. Πίσω από αυτό βρίσκεται η αρχή του συντονισμού. Τέτοιες συσκευές θα χρησιμοποιούσαν δονήσεις για να επιταχύνουν τα υπόγεια μόρια του εδάφους σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τοπικές σεισμικές δονήσεις. Για να γίνει αυτό, οι συσκευές θα εισάγουν ηλεκτρικό ρεύμα στο έδαφος σε κατάλληλες συχνότητες. «Η ίδια τεχνική θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στον πυθμένα της θάλασσας για να προκαλέσει τσουνάμι».

Ο Pizutti συζήτησε επίσης την εγκατάσταση HAARP που κατασκευάστηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην Αλάσκα, η οποία εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Μπορεί να εκπέμψει ισχύ 500 μεγαβάτ και έτσι να προκαλέσει σημαντικές ηλεκτρομαγνητικές αλλαγές στην ιονόσφαιρα. Επισήμως, είναι ένα σύστημα κεραίας εκπομπής που ερευνά τις επιδράσεις των μικροκυμάτων στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και της ιονόσφαιρας όσον αφορά τη στρατιωτική ραδιοεπικοινωνία.

"Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια τέτοια εγκατάσταση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γεωφυσικό όπλο", δήλωσε ο Pizutti. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οποιεσδήποτε σημαντικές ηλεκτρομαγνητικές αλλαγές που θα δημιουργηθούν στην ιονόσφαιρα θα επηρεάσουν επίσης το κλίμα και τα σεισμικά γεγονότα.

Το συμπέρασμα του Pizutti

«Με τη σύγχρονη τεχνολογία, η τεχνητή κλιματική αλλαγή δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά και πολύ εύκολο να επιτευχθεί», κατέληξε ο επιστημονικός δημοσιογράφος.

Ο Pizutti περιέγραψε τα μετεωρολογικά όπλα ως «αναμφίβολα καλύτερα από τα πυρηνικά όπλα» από στρατιωτική άποψη. Σήμερα, τα όπλα καιρού έχουν «τελειοποιηθεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια», είναι εξαιρετικά επιλεκτικά, δεν αφήνουν καμμία ακτινοβολία πίσω και η καταστροφική τους επίδραση μπορεί να περιοριστεί στις πληγείσες περιοχές.

Επιπλέον, είναι μια τεχνολογία που, τουλάχιστον δυνητικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρυφά από την ισχυρή οικονομική βιομηχανική ελίτ στην πρώτη γραμμή της παγκοσμιοποίησης, τουλάχιστον δυνητικά, ακόμη και σε καιρό ειρήνης. Με αυτόν τον τρόπο, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φάντασμα της κλιματικής αποκάλυψης για να επιβάλουν την οικονομική και κοινωνική τάξη που θέλουν», δήλωσε ο Pizutti.



ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/politik/ausland/frankreich-die-entkriminalisierung-der-kriminalitaet-von-menschen-mit-migrationshintergrund-a4483589.html



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






Διαβάστε επίσης:

Ο Μπιλ Γκέητς παραδέχεται: «Υπάρχουν πολλές κλιματικές υπερβολές»
https://www.epochtimes.de/politik/ausland/bill-gates-gibt-zu-es-gibt-eine-menge-klimauebertreibungen-a4426342.html


Κλιματικές μελέτες: Γιατί οι επιστήμονες καλύπτουν όλη την αλήθεια
https://www.epochtimes.de/gesellschaft/klimastudien-darum-verschleiern-wissenschaftler-die-ganze-wahrheit-a4406538.html



Το αφήγημα για το κλίμα είναι ασταθές – οι επιστήμονες αντιτίθενται στο «πολιτικό εργαλείο»
https://www.epochtimes.de/gesellschaft/das-klima-narrativ-wackelt-wissenschaftler-kontern-politischem-instrument-a4400528.html


Οι ηφαιστειακές εκρήξεις μειώνουν τις παγκόσμιες βροχοπτώσεις - Απροσδόκητες παρενέργειες της γεωμηχανικής
https://www.epochtimes.de/wissen/forschung/vulkanausbrueche-reduzieren-globale-niederschlaege-unerwartete-nebenwirkungen-von-geo-engineering-a3260112.html



Οι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ τον έλεγχο του κλιματικού συστήματος
https://www.epochtimes.de/meinung/gastkommentar/niemals-hatten-menschen-die-kontrolle-ueber-das-klimasystem-a3095435.html


1 σχόλιο:

  1. Ακόμα ένα έξοχο θέμα καί μία εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ανάρτηση!
    Άξια η Μαριγώ Ζαραφοπούλα καί ΕΥΓΕ της!
    Αρκεί (ελπίζουμε) νά προσεχθεί ιδιαιτέρως από τούς αναγνώστες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!