Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Η απαγόρευση της αυτόματης αναγνώρισης προσώπου αυξάνεται στην Ελβετία.


https://www.gesichtserkennung-stoppen.ch/



https://www.gesichtserkennung-stoppen.ch/



Η βιομετρική μαζική επιτήρηση συναντά μεγάλη αντίσταση σε τοπικό επίπεδο. Η οργάνωση "Stop Facial Recognition" αγωνίζεται για την απαγόρευση της αυτόματης αναγνώρισης προσώπου σε εθνικό επίπεδο.

Αρκετές πόλεις και καντόνια στην Ελβετία έχουν ήδη αποφασίσει ή ξεκινήσει την απαγόρευση της αυτόματης αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους. Επιπλέον, το 80% των ανθρώπων που συμμετείχαν στις ομοσπονδιακές εκλογές τον Οκτώβριο είναι κατά της βιομετρικής μαζικής παρακολούθησης.

Η οργάνωση «Stop Facial Recognition» ενώνει πολιτικούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, οι οποίες αγωνίζονται για εθνική απαγόρευση.

Μια τέτοια απαγόρευση είναι ρεαλιστική στο βαθμό που σχεδόν όλα τα μέρη αντιτίθενται σε αυτή τη μορφή μαζικής παρακολούθησης. Η οργάνωση θα υπενθυμίσει στους εκλεγμένους πολιτικούς την προεκλογική τους υπόσχεση!

Η χρήση βιομετρικών συστημάτων αναγνώρισης, ιδίως αναγνώρισης προσώπου, εξαπλώνεται ραγδαία στην Ελβετία, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση ατόμων και χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς, από τους συνοριακούς ελέγχους έως τα σχολεία. Η νομική κατάσταση στην Ελβετία, ιδίως στον αναθεωρημένο νόμο περί προστασίας δεδομένων του 2023, θεωρεί ότι τα βιομετρικά δεδομένα αξίζουν ιδιαίτερη προστασία και απαιτούν νομική βάση για την επεξεργασία τους.

Σε επίπεδο καντονιών, ωστόσο, συχνά λείπει αυτή η σαφής νομική βάση, γεγονός που οδηγεί σε αβεβαιότητες και αντιπαραθέσεις, όπως συνέβη στη Βέρνη πριν από λίγο καιρό. Σε ορισμένα καντόνια, όπως το Aargau, το Neuchâtel, το Schaffhausen, το St. Gallen και το Vaud, τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιούνται ήδη για σκοπούς επιβολής του νόμου, κάτι που θεωρείται παράνομο από ορισμένους νομικούς εμπειρογνώμονες.

Τα αιτήματα της εκστρατείας «Stop Facial Recognition» περιλαμβάνουν την απαγόρευση της χρήσης συστημάτων βιομετρικής αναγνώρισης σε δημόσια προσβάσιμους χώρους. Η απαίτηση αυτή επεκτείνεται σε όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, και αναφέρεται σε συστήματα ανίχνευσης φωτογραφιών ή βίντεο σε πραγματικό χρόνο και εκ των υστέρων. Η εκστρατεία υποστηρίζει ότι τέτοια συστήματα μπορούν όχι μόνο να εισάγουν διακρίσεις, αλλά και να αποτελούν απειλή για τα θεμελιώδη δικαιώματα στην ιδιωτική ζωή, την ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι.

Η εκστρατεία επικαλείται το νομικό πλαίσιο σε άλλες χώρες που έχουν ήδη επιβάλει απαγορεύσεις ή περιορισμούς στα συστήματα βιομετρικής αναγνώρισης σε δημόσιους χώρους.

Οι υποστηρικτές της εκστρατείας όχι μόνο τονίζουν τη σημασία σαφών νομικών κανονισμών σε αυτόν τον τομέα, αλλά ζητούν επίσης μια δημόσια συζήτηση σχετικά με τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών.





ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/verbot-der-automatischen-gesichtserkennung-auf-dem-vormarsch



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Νεοσυσταθείσα ψηφιακή εταιρική σχέση Καναδά-ΕΕ για την προώθηση της ψηφιακής ταυτότητας και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης
Μια δήλωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρει ότι η συνεργασία αφορά την «αξιοποίηση της δύναμης του ψηφιακού χώρου, προστατεύοντας παράλληλα τους πολίτες».
https://www.theepochtimes.com/world/newly-formed-canada-eu-digital-partnership-to-promote-digital-id-counter-disinformation-5535381?utm_source=BN_article_free&src_src=BN_article_free&utm_campaign=breaking-2023-11-24-ca&src_cmp=breaking-2023-11-24-ca&utm_medium=email&est=NcpifYQ4RlUEyZv5Pt3onB6WVViPTFyi9YhR3J3bRJK%2FrJ1r%2FYP1utjbV8Eko2lDrMYxDWUjsptF&utm_term=news1&utm_content=1




Ο Bill Gates πειράζει την πιθανότητα μιας εβδομάδας εργασίας 3 ημερών όπου «οι μηχανές μπορούν να φτιάξουν όλα τα τρόφιμα και τα πράγματα»
https://finance.yahoo.com/news/bill-gates-teases-possibility-3-121847610.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly9saW9uZXNzb2ZqdWRhaC5zdWJzdGFjay5jb20v&guce_referrer_sig=AQAAALjqVyACaluCAoJJM1HzQmPDxx9QC1KF93HBO1O2WMVPiCiK2ySIXOmCFgwhLgNVbaloxXGb51ERYkGNZyhMv9YyBxA7aUYSF8Rq4yS26dMySotOv4NcNz-Keq8fH0hZr82o86wBrWXf2RvyOPIyg2YGEylX_t03FEej6iW1JIfh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!