Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ένα ωραίο όνειρο - Αποαποικιοποίηση: Τι γίνεται αν η εκδίωξη των ριζοσπαστών αριστερών από τις ΗΠΑ είναι η καλύτερη επιλογή;


Από τον Μπράντον Σμιθ

Σε ποιο σημείο ο ριζοσπαστικός ακτιβισμός ξεπερνά τα όρια και γίνεται κήρυξη πολέμου; Είναι ένα ερώτημα που έχω σκεφτεί εδώ και πολύ καιρό, καθώς και τις συνέπειες που έχει για την έννοια της «δημοκρατίας». Πόσο πρέπει ο πολιτισμός και η κληρονομιά να υποκύπτουν στις επιθυμίες αντίθετων ομάδων στο όνομα της ελευθερίας; Εάν ένα κίνημα έχει αποδειχθεί σταθερά ότι είναι μια καταστροφική δύναμη που επιδιώκει να υπονομεύσει τα θεμέλια της Δύσης, θα πρέπει να του επιτραπεί να παραμείνει στη Δύση; Είναι αυταρχικό να τους διώξουμε; Και αν είναι, έχει καμμία σημασία;

Αν αυτοί οι ακτιβιστές μισούν τόσο πολύ τον δυτικό πολιτισμό, γιατί να θέλουν να μείνουν σε μέρη όπως οι ΗΠΑ; Γιατί να μην φύγουν από μόνοι τους προς ένα έθνος ή μια κοινωνία που ταιριάζει στις φιλοσοφικές τους απαιτήσεις; Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι παραμένουν επειδή θέλουν να σαμποτάρουν τις ΗΠΑ και να αναγκάσουν όλους τους άλλους να υποταχθούν στο πολιτικό τους όραμα. Η αλήθεια είναι ότι οι αριστεροί είναι ιδεολογικοί αποικιοκράτες που προσποιούνται ότι είναι «θύματα» της αποικιοκρατίας.

Πέρυσι δημοσίευσα ένα άρθρο με τίτλο «Μια μελέτη της λατρείας μας δείχνει γιατί το gatekeeping ενάντια στους αριστερούς είναι καλό πράγμα». Ο πυρήνας του επιχειρήματός μου είχε τις ρίζες του σε ένα ιστορικό παράδειγμα ακροαριστερού εξτρεμισμού και ηθικού σχετικισμού που αφέθηκε σε κατάσταση αμόκ σε μια αγροτική κοινότητα στο Όρεγκον και πώς οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις έπρεπε τελικά να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Το 1981, η μικρή πόλη Antelope του Όρεγκον επιλέχθηκε από τη λατρεία Rajneesh με επικεφαλής έναν άνθρωπο που αργότερα θα αποκαλούσε τον εαυτό του "Osho" ως μελλοντική πρωτεύουσα του κινήματός του. Αφού εκδιώχθηκε από την Ινδία μετά από πολυάριθμες έρευνες, η αίρεση αναζήτησε ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να διεισδύσουν και να εγκατασταθούν χωρίς μεγάλη αντίσταση. Οι Rajneesh επισκέπτονταν την πόλη σε περιορισμένους αριθμούς, αγόραζαν γη και στη συνέχεια έφταναν ξαφνικά κατά χιλιάδες.

Οι γύρω περιοχές ήταν κυρίως συντηρητικοί, και αυτή ήταν η πραγματική ιδιοφυΐα πίσω από τη μετεγκατάσταση του κινήματος Rajneesh. Βλέπετε, στις συντηρητικές περιοχές της Αμερικής υπάρχει ένας συνεχής σεβασμός για την ατομική ελευθερία και αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να θεωρούμε πολύτιμο. Τούτου λεχθέντος, η συνήθειά μας να αποδεχόμαστε τις προθέσεις των ανθρώπων παίρνοντάς τις στα σοβαρά και να υποθέτουμε ότι οι διακρίσεις είναι το ίδιο με τον αυταρχισμό μερικές φορές μας βάζει σε μπελάδες. Η «δημοκρατία» χωρίς σκεπτικισμό και διάκριση είναι μια συνταγή για καταστροφή, και ειλικρινά, δεν είναι κάθε μορφή ελευθερίας καλή. Υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως η ευθύνη, η οποία είναι μια έννοια που παραμένει ξένη στους περισσότερους προοδευτικούς.

Αρχικά, οι άνθρωποι της Antelope καλωσόρισαν τους Rajneesh με ανοιχτές αγκάλες με την ιδέα ότι θα περιοριστούν στο συγκρότημά τους και θα αφήσουν τους κατοίκους της πόλης ήσυχους. Ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντα με τους κολεκτιβιστές, οποιαδήποτε μικρή αντίσταση στα σχέδιά τους προκαλεί μια μαινόμενη βεντέτα. Η αίρεση, μη παίρνοντας όλα όσα ήθελε από την πόλη, χρησιμοποίησε τους μεγάλους αριθμούς της για να αναλάβει την τοπική κυβέρνηση και να διώξει τους αρχικούς κατοίκους.

Η ομάδα συμμετείχε σε πολυάριθμες εγκληματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της απάτης, της βιοτρομοκρατίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης μελών και ανηλίκων. Όταν τέθηκαν υπό έρευνα από κρατικούς αξιωματούχους, σχεδίασαν στη συνέχεια μια σειρά ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων προσπαθειών κλοπής εκλογών, πολιτικών δολοφονιών, δηλητηρίασης τοπικών εστιατορίων για να κρατήσουν χαμηλά τον αριθμό των ψηφοφόρων κ.λπ. Πώς αντέδρασαν οι κάτοικοι του Όρεγκον; Εμπόδισαν τα μέλη του Rashneesh να ψηφίσουν με βάση ένα παραθυράκι, και τελικά οι αρχές έδιωξαν τον Osho και τους οπαδούς του από την χ ώ ρ α.

Η πόλη της Antelope και οι γύρω περιοχές γιόρταζαν χαρούμενα. Ο καρκίνος που είχε μολύνει την κοινότητά τους είχε φύγει. Ένα μεγάλο και καταπιεστικό βάρος είχε αρθεί.

Πολλοί συντηρητικοί και φιλελεύθεροι σήμερα μπορεί να θεωρήσουν τα μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν από αξιωματούχους του Όρεγκον και των ΗΠΑ εναντίον του Rajneesh ως αντισυνταγματικά. Εξάλλου, πολλές από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες ήταν μόνο ύποπτες εκείνη την εποχή, χωρίς να αποδειχθούν. Ωστόσο, αν ρωτήσετε τους ανθρώπους που έζησαν μέσα και γύρω από την Antelope κατά τη διάρκεια αυτού του περίεργου γεγονότος, οι περισσότεροι από αυτούς θα σας πουν ότι είναι ευγνώμονες.

Χρησιμοποιώ το Rajneesh ως σύγκριση με την πολιτική αριστερά για καλό λόγο· Οι συμπεριφορές και οι μέθοδοι τους είναι σχεδόν ίδιες. Και οι δύο είναι λατρείες του ηθικού σχετικισμού, τοποθετώντας την υποκειμενικότητα πάνω από τα γεγονότα και τον ηδονισμό πάνω από τον αυτοέλεγχο. Επίσης, και οι δύο έχουν χρησιμοποιήσει τα δυτικά ιδεώδη της «δημοκρατίας» και της ελευθερίας ως όπλο εναντίον των ίδιων των ανθρώπων που θεωρούν αυτά τα ιδανικά πολύτιμα. Ένα από τα κύρια επιχειρήματα του Osho ήταν ότι αν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τον ακολουθούσαν, θα παραβίαζαν τις δικές τους αξίες και έτσι θα υπονόμευαν το δικό τους σύστημα.

Αλλά ίσως το σύστημα της ελευθερίας δεν είναι φτιαγμένο για ανθρώπους που θέλουν να το γκρεμίσουν. Ενδεχομένως δεν αξίζουν τα οφέλη του.

Οι αριστεροί νομίζουν ότι έχουν το πλεονέκτημα επειδή έχετε κανόνες ενώ εκείνοι όχι. Βλέπουν το ουτοπικό τους όραμα ως απόλυτο και όποιος τους εμποδίζει να πάρουν αυτό που θέλουν είναι ένας τύραννος που πρέπει να εξαλειφθεί με κάθε απαραίτητο μέσο. Συνήθως αυτό περιλαμβάνει τη συντριβή λιγότερο οργανωμένων στόχων με έναν όχλο, την καταστροφή της κοινότητας (ή της χώρας) κομμάτι-κομμάτι μέχρι να μην μείνει τίποτα. Μόλις ολοκληρωθεί η αποδόμηση, τότε χτίζουν όποια κοινωνία θέλουν πάνω στις στάχτες.

Η μόνη ρεαλιστική λύση για την αντιμετώπιση της λατρείας των Rajneesh ήταν να τους διώξουν από τη χώρα. Αν είχαν αρνηθεί, η μόνη λύση θα ήταν να φυλακιστούν για πάντα ή να πάνε σε πόλεμο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί πραγματικά ο κόσμος - Μερικές φορές δεν υπάρχει διπλωματική ή συνταγματική λύση. Μερικές φορές δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφιλιωθούν και πρέπει να χωριστούν, ή πρέπει να πολεμήσουν μέχρι να φύγει η μία ή η άλλη.

Η εικόνα της Αμερικής ως χώρας ελευθερίας και ευκαιριών, προτιμητέας από τις δικτατορίες του τρίτου κόσμου, είναι παρήγορο. Ωστόσο, αυτή η ιδέα έχει επίσης διαστρεβλωθεί υπό το πρόσχημα του προοδευτικού ανθρωπισμού. Οι 'woke' φαίνεται να πιστεύουν ότι ελευθερία σημαίνει ότι πρέπει να τους επιτρέπεται να κάνουν ό, τι θέλουν όποτε θέλουν, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων στο όνομα της δίκαιης αγανάκτησης. Δεν έχουν καμμία έννοια της «αρχής της μη επίθεσης» για την οποία μιλούν στοργικά οι ελευθεριακοί.

Αυτό το είδαμε ξεκάθαρα ως σημέρα κατά τη διάρκεια της φάρσας του covid. Το έχουμε δει κατά τη διάρκεια πολλών ενεργειών του όχλου μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι αριστεροί και οι παγκοσμιοποιητές πιστεύουν σε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και πιστεύουν ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι ένα «ξεπερασμένο» οικοδόμημα με ξεπερασμένους κανόνες. Πιστεύουν ότι τους εγκλωβίζει και τους εμποδίζει να επιτύχουν την καθαρή έκσταση της μεγαλύτερης Ουτοπίας τους.

Μόλις οι άνθρωποι καταλάβουν ότι οι 'woek' ενδιαφέρονται να κερδίσουν τι είναι αληθινό και τι είναι σωστό, γίνεται πολύ πιο εύκολο να αγκαλιάσουν τι πρέπει να γίνει γι' αυτούς και τους συμμάχους τους.

Είμαστε σε πόλεμο

Οι 'woke' ακολούθοι και τα ελιτίστικα αφεντικά τους δεν επιδιώκουν τον ακτιβισμό, επιδιώκουν τον πόλεμο. Είναι ένα 4ης Γενιάς Πόλεμος χρησιμοποιώντας τακτικές προδοσίας, τεχνασμάτων και ψυχολογικής χειραγώγησης, αλλά είναι ένας πόλεμος παρ' όλα αυτά. Και δεδομένου ότι βρίσκονται σε πόλεμο μαζί μας, αυτό εγείρει το ερώτημα - Δεν είναι αποδεκτό να ανταποδίδουμε πυρά;

Είναι καλά κατανοητό και ανοιχτά αποδεκτό από πολλούς 'woke' ακτιβιστές ότι ο απώτερος στόχος τους είναι η αποδόμηση του δυτικού πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι διαφέρει από ομάδα σε ομάδα, αλλά το γενικό μάντρα φαίνεται να είναι μια προσέγγιση «κάψτε τα όλα και χορέψτε»

Η τελευταία φράση που χρησιμοποιούν είναι η «αποαποικιοποίηση» και αυτή είναι μια σχετικά έξυπνη τακτική. Η αποαποικιοποίηση συμπεραίνει ότι οι αριστεροί δεν είναι οι επιτιθέμενοι, είναι οι «υπερασπιστές» που επαναστατούν ενάντια σε μια κουλτούρα που έκλεψε γη και πόρους από αθώα θύματα.

Φυσικά, ολόκληρη η ιστορία του κόσμου ταιριάζει με αυτό το παράδειγμα – Κάθε πολιτισμός, κάθε φυλή, κάθε θρησκεία και σχεδόν κάθε κίνημα έχει κάποια στιγμή εμπλακεί σε κατακτήσεις. Ιστορικά, η πολιτική αριστερά είναι διαβόητη γι' αυτό. Οι κομμουνιστές/σοσιαλιστές/φασίστες πρόγονοί τους σκότωσαν πολλά εκατομμύρια ανθρώπους τον 20ο αιώνα στη διαδικασία απόκτησης εξουσίας πάνω από το ένα ή το άλλο έθνος.

Κάθε ομάδα έχει διαπράξει φρικαλεότητες, τουλάχιστον με τα σύγχρονα προοδευτικά πρότυπα. Σε πολλές περιπτώσεις ήταν απλώς πόλεμος και οι αριστεροί λένε ότι θέλουν να τιμωρήσουν τους απογόνους των νικητών. Το επιχείρημα του αποικισμού είναι ανοησία. Ξέρουμε ότι είναι ανοησίες και ξέρουν ότι είναι ανοησίες. Γιατί ενδιαφέρονται μόνο για τον αποικισμό που σχετίζεται με τη Δύση; Γιατί όχι η Ασία; Γιατί όχι οι ισλαμικές ορδές του Μεσαίωνα; Γιατί όχι οι Αζτέκοι και διάφορες βίαιες φυλές ιθαγενών της Αμερικής; Επειδή χρειάζονται μόνο μια δικαιολογία για να γκρεμίσουν τον δυτικό πολιτισμό. Αυτό είναι όλο.

Μου φαίνεται ότι οι συντηρητικοί και οι μετριοπαθείς προσπαθούν να λύσουν αυτή τη διαμάχη με τους αριστερούς εντός των ορίων των πολιτισμένων κανόνων και της κάλπης, ενώ οι αριστεροί χρησιμοποιούν όχλους, ταραχές, εταιρικές παρεμβάσεις, κυβερνητική δύναμη, παραπληροφόρηση, σχολική κατήχηση και σαμποτάζ.

Αποαποικιοποίηση αριστερών από τη δυτική κοινωνία

Δεν είναι όλα χαμός και κατήφεια. Το κίνημα 'woke' έχει υποστεί πολλαπλές ήττες στον πολιτιστικό πόλεμο τα τελευταία δύο χρόνια. Το κοινό έχει κουραστεί όλο και περισσότερο από τον κορεσμό της προπαγάνδας που χρησιμοποιείται από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί να παρεμβαίνουν σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Τούτου λεχθέντος, τέτοια τέρατα δεν φεύγουν ήσυχα μέσα στη νύχτα, θα προσπαθήσουν να σπείρουν τον όλεθρο καθώς απωθούνται.

Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι μέσα από όλη αυτή την αναταραχή οι παγκοσμιοποιητές εξακολουθούν να παραμένουν στις θέσεις ισχύος και επιρροής τους. Αν δεν εξαλειφθούν από την εξίσωση, τότε πραγματικά δεν έχει σημασία πόσες φορές οι αριστεροί ηττήθηκαν στην κοινωνική αρένα, οι άνθρωποι του χρήματος θα έχουν πάντα τους πόρους για να χρηματοδοτήσουν και να εκπαιδεύσουν περισσότερους ριζοσπάστες και όλο το χάος ξεκινά από την αρχή.

Το λογικό συμπέρασμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να απομακρυνθούν από τον δυτικό πολιτισμό, με τη βία αν χρειαστεί. Αυτή δεν είναι μια αλλόκοτη προοπτική. Πολλά έθνη, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών εθνών, έχουν διατάξεις για την απομάκρυνση καταστροφικών ανθρώπων και οργανώσεων από τα σύνορά τους, ακόμη και όταν είναι γεννημένοι πολίτες.

Στις ΗΠΑ, αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση των 14ης Τροποποίησης και των κανόνων της ιθαγένειας, αλλά φυσικά, η 14η τροπολογία ισχύει μόνο για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όχι για τον γενικό πληθυσμό. Και όταν κάποιος εμπλέκεται σε έναν πόλεμο με ένα μεγάλο ποσοστό του αμερικανικού κοινού σε μια προσπάθεια να εκμηδενίσει τον τρόπο ζωής του, δεν του αξίζει να αντιμετωπίζεται με το γάντι.

Όλοι γνωρίζουμε πού οδεύει αυτή η σύγκρουση. Η βαλκανοποίηση των ΗΠΑ είναι εξασφαλισμένη στο εγγύς μέλλον και αυτό μπορεί να μειώσει τις εντάσεις. Μπορούν όμως οι κόκκινες και οι μπλε πολιτείες να ζήσουν ειρηνικά η μία δίπλα στην άλλη για πολύ καιρό; Η πολιτική αριστερά και οι παγκοσμιοποιητές δεν θα εγκαταλείψουν ΠΟΤΕ τη φαντασίωσή τους για μια πλήρως συγκεντρωτική και σοσιαλιστική Αμερική, όπου κάθε μνήμη της πραγματικής ελευθερίας θα σβηστεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διακρίσεις είναι καλές. Δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη με τέτοιους ανθρώπους, τουλάχιστον όχι με την οργανωμένη μορφή που έχουν πάρει σήμερα. Υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανοί που εκτιμούν τις βασικές πεποιθήσεις της Δύσης: αξιοκρατία, ελεύθερες αγορές, ιδιωτική ιδιοκτησία, αυτάρκεια, ανεξαρτησία, λογική, κριτική σκέψη, παιδική αθωότητα και για πολλούς, θρησκευτική αφοσίωση και πειθαρχία. Η αριστερά δεν εκτιμά τίποτα από όλα αυτά. Αν δεν υπερασπιστούμε το έδαφός μας σθεναρά και σύντομα, θα χάσουμε τα πάντα σε διάστημα μίας μόνο γενιάς.


ΠΗΓΗ: https://alt-market.us/decolonization-what-if-booting-radical-leftists-out-of-the-us-is-the-best-option/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!