Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Πώς σας βλέπει η υπερτάξη - Ένα σατιρικό παράθυρο στη νοοτροπία των ιδιοκτητών ανθρωπίνων βοοειδών.

 

"Απλά θα κάνουμε ό,τι μας λένε αυτοί. Έτσι θα τελειώσει γρήγορα" - 60 λεπτά αργότερα (Πηγή: https://www.belltower.news/wp-content/uploads/sites/3/2020/12/3-20201202_230151.jpg)

Σκέφτομαι ότι η Υπερτάξη και οι εκπρόσωποί της – το Νταβός, η Λέσχη της Ρώμης, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και ούτω καθεξής – υπήρξαν εξαιρετικά ανέντιμοι στις προθέσεις τους για την ανθρωπότητα. Επιφανειακά, τα ιδανικά τους φαίνονται ευχάριστα και ουτοπικά. Είναι οι ίδιες ατάκες που όλοι έχουμε ξανακούσει. Προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, να χτίσουν ξανά καλύτερα, ή έτσι λένε.

Αυτή η βελούδινη επιφανειακή ατζέντα της ουτοπικής ανοησίας έχει ως στόχο να απομακρύνει τα αδιάκριτα βλέμματα από την αληθινή, αντι-ανθρώπινη ατζέντα τους, η οποία αποκαλύπτεται από μια πιο προσεκτική ανάγνωση των κειμένων τους, τα οποία δείχνουν ένα έντονο μίσος για τα ανθρώπινα όντα. Οι άνθρωποι αναπαράγονται πάρα πολύ, χρησιμοποιούμε πάρα πολλούς πόρους, φθάνουμε τον πλανήτη σε οριακό σημείο. Διαβάστε τις δηλώσεις του David Rockefeller, του Aurelio Peccei, του πρίγκιπα Φιλίππου και ούτω καθεξής, και είναι το ίδιο συναίσθημα, ξανά και ξανά. Η ίδια η ανθρωπότητα είναι ο εχθρός.

Και όμως, όταν ερωτήθηκαν για αυτά τα θέματα, οι λεγόμενες ελίτ συσπειρώθηκαν. Δεν υπάρχει τίποτα να δείτε εδώ, γυρίστε και επιστρέψτε σε ό, τι κάνατε πριν. Ξέρουν ότι αν σας έλεγαν πώς πραγματικά ένοιωθαν για εσάς, θα ήσασταν πολύ θυμωμένοι.

Τώρα, δεν συνηθίζω να βάζω λέξεις στο στόμα των ανθρώπων, αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν αντίπαλο που επιλέγει τη σιωπή ενός θεριστή, του οποίου την ατζέντα γνωρίζω πολύ καλά έχοντας κάποτε βυθιστεί σε αυτήν, νομίζω ότι είναι δίκαιο για μένα να προσπαθήσω να γράψω έναν μονόλογο που συλλαμβάνει την ουσία της Υπερτάξης και την άποψή τους.

Λοιπόν, εδώ είναι. Ο κόσμος, από την οπτική γωνία της Υπερτάξης, με τη μορφή σάτιρας. Και πρέπει να τονίσω, αυτό το κείμενο είναι σατιρικό. Λοιπόν, πάει κάπως έτσι.


Μην μπερδεύετε τις πράξεις μας με σκληρότητα. Προσπαθήσαμε τόσο σκληρά να σας κάνουμε να αλλάξετε προτού αποφασίσουμε ότι πρέπει απλά να σας σκοτώσουμε.

Προσπαθήσαμε να σας κάνουμε να αλλάξετε την παιδιάστική σας συμπεριφορά. Όλοι εμείς είμαστε σε άριστη σωματική κατάσταση, μέχρι τα γηρατειά μας, αλλά εσύ, ταλαίπωρε ανθρωπάκο, είσαι σαν ιπποπόταμος. Είναι πραγματικά δυνατό για έναν άνθρωπο να φάει είκοσι χοτ ντογκ στη σειρά; Ρωτήστε τον μέσο Αμερικανό, ο οποίος έχει τώρα το μέγεθος μιας μικρής πολυκατοικίας. Δοκιμάσαμε τα πάντα. Προσφέραμε ευανάγνωστα διαγράμματα πυραμίδας τροφίμων με εικόνες κινουμένων σχεδίων από τα πράγματα που βάζετε συχνά στο ενοχλητικά μεγάλο στόμα σας. Σας είπαμε να τρώτε μια πιο υγιεινή διατροφή, να κόψετε το κρέας και τα επιδόρπια, αλλά απλά δεν μπορούσατε να σταματήσετε. Πηγαίνετε κατευθείαν στο ντελικατέσσεν, κάθε φορά, και ζητάτε μισό κιλό σαλάμι για να βάλετε στο σαρκίο σας, χωρίς να σας ενοχλούν η καούρα, τα αέρια και τα λιπαρά κόπρανα που αναπόφευκτα θα παράγει στο χαλασμένο σώμα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, φυσικά, είστε ένα ελάχιστα αισθανόμενο κτήνος και γι αυτό πρέπει να σκοτωθείτε.

Κάτι δεν πάει καλά στον εγκέφαλό σας. Κάτι βαθύ και αρχέγονο. Ένα μέρος της ανθρωπότητας που είναι συνηθισμένο στην έλλειψη, το οποίο σας αποχυμώνει με ντοπαμίνη κάθε φορά που ένα ζαχαρούχο ντόνατ αγγίζει τη γλώσσα σας. Ελπίζαμε ότι με τρόπο παιχνιδιάρικο και άλλες συμπεριφορικές παρεμβάσεις θα σας βοηθούσαν να κάνετε δίαιτα και να ασκείστε πιο συχνά, αλλά αντ' αυτού, δυσανασχετήσατε με τις πατερναλιστικές προσπάθειες να ελέγξουμε τη ζωή σας και επιστρέψατε αμέσως στο να μπουκώνετε το στόμα σας σαν κακομαθημένα παιδιά. 


Ελπίζαμε επίσης ότι τα σπορέλαια και άλλα δηλητήρια που εισαγάγαμε στην προμήθεια τροφίμων τον περασμένο αιώνα θα σκότωναν τους χειρότερους από εσάς – τους πιο συχνούς παραβάτες, οι οποίοι προσβάλλουν την γαλήνια αξιοπρέπεια του φαγητού με τα τηγανητά 'Twinkies' τους και άλλες φρικτές εφευρέσεις – αλλά εσείς σαν ανθεκτικοί αρουραίοι μέσα σε ένα ντουλάπι, μυστηριωδώς, επιβιώσατε φρικιαστικά. Τι χρειάζεται, επιτέλους, για να απογοητευθείτε; Δεν μπορούμε απλά να καθίσουμε αναπαυτικά και να σας επιτρέψουμε να φάτε τον πλανήτη. Τι περιμένετε να κάνουμε; Τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση μας, παρακολουθώντας αυτό το αισχρό θέαμα κατανάλωσης, ανησυχώντας για το μέλλον των παιδιών σας, ενώ η Γη κατακλύζεται από μια παλίρροια πολύ μεγάλων, πολύ παχιών ακρίδων; Δεν θα τις σκότωνατε αμέσως; Δεν θα κυκλοφορούσατε ποδοπατώντας τις με μεγάλα παπούτσια κλόουν και τσακίζοντάς τις κάτω από τα πόδια σας; Έχετε καθόλου μυαλό; Έχετε καθόλου μυαλό να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να σκοτωθείτε;


Δεν έχετε έλεγχο των παρορμήσεων και γι' αυτό αγοράζετε τα άσκοπα σκουπίδια που παράγουν οι βιομηχανίες μας. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα απαθανατιστούμε σε ένα πλαστικό κάδρο όπως αυτά που αγοράζετε και τοποθετείτε στο περβάζι του τζακιού. Εμείς έχουμε τεχνίτες και μάστορες που κατασκευάζουν τα έπιπλα, τα ρολόγια και τις σιφονιέρες μας από σπάνια σκληρά ξύλα από σχεδόν εξαφανισμένα είδη δέντρων. Ενώ εσείς ιδού με τι συμβιβάζεστε! Κινέζικο κόντρα πλακέ κολλημένο με αρσενικό και φορμαλδεΰδη. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε ένα πραγματικό έπιπλο; Εάν απαντήσετε ότι ήταν πρόσφατα, τότε είτε ψεύδεστε είτε ανήκετε στους Amish. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Εμείς τα αποσύραμε όλα από την αγορά. Δεν τα αξίζετε. Αντ' αυτού, αξίζετε τον θάνατο.


Κοιτάξτε τον εαυτό σας, μέσα στα ηλίθια, αδιάφορα αυτοκίνητά σας. Φράσσετε τους δρόμους. Μπλοκάρετε τον δρόμο μου. Δεν χρειάζεστε αυτοκίνητα. Χρειάζεστε μια βόλτα, με ένα λουρί γύρω από το λαιμό σας. Θα σας τροφοδοτήσουμε με την ψευδαίσθηση μιας ουτοπίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την ελπίδα ότι θα εγκαταλείψετε εντελώς τα αυτοκίνητα, και αν δεν το κάνετε, θα σταματήσουμε να συντηρούμε τους δρόμους και θα αυξήσουμε την τιμή της βενζίνης σε τέτοια ύψη και θα αφήσουμε τη φύση να πάρει την πορεία της. Ας ελπίσουμε ότι όσοι από εσάς είστε αρκετά χαζοί για να αγοράσετε ένα Tesla ή ένα Volt θα θυσιαστείτε τουλάχιστον μέσα σε ένα από αυτά. Έχουμε προσηλυτίσει ήδη τα παιδιά σας να πηδούν μπροστά από ασθενοφόρα και να τα ικετεύουν να σβήσουν τις μηχανές τους και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν καύσιμα. Ας ελπίσουμε ότι οι διαδηλωτές αυτοί θα πατηθούν και ο ασθενής θα πεθάνει καθ' οδόν προς το νοσοκομείο, σκοτώνοντας και τους δύο στη διαδικασία.

Ακόμα κι αν όλα αυτά δεν συνέβαιναν, μόνο με μια ματιά στις αστικές σας επιρροές, τα ριάλιτυ σώου σας, το καθημερινό κακόγουστο μελόδραμα στον Τζέρρυ Σπρίνγκερ, είναι σαφές για εμάς ότι πρέπει να σκοτωθείτε. Ούτε καν λίγο. Πρέπει να σας σκοτώσουμε μαζικά. Πρέπει να υποστείτε βιομηχανική επεξεργασία, να αναισθητοποιηθείτε και να σφαγιαστείτε σαν βοοειδή. Αυτό το έργο είναι δύσκολο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί από εσάς επειδή έχετε αναπαραγωγική ακράτεια. Προσφέρουμε αντισυλληπτικά, αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, διάολε, σας πληρώνουμε καλά χρηματικά ποσά για να σκοτώνετε ο ένας τον άλλον με όπλα τελευταίας τεχνολογίας, και όμως, είστε ακόμα πάρα πολλοί. Και καταναλώνετε, μασουλώντας ατελείωτα σε μία κακοφωνία που ανεβαίνει σαν κάμπιες σε ένα δάσος. Χρατς-χρουτς, χρατς-χρουτς. Μια μέρα, το είδος σας άρχισε να παράγει ακόμη πιο παράξενους ήχους, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ενδώσαμε σε αυτή την ιδέα, για ένα διάστημα, έστω και μόνο επειδή θα σας έκλεινε για λίγο το στόμα καθώς χτίζαμε σιγά-σιγά μια φυλακή γύρω σας, τούβλο προς τούβλο, χρησιμοποιώντας τους καρπούς της δικής σας εργασίας για να το κάνετε, ελπίζοντας ότι η δουλειά θα σας εξουθενώσει και τελικά θα σας σκοτώσει.

Στη συνέχεια, αρχίσατε να κάνετε άλλους περίεργους ήχους, όπως το δικαίωμα αποχημίωσης. Είστε τρελλοί; Ήταν τα χρήματά μας, οι πόροι μας, που αγόρασαν την πολύ ακριβή έρευνα που πηγαίνει στα καταναλωτικά αγαθά, και εσείς - τι - θέλετε απλώς να τα κρατήσετε για πάντα; Ίσως έχετε δίκιο. Εξάγουμε πάρα πολύ πετρέλαιο από το έδαφος και το μετατρέπουμε σε πλαστικά σφαιρίδια για να σας διασκεδάσουμε και να σας κρατήσουμε μακριά για λίγο ακόμα. Τα σκουπίδια που φτιάχνετε συσσωρεύονται ψηλά στις χωματερές, χαλώντας την παρθένα θέα που θα μπορούσα να απολαύσω ενώ κυνηγάω μικρά παιδιά σαν θηράματα. Ωστόσο, ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν θα σας αφήσουμε να κόψετε το εισόδημά μας. Θα σας αναγκάσουμε να πληρώσετε χρήματα για να αγγίξετε έστω και για λίγο τα πράγματα που μας ανήκουν και θα σας δώσουμε δωρεάν χρήματα για να το κάνετε, για όσο διάστημα μας υπακούτε. Γνωρίζουμε ότι θα αποδεχθείτε αυτήν την άδικη συμφωνία, διότι, όπως διαπιστώσαμε προηγουμένως, δεν έχετε κανέναν έλεγχο των παρορμήσεων. Θα αρπάξετε την ευκαιρία για δωρεάν χρήματα και δωρεάν ντοπαμίνη όπως τα σκυλιά, ακόμη και αν υπάρχουν περιορισμοί ως προϋπόθεση. Με τον καιρό, αυτή η εξάρτηση από εμάς θα σας σκοτώσει, ελπίζουμε.

Στην πραγματικότητα, καθώς περιπλανιόμουν στο Bohemian Grove φτιαγμένος με κοκαΐνη και ντυμένος με τις ρόμπες και το καπέλλο μου, αναλογίστηκα πόσοι από εσάς πρέπει να σκοτωθούν.

Οι αριθμοί δεν αρκούν. Υπάρχουν πάρα πολλοί από εσάς για να μπείτε στον κόπο να μετρήσετε. Ένας άνθρωπος, δύο άνθρωποι, τρεις άνθρωποι. Δεν έχει καμμία σημασία. Ξεκολλήστε τα πόδια από τον ένα, ξεκοιλιάστε τον δεύτερο και βομβαρδίστε τον τρίτο. Τι διαφορά έχει; Οι θυσίες πρέπει να γίνουν. Γρήγορα, φέρτε το θυμίαμα!

Τι έλεγα ακόμη; Α ναι. Πρέπει να σκοτωθείτε.

Πρόσφατα, με πλησίασε μια νεαρή γυναίκα στο δρόμο και είπε, Είστε ο Jacob Rothschild; Μοιάζετε κάπως με τον Jacob Rothschild. Δεν είμαι αυτός, αλλά λόγω των υπαινιγμών της για την υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών μου, ήμουν πολύ ταραγμένος ώστε να είμαι σε θέση να πω ο,τιδήποτε, παρ'όλα αυτά. Ενώ οι σωματοφύλακές μου έσφιγγαν τα σαρκώδη χέρια τους πάνω από την κάμερά της, χαμήλωσα το κεφάλι μου μέσα στους ώμους μου και σιωπηλά απομακρύνθηκα, με την περηφάνια μου βαθιά πληγωμένη. Πρέπει να επινοήσω ένα μέσο για να τη σκοτώσω, αργότερα.

Είμαι θεός! Είμαι σημαντικός! Είμαι πολύ σημαντικός για να χρησιμοποιήσω τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να καθίσω δίπλα-δίπλα με τα ζώα! Αυτό είναι για τα βοοειδή! Ποιο να επιλέξω άρα γε, σήμερα, για να επισκεφθώ τις ελβετικές Άλπεις; Για να γευθώ τον καθαρό αέρα του βουνού; Το Bombardier Global μήπως; Ω! Ή την οικεία αίσθηση του vintage Learjet μου!

Φέρτε τους εφήβους και σαλπίστε, χρειάζομαι ψυχαγωγία καθώς αποφασίζω πώς πρέπει να σκοτωθεί η πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτόν τον πλανήτη!


-Σπάρτακος


ΠΗΓΗ: https://iceni.substack.com/p/how-the-overclass-see-you?utm_campaign=email-post&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email#details



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!