Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Η Εσθονία ενημερώνει τον ΠΟΥ ότι ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τη ΣΥΝΘΗΚΗ για την πανδημία και τις τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού.


ΠΗΓΗ: https://twitter.com/SandraWeeden/status/1728416603178410276


Rhoda Wilson

25 Νοεμβρίου 2023


Στις 22 Νοεμβρίου, 11 μέλη του εσθονικού κοινοβουλίου απέστειλαν επιστολή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας («ΠΟΥ») για να απορρίψουν την προτεινόμενη διεθνή συμφωνία σχετικά με την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντίδραση σε πανδημίες – γνωστή και ως «συνθήκη για την πανδημία» ή «συμφωνία για την πανδημία». Η επιστολή απορρίπτει επίσης τις τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (2005) («ΔΥΚ»).

Τον περασμένο μήνα δημοσιεύσαμε ένα άρθρο που εξηγεί ότι τον Μάϊο του 2022 η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας («WHA») συμφώνησε ήσυχα να μειώσει την περίοδο κατά την οποία τα έθνη πρέπει να εξαιρεθούν από μελλοντικές τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού. Προκειμένου τα έθνη να διατηρήσουν τη μεγαλύτερη περίοδο των 18 μηνών που επιτρεπόταν προηγουμένως στα έθνη να εξαιρεθούν, οι χώρες πρέπει να στείλουν στον ΠΟΥ ένα σύντομο σημείωμα ότι επιλέγουν να εξαιρεθούν από τις τροποποιήσεις που αποφάσισε η WHA το 2022 πριν από την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Η επιστολή των Εσθονών βουλευτών φέρει ημερομηνία 22 Νοεμβρίου 2023, 8 ημέρες πριν από την προθεσμία της 1ης Δεκεμβρίου. Οι βουλευτές δεν επέλεξαν απλώς να εξαιρεθούν από τις τροποποιήσεις που αποφάσισε η WHA το 2022, προχώρησαν πολύ περισσότερο και απέρριψαν τόσο την προτεινόμενη Συνθήκη για την πανδημία όσο και τις τροποποιήσεις του ΔΥΚ στο σύνολό τους, καθώς και πρόσθετη χρηματοδότηση στον ΠΟΥ.

Ο Kalle Grünthal, ένας από τους βουλευτές που υπέγραψαν την επιστολή, αποκάλυψε την είδηση στο Facebook. Η επιστολή αρχίζει:

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή στην εικόνα στο τέλος αυτού του άρθρου.

Όπως σημείωσε Telegram.ee ο εσθονικός ιστότοπος εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης, αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια απόφαση που ελήφθη στις αρχές του περασμένου έτους. Στις 4 Μαρτίου 2022, η Εσθονική Επιτροπή Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης («EUAC») πραγματοποίησε συνεδρίαση για να ψηφίσει σχετικά με το κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξουσιοδοτήθηκε να διαπραγματευτεί τις δύο πράξεις του ΠΟΥ εξ ονόματος της Εσθονίας.

Η EUAC είναι μόνιμη επιτροπή του Κοινοβουλίου της Εσθονίας (Riigikogu) και έχει αποφασιστικό και συντονιστικό ρόλο σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εσθονική κυβέρνηση δεσμεύεται από τις αποφάσεις της EUAC και χρησιμοποιεί αυτές τις αποφάσεις στις συζητήσεις της στην Ευρώπη. Εάν η κυβέρνηση δεν ακολουθήσει τις αποφάσεις της EUAC, τότε πρέπει να παράσχει στην EUAC τους λόγους για τους οποίους δεν το πράττει.

Κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου 2022, τρία μέλη της EUAC ψήφισαν κατά και εννέα ψήφισαν υπέρ του να δοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εξουσία να αρχίσει διαπραγματεύσεις σχετικά με μια συνθήκη για την πανδημία, τροποποιήσεις του ΔΥΚ και βελτίωση της βιωσιμότητας της χρηματοδότησης του ΠΟΥ εξ ονόματος της Δημοκρατίας της Εσθονίας.

Τώρα μίλησε το κοινοβούλιο της Εσθονίας. Ακολουθεί αντίγραφο της επιστολής των βουλευτών προς τον ΠΟΥ με την οποία απορρίπτονται οι τροποποιήσεις της Συνθήκης για την Πανδημία και του ΔΥΚ.





Πηγή εικόνας: https://getyarn.io/yarn-clip/b78262a7-1cc2-474a-9ad9-ae0f02633b09/gif




ΠΗΓΗ: https://expose-news.com/2023/11/25/estonia-notifies-who-that-it-rejects-pandemic-treaty/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Ο ΠΟΫ αποδείχθηκε ότι διέδιδε ψευδείς και μη επιστημονικές οδηγίες. Αυτό που αποφάσισε η Εσθονία έπρεπε και πρέπει να το πράξουν όλα τα Κράτη. Ακόμη και η Ελλάδα, με τη δειλή και άνευ κρίσεως και βουλήσεως Μητσο-Κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα - Μαρία, δέν γνωρίζουμε άν είναι όντως δειλή, αλλά είμαστε πολύ περισσότερο από βέβαιοι, ότι είναι απόλυτα δουλική στίς έξωθεν οδηγίες καί εντολές.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!