Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Η πόλη του Κοννέκτικατ απορρίπτει την εγκατάσταση 5G λόγω κινδύνων για την υγεία.


Πηγή: The Defender

Η πλειοψηφία των εκπροσώπων της Βουλής των Αντιπροσώπων της πόλης πείστηκε σε μεγάλο βαθμό από παρουσιάσεις στις οποίες έξι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες περιέγραψαν επιστημονικά στοιχεία για τη βλαπτικότητα της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του 5G.

Μετά την παρουσίαση στοιχείων για τις αρνητικές επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας στην υγεία, η Βουλή των Αντιπροσώπων στο Στάμφορντ του Κοννέκτικατ απέρριψε μια συμφωνία που θα επέτρεπε στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών AT&T και Verzon να εγκαταστήσουν εξοπλισμό 5G σε στύλους κοινής ωφέλειας που ανήκουν στην πόλη. Αυτό αναφέρεται από το The Defender.

Νωρίτερα, το γραφείο του κυβερνήτη Ned Lamont συνέταξε ένα υπόδειγμα σύμβασης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παρόχων τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ και των πέντε μεγαλύτερων πόλεων της πολιτείας. Ο στόχος ήταν να επιτευχθεί η ταχεία εγκατάσταση του 5G.

Το Στάμφορντ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας και η μόνη που έχει καταψηφίσει τη συνθήκη μέχρι στιγμής. 21 βουλευτές ψήφισαν κατά του συμφώνου, πέντε ψήφισαν υπέρ και οκτώ απείχαν.

O Scott McCollough, επικεφαλής δικηγόρος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του Children Health Defense, δήλωσε στο The Defender: «Επικροτώ τη στάση αρχών του Στάμφορντ».

Οι υποστηρικτές του συμβολαίου προειδοποίησαν ότι η απόρριψη του Στάμφορντ θα μπορούσε να οδηγήσει σε αγωγή εναντίον της πόλης. Αλλά ο McCollough διαφωνεί:

«Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν ακόμη καμμία υπόθεση. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Επρόκειτο απλώς για απόφαση απόρριψης ενός υποδείγματος συμφωνίας. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία, η πόλη μπορεί να διαπραγματευτεί μεμονωμένους όρους και αυτό ακριβώς αποφάσισε να κάνει το Στάμφορντ».

Σύμφωνα με μια έκθεση τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι 21 εκπρόσωποι πείστηκαν σε μεγάλο βαθμό από παρουσιάσεις στις οποίες έξι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες περιέγραψαν επιστημονικά στοιχεία για τη βλαπτικότητα της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του 5G.

Οι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένης της τοξικολόγου και επιδημιολόγου Devra Davis, εξήγησαν ότι η ασύρματη ακτινοβολία έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον με διάφορους τρόπους. Αυτές περιελάμβαναν εγκεφαλική βλάβη, απώλεια μνήμης, μείωση της αναπαραγωγικής ικανότητας, βλάβη του DNA και βλάβη στα έντομα.

Η Επιτροπή Χρήσεων Γης του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από διαβούλευση με τους εμπειρογνώμονες, ψήφισε υπέρ της απόρριψης της συμφωνίας. Η Davis, ιδρυτής και πρόεδρος του Environmental Health Trust (EHT), δήλωσε στο The Defender:

«Εν όψει των συντριπτικών, ανεξάρτητων επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με τους πραγματικούς και παρόντες κινδύνους που θέτει η προσέγγιση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον άνθρωπο, το Στάμφορντ ψήφισε για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους. Πρέπει να σταματήσουμε να συζητάμε αν έχουμε αποδείξεις βλάβης σε ανθρώπους και να αναλάβουμε δράση τώρα για να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτής της ζημίας. Η πόλη έχει καθήκον να προστατεύσει τους πολίτες της».

Ορισμένοι βουλευτές, όπως ο Don Mays, φοβούνται ότι η απόρριψη της συμφωνίας θα μπορούσε να σημαίνει ότι η AT&T και η Verizon θα μηνύσουν την πόλη. Στη συνάντηση της 18ης Οκτωβρίου, είπε: «Όσο η τεχνολογία [που εκπέμπει ασύρματη ακτινοβολία] δεν αλλάζει στην αγορά, πρέπει ουσιαστικά να την αποδεχτούμε».

Μια απόφαση του 2018 από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) απαγορεύει στις πολιτείες και τους δήμους των ΗΠΑ να λαμβάνουν μέτρα που θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο δύσκολη τη χρήση ραδιοφάσματος. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Mays πρόσθεσε: «Εάν οι πόλεις προσπαθήσουν να παραβιάσουν τους κανόνες της FCC, οι φορείς εκμετάλλευσης θα μηνύσουν τις πόλεις (...) Και δεν νομίζω ότι θέλουμε να εκθέσουμε την πόλη μας σε αυτό».

Ο σύμβουλος James Grunberger, ωστόσο, διαφώνησε: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να υποχωρήσουμε λόγω της απειλής μήνυσης (...) Αν πρέπει να αποτελέσουμε προηγούμενο σε αυτό το θέμα, τότε θα πρέπει να αποτελέσουμε προηγούμενο (...) Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πολιτική για τη μακροπρόθεσμη έκθεση, οπότε πρέπει να προστατεύσουμε την πόλη μας μόνοι μας και να μην επηρεαστούμε από νομικές απειλές».


ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/https-childrenshealthdefense-org-defender-st



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!