Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΠΟΥ και ο Γκέητς απελευθερώνουν εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα κουνούπια σε 13 χώρες.

Bild: K. Demeter/Midjourney



Τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια λέγεται ότι βοηθούν στη μείωση ασθενειών όπως ο δάγκειος πυρετός, ο Ζίκα, ο τσικουνγκούνια (Chikungunya) ή ο κίτρινος πυρετός. Αλλά οι επικριτές προειδοποιούν για τους κινδύνους αυτών των πειραμάτων.

Ο συνιδρυτής και "φιλάνθρωπος" της Microsoft Bill Gates έχει κάνει αποστολή του να ...σώσει τον κόσμο: δεν είναι μόνο οπαδός των πειραματικών εμβολίων, αλλά είναι επίσης ενθουσιώδης με τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια (βλ. εδώ). Από το 2010, το Ίδρυμα Gates, μαζί με το Wellcome Trust, έχει επενδύσει 185 εκατομμύρια δολλάρια Αυστραλίας στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών, το οποίο πειραματίζεται με τη μέθοδο Wolbachia παγκοσμίως.

Σε αυτή τη διαδικασία, το κουνούπι Aedes aegypti μολύνεται με το φυσικό βακτήριο Wolbachia και στη συνέχεια απελευθερώνεται στην φύση. Αυτό το βακτήριο πιστεύεται ότι μειώνει την ικανότητα των κουνουπιών να μεταδίδουν αρμποϊούς που προκαλούν ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο Ζίκα, ο τσικουνγκούνια ή ο κίτρινος πυρετός. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα βακτήρια Wolbachia αναμένεται να περάσουν από γενιά σε γενιά αφού τα κουνούπια Wolbachia ζευγαρώσουν με άγρια κουνούπια.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών, το οποίο βασίζεται στην υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), εκατομμύρια εκατομμυρίων γενετικά τροποποιημένα κουνούπια έχουν ήδη απελευθερωθεί σε τοπικούς πληθυσμούς σε 13 χώρες. Αυτές περιλαμβάνουν την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τα Φίτζι, την Ονδούρα, την Ινδονησία, το Κιριμπάτι, το Λάος, το Μεξικό, τη Νέα Καληδονία, τη Σρι Λάνκα, το Βανουάτου και το Βιετνάμ. Φαινομενικά για το καλό της ανθρωπότητας.

Αλλά δεν συμμερίζονται όλοι αυτή τη γνώμη. Σε μια συνέντευξη, η επιχειρηματίας Sarah Westall μιλά με την ακτιβίστρια Frances Micklem και τον γεωεπιστήμονα και πρώην πολιτικό της ινδονησιακής κυβέρνησης Richard Claproth για τους κινδύνους αυτών των πειραμάτων.

Σύμφωνα με τους επικριτές, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών έχει επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών κατά της απελευθέρωσης αυτών των κουνουπιών. Για παράδειγμα, ο Claproth τονίζει ότι αυτό το πρόγραμμα στο Μπαλί έχει επιδεινώσει άλλες ασθένειες και θέτει σε κίνδυνο όλους τους ανυποψίαστους ανθρώπους στην περιοχή.

«Τρελλοί επιστήμονες από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών είναι σε αποστολή να σας προστατεύσουν από ασθένειες μέσω των κουνουπιών-ενέσεων που μπορούν στη συνέχεια να σας κάνουν ένεση», γράφει ο Westall, ο οποίος υποψιάζεται ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε περισσότερες χώρες από ό, τι δηλώνεται επίσημα. Μεταξύ άλλων, είχε ακούσει για διάφορα ανάλογα έργα στις ΗΠΑ.

Ο Westall επισημαίνει επίσης ότι η αυθαιρεσία με την οποία διεξάγονται τέτοια πειράματα θα μπορούσε να επιδεινωθεί μόλις υπογραφεί η νέα σύμβαση του ΠΟΥ τον Μάϊο του 2024. Αυτό συμβαίνει επειδή καταργεί το δικαίωμα κάθε χώρας στην κυριαρχία στην υγειονομική περίθαλψη.

Τέτοια προγράμματα θα μπορούσαν τότε να πραγματοποιηθούν χωρίς το ενδιαφερόμενο κράτος, πολιτεία ή πόλη να έχει το δικαίωμα να αρνηθεί το πείραμα. Επίσης, δεν θα είναι πλέον σε θέση να επιμείνουν στην «ενημερωμένη συναίνεση» - ένα δικαίωμα που κατοχυρώνεται στον Κώδικα της Νυρεμβέργης. «Αυτό είναι κάτι περισσότερο από τρελλό και εξαιρετικά ανησυχητικό», συνοψίζει ο Westall.


Πηγές για το άρθρο:

WMP: Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Κουνουπιών καλωσορίζει το AUDm από το Ίδρυμα Gates και το Wellcome Trust

Sarah Westall: Ο ΠΟΥ και ο Γκέητς εξαπολύουν εκατομμύρια κουνούπια σε 12 ανυποψίαστες χώρες - 28 Νοεμβρίου 2023



ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/who-und-gates-setzen-millionen-von-gmo-moskitos-in-13-landern-frei


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!