Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χειμώνα – 1/3 λιγότερη αυτονομία!





Απώλεια εμβέλειας σε κρύο καιρό: κατά 1/3 μικρότερη εμβέλεια

Η ανάλυση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε από την αμερικανική start-up Recurrent, η οποία ανέλυσε δεδομένα από περίπου 10.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από 18 διαφορετικές σειρές μοντέλλων. Το αποτέλεσμα ήταν σαφές: κατά μέσο όρο, η αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων μειώθηκε σχεδόν κατά το 1/3 στο κρύο. Υπό ιδανικές εξωτερικές συνθήκες, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έφτασαν μόνο το 70,3% της χωρητικότητας της μπαταρίας τους.


Επιβεβαιώθηκε η ανάλυση δεδομένων για 18 διαφορετικά μοντέλλα στις ΗΠΑ: 1/3 λιγότερη αυτονομία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χειμώνα


Αυτά τα ευρήματα εγείρουν φυσικά το ερώτημα της απόδοσης διαφορετικών ηλεκτρικών μοντέλλων όσον αφορά την απώλεια αυτονομίας σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Νικητές και ηττημένοι στα κρύα του λουτρού: Audi e-tron εναντίον VW ID.4

Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των μοντέλλων που μελετήθηκαν. Το Audi e-tron (έτος μοντέλλου 2021/22), το οποίο πωλείται ως Q8 e-tron από το τελευταίο του λίφτινγκ, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανθεκτικό στο κρύο. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το Ingolstadt έχασε μόνο το 16% της αυτονομίας του. Πολύ πίσω ήταν το Nissan Leaf (2019) με απώλειες 23%. Τα μοντέλλα Tesla 3, X και Y είχαν επίσης καλή απόδοση στην ανάλυση της Recurrent, χάνοντας μόνο το 24% της χωρητικότητας της μπαταρίας τους το καθένα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ένα άλλο μοντέλλο από το VW Group είναι ένας από τους χαμένους σε αυτό το τεστ. Η αμερικανική έκδοση του VW ID.4 (2021) έχασε το επιβλητικό 46% της αυτονομίας της στο κρύο. Το Chevrolet Bolt (2017-2022) τα πήγε λίγο καλύτερα, χάνοντας 42%. Το Nissan LEAF (2015) έχασε το 34% της εμβέλειάς του σε σύγκριση με τις ιδανικές συνθήκες.


Επιβεβαίωση από ADAC και AAA

Τα αποτελέσματα του Recurrent έχουν επίσης επιβεβαιωθεί από άλλες δοκιμές. Η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC πραγματοποίησε μια δοκιμή αυτονομίας στην οποία η Ford Mustang Mach-E έχασε το 33% της αυτονομίας της στο κρύο - ένα ποσοστό σύμφωνο με τα δεδομένα της αμερικανικής startup. Παρόμοια αποτελέσματα επιτεύχθηκαν επίσης από το AAA, το αμερικανικό ισοδύναμο του ADAC.

Συνολικά, αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε κρύο καιρό παραμένει μια σημαντική πρόκληση. Ωστόσο, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι ορισμένα μοντέλλα αποδίδουν καλύτερα από άλλα. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της έρευνας και ανάπτυξης για να καταστούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμη πιο αποδοτικά και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:




ΠΗΓΗ:https://blackout-news.de



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

5 σχόλια:

  1. Τί άλλο ακόμα πρέπει νά βγεί στήν δημοσιότητα είτε στήν Ευρώπη, είτε ευρύτερα, ώστε νά ανοίξουν ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ τά μάτια τους οι κατά κανόνα ΑΦΕΛΕΙΣ αγοραστές καί οδηγοί καί νά πάψουν νά ενδιαφέρονται γιά τόσο ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ καί απολύτως ΚΑΚΕΣ κατασκευές (που κοστίζουν καί πανάκριβα!) όπως τά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
    Η οργανωμένη καί θά προσθέταμε καλολαδωμένη διαφήμιση παγκοσμίως, είτε από τόν Τύπο, είτε από τά τηλεοπτικά δίκτυα, είτε από τά περιοδικά αυτοκινήτου, έχει σκεπάσει εντελώς τίς κυριολεκτικά αμέτρητες, ΚΑΥΤΕΣ καί άσχημες ΑΛΗΘΕΙΕΣ πίσω από αυτά τά οχήματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πάτησαν όσοι πήραν ηλεκτρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια "σαΐνια" συνεχίζουν... Κυρίως γυναίκες αλλά οκ δεν πειράζει γιατί δεν πολυγνωρίζουν, αλλά και κάτι ανεγκέφαλα άρρενα ψώνια. Εκεί είναι να γελάς με το κουκούτσι μυαλό.

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΦΩΤΑ ΟΜΙΧΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΠΟΥ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ!
    ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ! ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ !
    ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΑ ΚΛΑΦΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!