Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος του δρόμου για τα ηλεκτρικά οχήματα; Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν σχεδόν 80% περισσότερα προβλήματα από τις εναλλακτικές λύσεις φυσικού αερίου, δείχνει η έκθεση - αλλά οι ειδικοί προτείνουν ότι είναι απλώς ασήμαντα προβλήματα.

("Harry, φέρ' τ' αμάξι!" - "Stephan, φορτίζει ακόμη". 😆*) (Πηγή: https://www.reddit.com/r/ichbin40undlustig/comments/155ppq5/diese_scheiss_elektroautos_k%C3%B6nnen_n%C3%BCscht_und_sind/_


Τέλος του δρόμου για τα ηλεκτρικά οχήματα; Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν σχεδόν 80% περισσότερα προβλήματα από τις εναλλακτικές λύσεις φυσικού αερίου, δείχνει η έκθεση - αλλά οι ειδικοί προτείνουν ότι είναι απλώς προβλήματα.

  • Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι σχεδόν 80% πιο επιρρεπή σε προβλήματα από τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου
  • Τα plug-in υβριδικά είναι πιο προβληματικά από τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, ανέφερε η έκθεση
  • Τα πιο αξιόπιστα είναι τα παραδοσιακά υβριδικά - με 26% λιγότερα προβλήματα από τα αυτοκίνητα αερίου

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων αναφέρουν πολύ περισσότερα προβλήματα με τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά τους από τους ιδιοκτήτες οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα οχήματα στην αναπτυσσόμενη κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, από το έτος μοντέλλου 2021 έως το 2023, αντιμετώπισαν 79% περισσότερα προβλήματα από εκείνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με έρευνα της Consumer Reports σε περισσότερους από 330.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Η έρευνα ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ανέφεραν συχνότερα προβλήματα με την μπαταρία και τα συστήματα φόρτισης, καθώς και ελαττώματα στα πάνελ του αμαξώματος και την εφαρμογή των εσωτερικών μερών.

Σημείωσε ότι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων εξακολουθούν να μαθαίνουν να κατασκευάζουν νέους τύπους οχημάτων και πρότεινε ότι η ποιότητα κατασκευής τους θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου και τα προβλήματα θα εξομαλυνθούν.

Αυτή την εβδομάδα, περίπου 3.900 έμποροι αυτοκινήτων υπέγραψαν επιστολή προς τον πρόεδρο Μπάιντεν ζητώντας του να επανεξετάσει αυτό που οι αντιπρόσωποι χαρακτήρισαν μη ρεαλιστικές απαιτήσεις οικονομίας καυσίμου και εκπομπών. Ο πρόεδρος Μπάιντεν απεικονίζεται σε ένα ηλεκτρικό SUV Cadillac Lyriq το 2022


Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετώπισαν προβλήματα με ελαττώματα στα πάνελ του αμαξώματος και την εφαρμογή των εσωτερικών μερών, σύμφωνα με την έρευνα Consumer Reports

«Αυτή η ιστορία είναι πραγματικά μια ιστορία αυξανόμενων προβλημάτων», δήλωσε ο Jake Fisher, ανώτερος διευθυντής δοκιμών αυτοκινήτων στο Consumer Reports. «Είναι μια ιστορία που απλά επεξεργάζεσαι τα σφάλματα και τις συστροφές της νέας τεχνολογίας».

Ωστόσο, το Consumer Reports σημείωσε ότι οι ανησυχίες για την αξιοπιστία θα προκαλέσουν πρόσθετη ανησυχία μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών, παράλληλα με τις ανησυχίες για υψηλότερο κόστος, τους ελάχιστους σταθμούς φόρτισης και τους μεγάλους χρόνους φόρτισης.

Η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων έχει επιβραδυνθεί απότομα από πέρυσι και η ανησυχία έχει αυξηθεί ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές απλά δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τη μετάβαση από τα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο.

Τον Ιούνιο του 2022, οι πωλήσεις EV αυξάνονταν περίπου 90% σε ετήσια βάση. Αλλά μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ο 12μηνος ρυθμός ανάπτυξης είχε επιβραδυνθεί σε περίπου 50%. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες φοβούνται όλο και περισσότερο ότι ο ρυθμός θα αποδυναμωθεί περαιτέρω.

Και αυτή την εβδομάδα, περίπου 3.900 έμποροι αυτοκινήτων υπέγραψαν επιστολή προς τον πρόεδρο Μπάιντεν ζητώντας του να επανεξετάσει αυτό που περιέγραψαν ως μη ρεαλιστικές απαιτήσεις οικονομίας καυσίμου και εκπομπών.

«Δεν πωλούν τόσο γρήγορα όσο φτάνουν στις αντιπροσωπείες μας, ακόμη και με βαθιές μειώσεις τιμών, κίνητρα κατασκευαστών και γενναιόδωρα κυβερνητικά κίνητρα», ανέφερε η επιστολή.

Παράλληλα με τα ομοσπονδιακά φορολογικά κίνητρα για τα ηλεκτρικά οχήματα, ο Μπάιντεν φιλοδοξεί να καταστήσει ηλεκτρικά τα δύο τρίτα των πωλήσεων νέων οχημάτων έως το 2032. Σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει ένα δίκτυο 500.000 φορτιστών σε όλη τη χώρα.

Στη φωτογραφία είναι το Hyundai 2024 IONIQ 5 στις 16 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες.


Οι ιδιοκτήτες EV αναφέρουν προβλήματα με τους ηλεκτροκινητήρες, τη φόρτιση και τις μπαταρίες EV, σύμφωνα με την έρευνα

Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι τα plug-in υβριδικά είναι πιο επιρρεπή σε προβλήματα από τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον Fisher, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα plug-ins διαθέτουν τόσο μηχανές αερίου όσο και συστήματα φόρτισης, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ξεχωριστά προβλήματα.

Αλλά τα παραδοσιακά υβριδικά συστήματα αερίου-ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούνται για περισσότερα από 20 χρόνια ήταν πιο αξιόπιστα από τα βενζινοκίνητα οχήματα.

Η Consumer Reports άντλησε τα δεδομένα της έρευνάς της από συνδρομητές που κατείχαν ηλεκτρικά οχήματα από τα έτη μοντέλλων 2021 έως 2023 και τα συνέκρινε με άλλους τύπους οχημάτων.

Τα ηλεκτρικά οχήματα από τα έτη μοντέλλων 2021 και 2022 συνολικά είχαν υπερδιπλάσια ποσοστά προβλημάτων από τα οχήματα εσωτερικής καύσης.

Οι τιμές ήταν πιο στενά ευθυγραμμισμένες με το έτος μοντέλλων 2023. Αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα είχαν μόνο 21% περισσότερα προβλήματα από τα βενζινοκίνητα οχήματα, δήλωσε ο Fisher.

Το μικρότερο χάσμα στα προβλήματα μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων και των οχημάτων εσωτερικής καύσης το έτος μοντέλου 2023 υποδηλώνει ότι η αξιοπιστία των ηλεκτρικών οχημάτων βελτιώνεται.

Μεταξύ των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων που είχαν προβλήματα με τα οχήματά τους είναι ο 44χρονος Michael Coram από το Lockport της Νέας Υόρκης. Τον Ιούλιο αγόρασε ένα ηλεκτρικό SUV Chevrolet Bolt του 2023, αλλά στα μέσα Νοεμβρίου δεν θα άλλαζε κίνηση.

Αφού ενεργοποίησε και απενεργοποίησε το αυτοκίνητο 10 ή 12 φορές, το πρόβλημα διορθώθηκε μόνο του και δεν το έχει βιώσει από τότε, είπε στη δημοσίευση.

Σύμφωνα με την έρευνα Consumer Reports, τα plug-in υβριδικά ήταν ακόμη πιο προβληματικά από τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα


Άλλοι ιδιοκτήτες σε ένα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης του Bolt του είπαν ότι μπορεί να είχε μετατοπιστεί στην οδήγηση πριν ο υπολογιστής του SUV ολοκληρώσει την ακολουθία εκκίνησης. Τώρα περιμένει να σβήσουν όλα τα φώτα του ταμπλώ πριν πατήσει το κουμπί οδήγησης.

Το 2021, η General Motors ανακάλεσε το δημοφιλές ηλεκτρικό Bolt από τα έτη μοντέλλου 2017 έως 2022 για να αντικαταστήσει τις μπαταρίες λόγω κατασκευαστικών ελαττωμάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιές.

Και οι ιδιοκτήτες του Ioniq 5 EV της Hyundai ανέφεραν προβλήματα μπαταρίας και φόρτισης που σχετίζονται με έναν υπολογιστή ελέγχου φόρτισης που θα μπορούσε να προκαλέσει ακινητοποίηση των οχημάτων.

Η Rivian, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά pickups και SUV, είχε πρόβλημα να ευθυγραμμίσει σωστά τα πάνελ του αμαξώματος.

Η Lexus ήταν η πιο αξιόπιστη στην έρευνα, ακολουθούμενη από τις Toyota, Mini, Acura και Honda. Οι πέντε χαμηλότερες μάρκες ήταν η Jeep, η Volkswagen, η Rivian, η Mercedes-Benz και η Chrysler.



ΠΗΓΗ: https://www.dailymail.co.uk/yourmoney/electric-vehicles/article-12815881/ev-bubble-burst-electric-cars-problems-gas.html



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κλιματικός φόρος οχημάτων; 
Αυτό που σχεδιάζει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος θα κοστίσει ακριβά σε πολλούς αυτοκινητιστές
https://www.focus.de/finanzen/news/fuer-viele-autofahrer-wird-es-teurer-klimazuschlag-bei-der-kfz-steuer-was-das-umweltbundesamt-plant_id_253002963.html



Η ενέργεια είναι πολύ ακριβή – η Michelin δεν θα παράγει πλέον ελαστικά φορτηγών στη Γερμανία στο μέλλον
Περισσότεροι από 1500 εργαζόμενοι επηρεάζονται από την απόφαση της Michelin: Ο κατασκευαστής δεν θα παράγει πλέον ελαστικά φορτηγών στη Γερμανία στο μέλλον – μεταξύ άλλων λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους.
Η Michelin θέλει να τερματίσει την παραγωγή ελαστικών φορτηγών στη Γερμανία. Η γαλλική εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Homburg της Γερμανίας, μίλησε σε αντίστοιχη ανακοίνωση την Τρίτη για μια «δύσκολη αλλά αναπόφευκτη απόφαση» που θα επηρεάσει συνολικά περισσότερους από 1500 υπαλλήλους. Ο κατασκευαστής ελαστικών ανέφερε το αυξημένο ενεργειακό κόστος και τον ανταγωνισμό από «οικονομικά ελαστικά από χώρες με χαμηλούς μισθούς» ως λόγους.

Μέχρι το τέλος του 2025, η παραγωγή νέων ελαστικών φορτηγών και η παραγωγή ημικατεργασμένων προϊόντων στις εγκαταστάσεις της Καρλσρούης, του Trier και του Homburg πρόκειται να διακοπούν. Επιπλέον, το κέντρο επικοινωνίας πελατών θα μεταφερθεί από την Καρλσρούη στην Πολωνία, εξήγησε η εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό, η Michelin αντιδρά στις μακροπρόθεσμες αρνητικές τάσεις και στις κακές οικονομικές προοπτικές.
https://www.stern.de/wirtschaft/michelin-produziert-kuenftig-keine-lkw-reifen-in-deutschland-mehr-34242078.html





(*) επικεφαλής επιθεωρητής Stephan Derrick & επιιθεωρητής Harry Klein: οι αστυνομικοί από την cult γερμανική αστυνομική σειρά "Derrick" (1974-1998)

(Πηγή εικόνας: https://www.fernsehserien.de/derrick/cast-crew)

1 σχόλιο:

  1. Κάπου πέτυχα ένα βίντεο με τον Τραμπ να λέει ότι τα ηλεκτρικά είναι πολύ καλά...
    ...Για να πας ως το σουπερμάρκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!