Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Νέα Ζηλανδία: Συνελήφθη πληροφοριοδότης: «Ο εμπλεκόμενος άνδρας φέρεται να διέδωσε "παραπληροφόρηση" σχετικά με το εμβόλιο COVID-19».

Κέντρο εμβολιασμού Covid-19 στο Ώκλαντ. (Πηγή: 1News)

Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας συνελήφθη και κατηγορήθηκε αφού φέρεται να έκανε κατάχρηση και αποκάλυψη δεδομένων εμβολιασμού, ενώ διέδωσε παραπληροφόρηση σχετικά με τον Covid-19, δήλωσε η αστυνομία στο 1News απόψε.


Ο 56χρονος άνδρας θα εμφανιστεί αύριο στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ουέλινγκτον κατηγορούμενος για πρόσβαση σε σύστημα υπολογιστή για ανέντιμους σκοπούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Έρχεται μετά από καταγγελία αξιωματούχων υγείας σήμερα στην αστυνομία εναντίον ενός μέλους του προσωπικού.


Επιπλέον, η Te Whatu Ora έχει λάβει ασφαλιστικά μέτρα που «εμποδίζουν οποιαδήποτε δημοσίευση των δεδομένων» από την Αρχή Εργασιακών Σχέσεων. Ωστόσο, οι αρχές εξακολουθούν να «εργάζονται για να επιβεβαιώσουν την πλήρη έκταση» των δραστηριοτήτων του άνδρα.


Η διευθύνουσα σύμβουλος της Health New Zealand Margie Apa δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο οργανισμός εργάζεται επειγόντως για να αντιμετωπίσει την «μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη και κατάχρηση δεδομένων από ένα από τα μέλη του προσωπικού του».


Ο εμπλεκόμενος άνδρας φέρεται να διέδωσε παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο Covid-19.


H Apa δήλωσε: «Αυτό που προσπαθεί να ισχυριστεί αυτό το άτομο σχετικά με τα εμβόλια είναι εντελώς λανθασμένο και κακώς ενημερωμένο και τα σχόλιά τους το αποδεικνύουν. Το άτομο δεν έχει κλινικό υπόβαθρο ή εξειδικευμένες γνώσεις για τα εμβόλια και φαίνεται να προσπαθεί να διαδώσει παραπληροφόρηση».


Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός είναι υπεύθυνος για την υπερβάλλουσα θνησιμότητα στη Νέα Ζηλανδία.


Περισσότερα από 12,6 εκατομμύρια εμβόλια έχουν χορηγηθεί σε επιλέξιμoυς Νεοζηλανδούς και πάνω από 3300 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19. Μόνο τέσσερεις θάνατοι έχουν πιθανώς συνδεθεί με ανεπιθύμητες ενέργειες από τον εμβολιασμό.

Te Whatu Ora διευθύνων σύμβουλος Margie Apa στο Q+A. (Πηγή: Q και A)


Πρόσθεσε: «Από ό, τι έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα, το άτομο κατέβασε μεγάλο αριθμό πληροφοριών σχετικά με το εμβόλιο. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να επιβεβαιώσουμε την πλήρη έκταση αυτής της δραστηριότητας».


Ο Apa δήλωσε ότι τα δεδομένα, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε ιστότοπο στο εξωτερικό, «φαίνεται να έχουν ανωνυμοποιηθεί».


«Η ανάλυση των δημοσιευμένων δεδομένων συνεχίζεται, αλλά οι εργασίες μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει αριθμούς του Εθνικού Δείκτη Υγείας ή προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες.


«Ζητήσαμε και λάβαμε ασφαλιστικά μέτρα μέσω της Αρχής Εργασιακών Σχέσεων που εμποδίζουν οποιαδήποτε δημοσίευση των δεδομένων για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να λάβουμε όλα τα μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ατόμων».


Είπε ότι η εντολή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να «αφαιρεθούν πληροφορίες από έναν ιστότοπο στο εξωτερικό».


"Οι ειδικοί στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να σαρώνουν εκτενώς για οποιαδήποτε άλλα μέρη όπου μπορεί να εμφανιστούν οι πληροφορίες".


Ο άνδρας που φέρεται να εμπλέκεται δεν εργάζεται πλέον και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την απασχόληση, σύμφωνα με την Te Whatu Ora. Έχει επίσης υποβληθεί καταγγελία στην αστυνομία.

Shane Reti (εικόνα αρχείου). (Πηγή: Q και A)

Την Παρασκευή, Ο υπουργός Υγείας Shane Reti δήλωσε στην Herald ότι είχε ενημερωθεί για τις φερόμενες δραστηριότητες του άνδρα και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλοί συνωμοσιολόγοι εκεί έξω».


Η Apa δήλωσε ότι το πρώην μέλος του προσωπικού είχε «εργαστεί στο σύστημα υγείας για αρκετά χρόνια» και είχε «εξουσιοδοτηθεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα ως μέρος της δουλειάς του».


Ο άνδρας «κλειδώθηκε έξω από τα συστήματά μας μόλις αντιληφθήκαμε τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση», είπε.

Το λογότυπο του Te Whatu Ora (εικόνα αρχείου). (Πηγή: Te Whatu Ora)

Και συνέχισε: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των δεδομένων μας και είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από αυτή τη σοβαρή παραβίαση της εμπιστοσύνης από αυτό το άτομο και την υποτιθέμενη συμμετοχή του στη διάδοση επιβλαβούς παραπληροφόρησης».


Η Apa δήλωσε ότι η Te Whatu Ora υποβάλλεται σε «πολύ λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων που κυκλοφόρησαν». Μια έρευνα βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη για να «εντοπιστούν τυχόν διδάγματα από το περιστατικό».


Η υπηρεσία δημόσιας υγείας «συνεργάζεται στενά με άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο, της αστυνομίας, του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και του Γραφείου του Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», είπε.


«Προσφέρουμε επίσης συμβουλές και υποστήριξη σε ορισμένα μεμονωμένα φαρμακεία και χώρους εμβολιασμού που εντοπίστηκαν σε ένα πρώιμο βίντεο που δημοσιεύθηκε σε σχέση με τη μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη και κατάχρηση δεδομένων».






ΠΗΓΗ: https://www.1news.co.nz/2023/12/03/health-worker-arrested-after-covid-vax-data-allegedly-misused/




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!