Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Γερμανίδα φωτογράφος συλλαμβάνει την άγρια ομορφιά, την χάρη και την κομψότητα των αλόγων: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)
Από την Anna Mason

30/11/2023
Ενημερώθηκε: 30/11/2023

Η Wiebke Haas κάνει τη δουλειά των ονείρων της. Η 32χρονη φωτογράφος από τη Γερμανία περνά κάθε μέρα παρέα με την πρώτη της αγάπη: τα άλογα.

Από τότε που ξεκίνησε με τη φωτογραφία ιπποειδών πριν από 15 χρόνια, η κα Haas έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις φυλές που προέρχονται από την Ισπανία και την Πορτογαλία, με τις φωτογραφίες της να αποτίουν φόρο τιμής στη βασιλική τους φύση.

«Δεν υπήρξε ποτέ άλλο είδος φωτογραφίας που να με ιντρίγκαρε τόσο πολύ», είπε στους Epoch Times. «Έχω φωτογραφίσει κυρίως ιβηρικά άλογα. Είναι τα περήφανα άλογα των βασιλιάδων και μπορείτε ακόμα να δείτε αυτή την ευγένεια σε αυτά σήμερα».

Wiebke Hass (Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

Ως επαγγελματίας φωτογράφος που χρησιμοποιεί φωτογραφική μηχανή Canon R6 με φακό 70-200mm f/2.8, το έργο της Haas όχι μόνο επιτρέπει την περιπέτεια, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της, αλλά την έχει ευλογήσει με βαθιά γνώση της πραγματικής ουσίας αυτών των μεγαλοπρεπών ζώων. Τα δυναμικά μοναδικά πορτραίτα που δημιουργεί αποτυπώνουν την ομορφιά, τη χάρη και την κομψότητα και αποκαλύπτουν τους δεσμούς μεταξύ των αλόγων και των ανθρώπων τους.

Ένα ταξείδι στη δουλειά με βοσνιακά άγρια άλογα άφησε μια μόνιμη εντύπωση στην φωτογράφο, η οποία τα περιγράφει ως «ευαίσθητα και πραγματικά συνδεδεμένα». Πιστεύοντας ότι όλες οι φυλές συνδυάζουν την αίσθηση της ελευθερίας με μια βαθιά γείωση, η κα Haas είχε πάντα μια έντονη αγάπη για τα άλογα.

«Πάντα ήθελα να έχω κάτι να κάνω με τα άλογα στη δουλειά μου», είπε. «Ως έφηβη, είχα εντυπωσιαστεί από τις φωτογραφίες επαγγελματιών φωτογράφων σε περιοδικά αλόγων και άρχισα να φωτογραφίζω άλογα μόνη μου. Τότε κατάλαβα ότι ήθελα να το κάνω αυτό για να ζήσω».

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

Η κα Haas είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα κάποιου που κατάφερε να μετατρέψει το πάθος του σε επάγγελμα. Είναι ο τρόπος της να είναι κοντά στα ζώα όλη την ώρα, αντί να είναι μόνο με τα δικά της άλογα στον ελεύθερο χρόνο της. Βλέποντας τον εαυτό της ως παρατηρητή, εργάζεται εντελώς απαλλαγμένη από την πίεση της αίσθησης ότι το άλογο πρέπει να επιτύχει κάτι γι' αυτήν, όπως να κερδίσει έναν διαγωνισμό.

«Κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης, το άλογο έχει αρκετό χώρο για να ξεδιπλωθεί και απλά να "είναι". Τα βλέπω για αυτό που είναι», είπε.

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

Η ικανότητα να «διαβάζετε» το ζώο είναι ζωτικής σημασίας, όπως και μια ήρεμη, υπομονετική διάθεση και γνώση του πώς να τα βάζετε για φωτογράφιση απαλά και ειρηνικά. Το μεγαλύτερο πιθανό εμπόδιο για μια καλή βολή, λέει η κ. Haas, δεν είναι το ίδιο το άλογο αλλά ο άνθρωπός του.

"Η πιο δύσκολη πτυχή είναι να ηρεμήσει και να καθοδηγήσει τους ιδιοκτήτες αλόγων - η ενέργειά τους είναι ζωτικής σημασίας για τη συμπεριφορά του αλόγου", πρόσθεσε.

Αντίθετα, η φωτογράφιση με άλογα που έχουν ισχυρό δεσμό με τους ανθρώπους τους είναι «πολύ διασκεδαστική», λέει η Haas, η οποία επιμένει να τους «μιλάει», τόσο δυνατά όσο και στο μυαλό της. «Καταλαβαίνουν κάθε λέξη», είπε.

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

Αν έχει κάποιες συμβουλές για εκκολαπτόμενους φωτογράφους αλόγων;

«Διατηρήστε την ουδετερότητά σας για να δημιουργήσετε έναν χώρο όπου το άλογο μπορεί να είναι ο εαυτός του, χωρίς προσδοκίες ή συνθήκες», συμβουλεύει, προσθέτοντας ότι η μορφή τέχνης είναι μια διαδικασία. «Απαιτεί όλες τις φωτογραφικές σας ικανότητες. Πρέπει να αναγνωρίσετε καλά σημεία φωτογραφίας στο στάβλο αλόγων. Γνωρίζοντας πότε το φως είναι το καλύτερο. Δίνοντας σαφείς οδηγίες στους ανθρώπους».

Θεωρεί ότι η φωτογραφία ιπποειδών δεν αφορά μόνο τη σύλληψη όμορφων ζώων.

«Εμβαθύνει και αποκαλύπτει τη σχέση του αλόγου με την ανθρώπινη ή τη δική του ευημερία», είπε. "Μην βιάζετε τα άλογα να κάνουν εντυπωσιακά άλματα και κινήσεις. Όλα πρέπει να είναι ελεύθερα, εύκολα και μαλακά όταν φωτογραφίζετε άλογα. Κάθε άλογο θα σας δώσει τον καλύτερό του εαυτό εκείνη τη στιγμή. Να έχετε εμπιστοσύνη».

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

(Ευγενική προσφορά της Wiebke Haas)

Η αγάπη που έχει η φωτογράφος για τα θέματά της λάμπει από τις εικόνες της και οι θεατές της δουλειάς της γοητεύονται συνεχώς από τη σαφήνεια και την ποιότητα του φωτός τους. Αν και δεν έχει αγαπημένη ράτσα, η κα Haas έχει αδυναμία στο χρυσαφένιο τρίχωμα και την «μπαρόκ κομψότητα».

Μια αληθινή ιππέας, λέει ότι για όσους είναι επίσης λάτρεις των αλόγων, «η ομορφιά, η εμφάνιση και η ενεργητική συχνότητα των αλόγων δεν σε αφήνουν ποτέ να φύγεις». Το να μπορείς να περνάς όλη την ημέρα κοιτάζοντας άλογα είναι ένα δώρο και η εκτίμηση που λαμβάνει για τη δουλειά της είναι απίστευτα ικανοποιητική.

«Ίσως το πιο όμορφο σχόλιο ήταν όταν μια γυναίκα είπε: "Οι φωτογραφίες σου με κάνουν να θέλω να έχω το δικό μου άλογο"», είπε.


Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter


ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/bright/german-photographer-captures-the-wild-beauty-grace-and-elegance-of-horses-photos-5523725?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-11-30&src_cmp=gv-2023-11-30&utm_medium=email&est=1gpywZRtJyiQa07pzXvUk5yF0kcFe2fExAVWw5xCDn%2FvMnE9iRuW9H%2FPdJY%3D



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



καληνύχτα!
🌟🌙🐴

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!