Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Γυναίκα απειλήθηκε με απαγόρευση εισόδου σε κτίριο επειδή πάρκαρε στον χώρο στάθμευσης των γυναικών!!!

(χώρος στάθμευσης για γυναίκες)

Νέος παραλογισμός στη χώρα της υπερβολικής ρύθμισης και της βοηθητικής αστυνομίας

Είναι μια γυναίκα πραγματικά γυναίκα; Και ένας άνδρας πραγματικά ένας άνδρας; Σε πολλές περιπτώσεις, δεν μπορείτε να είστε και τόσο σίγουροι στη Γερμανία, παραπονιούνται πολλοί από τους φίλους μου από την Ανατολική Ευρώπη. Και πράγματι - κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα πια όταν υπάρχουν ήδη ταμπόν για άνδρες και 72 φύλα (ίσως ακόμη περισσότερα τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο). Ήταν ακριβώς αυτή η αβεβαιότητα που αποδείχθηκε μοιραία στην περίπτωση μιας 25χρονης γυναίκας που στάθμευσε σε χώρο στάθμευσης γυναικών στο Hamm.

Εντελώς αθώα, η νεαρή γυναίκα πιθανότατα υπέθεσε ότι ως γυναίκα είχε δικαίωμα σε χώρο στάθμευσης γυναικών. Το οποίο, ειλικρινά, θα υπέθετα και εγώ μέχρι τώρα. Αλλά αυτό είναι προφανώς μια ιεροσυλία από την οπτική γωνία των κοκκινοπράσινων κηδεμόνων. Επειδή η σήμανση "χώρος στάθμευσης γυναικών" προφανώς δεν πρέπει να λαμβάνεται κυριολεκτικά. Το μεγάλο λάθος της νεαρής κοπέλας από το Hamm: Υπήρχαν και άνδρες στο όχημά της, όπως γράφει η πύλη "efahrer.com".

Λοιπόν, θα μπορούσατε να πείτε το ίδιο με μένα. Ακόμη και με την παρουσία ανδρών, μια γυναίκα παραμένει γυναίκα.

Ωστόσο, αυτό είναι πολύ απλοϊκό για τη φορτισμένη ιδεολογία Γερμανία του 2023, όπως αποδείχθηκε.

«Όταν η οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο μετά τη στάθμευση, ο υπάλληλος του χώρου στάθμευσης βρέθηκε αμέσως στο σημείο, απειλώντας να ρυμουλκήσει το όχημα και να απαγορεύσει στην οδηγό την είσοδο στο κτίριο. Γιατί αν και είναι γυναίκα, σε αυτή την περίπτωση δεν της επιτρέπεται να παρκάρει στο πάρκινγκ των γυναικών», όπως γράφει η πύλη: «Ο λόγος: Υπήρχαν άλλοι δύο άνδρες επιβάτες. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος wa.de, η κατάσταση τελείωσε ελαφρά στο τέλος. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, επιτρέπεται ο υπάλληλος του χώρου στάθμευσης να εκδώσει απαγόρευση;"

Εδώ είναι που γίνεται δύσκολο. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Οδικής Κυκλοφορίας (StVO), δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης γυναικών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν κυρώσεις για τους άνδρες που τις χρησιμοποιούν. Αν, βέβαια, δεν το βλέπετε ως τιμωρία, να σας στραβοκοιτάζει ο κόσμος όταν παρκάρετε σε χώρους για γυναίκες.

Οι θέσεις στάθμευσης των γυναικών βρίσκονται συνήθως κοντά στην έξοδο, ευδιάκριτες και έχουν κουμπιά συναγερμού κοντά. «Αυτό υποτίθεται ότι κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ασφαλέστερες και καλύτερα προστατευμένες σε σύγκριση με πιο απομακρυσμένα, πιο σκοτεινά σημεία του χώρου στάθμευσης», όπως γράφει ο «efahrer.com».

Σε αντίθεση με τους δημόσιους δρόμους, ωστόσο, η κατάσταση είναι διαφορετική στις ιδιωτικές ιδιοκτησίες, όπως στους πολυώροφους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων. Εδώ, ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει τους δικούς του κανόνες μέσω κανόνων. Και ορίζει επίσης, για παράδειγμα, ότι οι χώροι στάθμευσης των γυναικών μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο από γυναίκες. Ή μόνο από γυναίκες που ταξιδεύουν χωρίς άνδρα σύντροφο. Όποιος δεν τηρεί τέτοιους κανόνες πρέπει να αναμένει να του απαγορευτεί η είσοδος στο κτίριο ή ακόμα και να ρυμουλκηθεί.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ιδιαίτερα παράλογο το γεγονός ότι ο υπάλληλος του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων δεν μπορούσε να προβλέψει εάν η γυναίκα θα συνοδευόταν επίσης από τους άνδρες κατά την απομάκρυνση ή όχι. Ίσως ο υπερβολικός ζήλος του υπαλλήλου συνειδητοποίησε το λάθος του - επέτρεψε στη γυναίκα να χρησιμοποιήσει το πάρκινγκ τελικά. Ειδικά επειδή το γκαράζ λέγεται ότι ήταν σχετικά άδειο, σύμφωνα με την έκθεση.

Και το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν αρκετά.

Από τη μία πλευρά, είναι η υπερβολική ρύθμιση στη Γερμανία που οδηγεί σε τέτοιες παράλογες καταστάσεις.

Από την άλλη, η νοοτροπία της βοηθητικής αστυνομίας, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη στη Γερμανία - και ήταν δραματικά αισθητή, ειδικά κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Και τρίτον, βασικές έννοιες όπως ο άνδρας και η γυναίκα έχουν γίνει τόσο ασαφής και ρευστές που ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει ο,τιδήποτε σε αυτό. Ο υπάλληλος του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων κατέχει πιθανώς ένα ειδικό βραβείο που δεν έχει ακόμη καθιερωθεί. Η πρότασή μου για αυτόν: Να του απονεμηθεί το χρυσό ανδρικό ταμπόν. Απλά και μόνο για την ιδέα ότι μια γυναίκα δεν είναι πλέον γυναίκα μόνο και μόνο επειδή συνοδευόταν από άνδρες κατά την άφιξή της στο γκαράζ.



ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/frau-drohte-hausverbot-weil-sie-auf-frauenparkplatz-parkte/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!