Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Η Ταινία του Σαββατόβραδου: Η πτώση της Μιννεάπολης - Γεγονότα τόσο φρικτά, που αναρωτιέσαι αν μια ολόκληρη πόλη μπορεί να είναι δαιμονισμένη.


Αφού δημοσίευσα αυτό αυτό, σχετικά με το ρεπορτάζ της Maryam Henein σχετικά με το γεγονός ότι ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον Derek Chauvin στη φυλακή είχε δεσμούς με το FBI καθώς και με τη μεξικανική μαφία, η Catherine Austin Fitts με ειδοποίησε για ένα ντοκυμανταίρ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Solari, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του ακριβώς τη στιγμή που συνέβη αυτό το περίεργο μαχαίρωμα.

Χρηματοδοτούμενο από το πλήθος, σε παραγωγή της Liz Collin, (επίσης δημοσιογράφος), σενάριο και σκηνοθεσία του Dr. JC Chaix, διεύθυνση φωτογραφίας και πρωτότυπο soundtrack του Josh Feland, βασίζεται στο βιβλίο του Collin "They' re Lying: The Media, The Left, and The Death of George Floyd".

"Η πτώση της Μιννεάπολης", είναι τόσο καταθλιπτική όσο και λυτρωτική. Δύσκολο να το παρακολουθήσω, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα ντοκυμανταίρ που έχω δει εδώ και πολύ καιρό. Αρχικά ένα ντοκυμανταίρ που δεν μοιάζει με προπαγάνδα ή εσωτερισμό με γνώμονα τον εγωισμό, όπου μπορείτε να συνδεθείτε με τους ανθρώπους που μιλούν, συναισθηματικά καθώς και πραγματικά, όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και όλα είναι στην ταινία για κάποιο λόγο, αλλά ο λόγος δεν είναι ποτέ για να σας  χειραγωγήσουν.

Μου αρέσει πολύ αυτή η ταινία.

Η μακροσκελής εισαγωγή γίνεται με ένα μακρύ τμήμα στο οποίο βλέπετε ολόκληρο το υλικό από διάφορες κάμερες της σύλληψης, κράτησης και μεταφοράς του "George Floyd" σε ασθενοφόρο.

Δεν υπάρχει απολύτως καμμία υπερβολική σκληρότητα, κανένα εμφανές δηλητηριώδες, ρατσιστικό, δολοφονικό πνεύμα, τίποτα εκτός από τέσσερεις αστυνομικούς που προσπαθούν να πείσουν έναν πολύ ψηλό, μυώδη άνδρα να εισέλθει και να παραμείνει σε ένα περιπολικό μετά τη σύλληψή του για χρήση πλαστών χρημάτων. Είναι δεμένος με χειροπέδες, αλλά παλεύει άγρια, ουρλιάζει, φαίνεται να έχει παρανοϊκές ψευδαισθήσεις. Είναι όλα απίστευτα λυπηρά, ακόμη και πριν κάψουν τη Μιννεάπολη.

Θα σας σοκάρει να ακούσετε τα αληθινά γεγονότα για όλα αυτά και να δείτε το απίστευτα απειλητικό σκηνικό και το καστ των ψεύτικων, παγκοσμιοποιημένων πορνων σε υψηλόβαθμες θέσεις που φρόντισαν να καταστραφεί η αστυνομία, μαζί με την πόλη.

Ο Floyd είχε (δυνητικά) θανατηφόρα επίπεδα μεθαμφεταμίνης, φαιντανύλης, νορφεντανύλης και μορφίνης στον οργανισμό του. Η αυτοψία του έλεγε: «Δεν εντοπίστηκαν απειλητικά για τη ζωή τραύματα».

Η τεχνική συγκράτησης ήταν ακριβώς σύμφωνα με την εκπαίδευση, σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών της αστυνομίας. Κλήθηκε ασθενοφόρο—(ποιος ρατσιστής δολοφόνος μπάτσοι αποκαλούν ασθενοφόρο;) Και ιδού, αυτό ήταν που απέτυχε να δώσει στον Τζωρτζ Φλόϋντ το οξυγόνο που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή. Ο σωλήνας δεν ήταν συνδεδεμένος με τη δεξαμενή οξυγόνου. Είναι το ένα θανάσιμο χτύπημα μετά το άλλο, στην επίσημη αφήγηση που ξεκίνησε την παγκόσμια επιχείρηση George Floyd και εξασφάλισε ότι οι ηγέτες του BLM θα μπορούσαν να αγοράσουν πολλά αρχοντικά ο καθένας κ.λπ.

(Το κοινό δώρισε πάνω από 90 εκατομμύρια δολλάρια στο BLM μετά το θάνατο του Floyd.)

Το πιο οδυνηρό μέρος της ταινίας είναι το κομμάτι για την αστυνομία της Μιννεάπολης – αυτό που πέρασαν, πόσο προδόθηκαν και εγκαταλείφθηκαν. Πώς κάηκε το αρχηγείο τους, πώς κινδύνευσε η ζωή τους, αλλά ίσως το χειρότερο από όλα, η πλήρης κατάρρευση όλων όσων υποσχέθηκαν όταν έγιναν αστυνομικοί. Πολλοί από αυτούς αρρώστησαν σωματικά όταν προσπάθησαν να επιστρέψουν στην εργασία τους, από το μετατραυματικό στρες που συνδέεται με τις αναμνήσεις από τις ταραχές. Πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε, πόσο μακριά πήγαν πραγματικά οι εντολές "stand down". Είναι αηδιαστικό.

Οι ταραχοποιοί, κυριευμένοι από πνεύματα βίας, εμπρησμού, κλοπής, πιθανής δολοφονίας, έριξαν ακόμη και κομμένα κεφάλια χοίρων (πραγματικά) γύρω. Μερικές φορές εμμένω σε λεπτομέρειες όπως αυτή. Από πού πήραν τα κεφάλια των χοίρων; Ποιος ήταν πραγματικά πίσω από αυτή την κατάρρευση του Lord of The Flies μιας μεγάλης πόλης στην καρδιά της Αμερικής;

Σε αυτό το σημείωμα, το κείμενο από το Solari.com προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες:

«Βασισμένο στο βιβλίο "They're Lying: The Media, The Left, and The Death of George Floyd" που γράφτηκε από τη βραβευμένη ερευνήτρια δημοσιογράφο και παραγωγό Liz Collin, το χρηματοδοτούμενο από το πλήθος "The Fall of Minneapolis" είναι ένα ντοκυμανταίρ που προκαλεί σκέψη για τον θάνατο του Αφροαμερικανού πολίτη της Μιννεάπολης George Floyd κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τις αρχές επιβολής του νόμου.

«Η βαθύτερη προοπτική αυτού του ντοκυμανταίρ πηγαίνει πέρα από τις επιφανειακές αφηγήσεις που παρουσιάζονται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για να διερευνήσει την πολυπλοκότητα του γεγονότος, εγείροντας αμφιβολίες για το αν επιτεύχθηκε ποτέ μια δίκαιη και ακριβής αξιολόγηση του συμβάντος. 

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του ντοκυμανταίρ είναι η απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο τα προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα άφησαν ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα της Μιννεάπολης εκτεθειμένο και ευάλωτο. Η ταινία απεικονίζει επίσης έντονα τις καταστροφικές συνέπειες αυτών των γεγονότων, παρουσιάζοντας την καταστροφή της πόλης και τα απογοητευμένα πρόσωπα των πολυάριθμων αστυνομικών που στη συνέχεια παραιτήθηκαν. Επιπλέον, το ντοκυμανταίρ υπογραμμίζει την ανησυχητική αύξηση των ποσοστών εγκληματικότητας, ζωγραφίζοντας μια ζοφερή εικόνα των συνεπειών που αντιμετωπίζει η κοινότητα.

Καθώς το ντοκυμανταίρ ξεδιπλώνεται, εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με το αν η καταστροφή που παρατηρήθηκε στη Μιννεάπολη ήταν μια σκόπιμη πράξη ενορχηστρωμένη από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία, και όχι αποτέλεσμα απλής αμέλειας. Υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει μια μεγαλύτερη αφήγηση στο παιχνίδι, που εκτείνεται πέρα από τον τραγικό θάνατο του George Floyd. Αυτές οι αποκαλύψεις καθιστούν την ταινία μια επιτακτική έκκληση για περαιτέρω διερεύνηση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν και των υποκείμενων κινήτρων πίσω από αυτά.

«Το Solari.com κάλυψε τη χρήση των ταραχών το 2020 ως εργαλείο του καπιταλισμού της καταστροφής. Αυτό το ντοκυμανταίρ δείχνει πώς η αστυνομία ενθαρρύνθηκε να «παραιτηθεί» και, ως εκ τούτου, επέτρεψε την καταστροφή μιας πόλης. Η Catherine σχολίασε: «Φανταστείτε τον πλούτο που δημιουργείται από τους λίγους που αγοράζουν φθηνά ακίνητα. Ανησυχητικά, δεν είναι μόνο η Μιννεάπολη. συμβαίνει σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μέμφις, του Σικάγο και του Σαν Φρανσίσκο». Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψη του Xi Jinping στο Σαν Φρανσίσκο, η Catherine συνεχίζει: «Ήταν σε θέση να λύσουν το πρόβλημα των αστέγων αμέσως. Όλοι οι άστεγοι έχουν φύγει, και το ερώτημα είναι, πού είναι; (*) Τη στιγμή που θέλουν να σταματήσει αυτό, μπορούν να το κάνουν να σταματήσει. Αυτό είναι ένα σχέδιο».


Δείτε την ταινία. (https://www.thefallofminneapolis.com/)

(Κάντε κλικ παραπάνω, για να δείτε την ταινία.)


Υστερόγραφο από μια ιστορία που γίνεται όλο και πιο σκοτεινή ώρα με την ώρα: Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μαχαιρωθηκε ο αστυνομικός Derek Chauvin στη φυλακή πριν κληθούν οι γονείς του ή ενημερωθούν για ο,τιδήποτε.


Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή τη στιγμή για να σας πω ότι έφυγα από τις ΗΠΑ και είμαι στην Ισπανία.

(Γρανάδα.)

Θα σας πω περισσότερα σύντομα.



ΠΗΓΗ: https://celiafarber.substack.com/p/saturday-night-film-the-fall-of-minneapolis?publication_id=257742&post_id=139375499&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




(*) ΒΙΝΤΕΟ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
https://odysseiatv.blogspot.com/2023/11/blog-post_749.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!