Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Απομακρύνοντας την ψυχή της ανθρωπότητας. - Μία ανατριχιαστική πρόβλεψη ή η κυνική ανακοίνωση μίας αναπόφευκτης πραγματικότητας;


René Magritte:  https://www.sothebys.com/en/articles/master-of-the-motif-magritte-in-paris

" Στο μέλλον, θα εξαλείψουμε την ψυχή με φάρμακα. Με το πρόσχημα μιας «υγιούς άποψης», θα υπάρξει ένα εμβόλιο με το οποίο το ανθρώπινο σώμα θα αντιμετωπίζεται το συντομότερο δυνατό απευθείας κατά τη γέννηση, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μην μπορεί να αναπτύξει τη σκέψη της ύπαρξης της ψυχής και του Πνεύματος.

Στους υλιστές γιατρούς, θα ανατεθεί το έργο της απομάκρυνσης της ψυχής της ανθρωπότητας. Όπως σήμερα, οι άνθρωποι εμβολιάζονται κατά αυτής της ασθένειας ή εκείνης της ασθένειας, έτσι και στο μέλλον, τα παιδιά θα εμβολιάζονται με μια ουσία που μπορεί να παραχθεί ακριβώς με τέτοιο τρόπο ώστε οι άνθρωποι, χάρη σε αυτόν τον εμβολιασμό, να είναι άνοσοι στο να υποβάλλονται στην «τρέλλα» της πνευματικής ζωής. 

Θα είναι εξαιρετικά έξυπνοι, αλλά δεν θα αναπτύσσουν συνείδηση, και αυτός είναι ο πραγματικός στόχος ορισμένων υλιστικών κύκλων.

Με ένα τέτοιο εμβόλιο, μπορείτε εύκολα να κάνετε το αιθερικό σώμα χαλαρό στο φυσικό σώμα. Μόλις αποσπαστεί το αιθερικό σώμα, η σχέση μεταξύ του σύμπαντος και του αιθερικού σώματος θα γίνει εξαιρετικά ασταθής και ο άνθρωπος θα γίνει ένα αυτόματο, γιατί το φυσικό σώμα του ανθρώπου πρέπει να στιλβωθεί σε αυτή τη Γη με πνευματική θέληση. Έτσι, το εμβόλιο γίνεται ένα είδος αριμανικής ισχύος. Ο άνθρωπος δεν θα μπορεί πλέον να απαλλαγεί από ένα δεδομένο υλιστικό συναίσθημα. Γίνεται υλιστής στην σύστασή του και δεν μπορεί πλέον να ανέλθει στην πνευματικότητα».

Rudolf Steiner (1861-1925)

René Magritte: https://www.dailyartmagazine.com/15-weirdest-paintings-rene-magritte/


René Magritte: https://www.dailyartmagazine.com/15-weirdest-paintings-rene-magritte/ΠΗΓΗ: https://htgraceson.com/blog/removing-the-soul-of-humanity-by-rudolf-steinerΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

καληνύχτα! 🌟🌙

7 σχόλια:

 1. Δηλαδη, μας περιγραφει, μεσω της υπνωση της ψυχης του ανθρωπου, μια επιγεια κολαση.

  "Θα είναι εξαιρετικά έξυπνοι, αλλά δεν θα αναπτύσσουν συνείδηση, και αυτός είναι ο πραγματικός στόχος ορισμένων υλιστικών κύκλων."

  ρητορικη η ερωτηση:
  Ανθρωπος χωρις συνειδηση. Πως αποκαλεις τετοιο μεταλλαγμενο ον;;; Τερατουργημα!

  eksothen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι έτσι ακριβώς όπως το λέτε...
   Καλή σας ημέρα!

   Διαγραφή
  2. επισης,
   καλη σας ημερα, και ο Θεος βοηθος στην εποχη που ζουμε.

   ekosthen

   Διαγραφή
  3. Μόνο Εκείνον έχουμε. Παντού εγκατάλειψη.
   Υπομονή σε όλους μας να συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

   Διαγραφή
 2. Ας τους να σχεδιάζουν, κάνουν σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ....Αυτός ο "Ξενοδόχος" ανέκαθεν κανονίζει, αλλά όλοι εμείς δέν λέμε νά τόν καταλάβουμε......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!