Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Το πρώτο εργοστάσιο ανθρωποειδών ρομπότ πρόκειται να ανοίξει στο Σάλεμ του Όρεγκον.


Ένα εργοστάσιο που σχεδιάζει να χρησιμοποιεί 10.000 δίποδα ρομπότ ετησίως διαμορφώνεται στο Σάλεμ του Όρεγκον και ακόμη καλύτερα για να βοηθήσει την Amazon και άλλες γιγαντιαίες εταιρείες με επικίνδυνες μεταφορές, ανυψώσεις και μετακινήσεις.

Η Agility Robotics λέει ότι η μονάδα παραγωγής RoboFab θα είναι η πρώτη που θα παράγει μαζικά ανθρωποειδή ρομπότ, τα οποία θα μπορούσαν να είναι πιο ευέλικτα και πιο ευέλικτα από τα υπάρχοντα βιομηχανικά αντίστοιχά τους.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε πρόσφατα έναν στόχο μαζικής παραγωγής ανθρωποειδών ρομπότ έως το 2025. Η Agility Robotics, η οποία κατασκευάζει ένα bot με το όνομα Digit που δοκιμάζεται από την Amazon, σχεδιάζει να ανοίξει το RoboFab στις αρχές του επόμενου έτους, εγκαινιάζοντας αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος Damion Shelton αποκαλεί «το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο εργοστάσιο ανθρωποειδών ρομπότ στον κόσμο».

«Έχουμε δώσει πολύ υψηλή προτεραιότητα στο να βγάλουμε τα ρομπότ εκεί έξω όσο το δυνατόν γρηγορότερα», λέει ο Shelton, ο οποίος είναι επίσης συνιδρυτής, στο Axios.
«Το μεγάλο μας σχέδιο είναι ότι θέλουμε να φτάσουμε στα ανθρωποειδή γενικής χρήσης το συντομότερο δυνατό».

Υπάρχει μια αυξανόμενη καθυστέρηση παραγγελιών για το Digit, το οποίο η εταιρεία λέει ότι είναι το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο ρομπότ σε σχήμα ανθρώπου σχεδιασμένο για εργασίες αποθήκης.

Η Agility έχει παράγει περίπου 100 ρομπότ από την ίδρυσή της το 2016 και σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή της Digit από την έδρα της στο Tangent του Όρεγκον στην πιο ευρύχωρη εγκατάσταση RoboFab 70,000 τετραγωνικών ποδιών τους επόμενους μήνες.

Αρχικά, η παραγωγή θα είναι εκατοντάδες, αλλά τελικά το RoboFab «θα έχει σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα 10.000 ρομπότ ετησίως», λέει ο Shelton.

Οι εταιρείες που αγοράζουν στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Agility - το οποίο τους δίνει πληροφορίες για τις δυνατότητες της Digit, με βάση τις δικές τους ανάγκες logistics - θα παραδώσουν τα ρομπότ τους το 2024, πριν από την ευρύτερη παράδοση το 2025.

ΠΗΓΗ: https://endtimeheadlines.org/2023/12/the-first-humanoid-robot-factory-is-about-to-open-in-salem-oregon/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!