Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΗΠΑ: Καθολικό κολλέγιο θηλέων δέχεται άνδρες που προσδιορίζονται ως γυναίκες.

Φωτογραφία αρχείου. Ηχογραφήθηκε σε καθολική εκκλησία στην Costa Mesa της Καλιφόρνια, στις 17 Ιανουαρίου 2023.Φωτογραφία: John Fredricks/The Epoch Times

Το St. Mary's College, ένα καθολικό κολλέγιο θηλέων, θα δέχετεί στο μέλλον τρανς γυναίκες. Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι εκτεταμένες, καθώς οι μαθήτριες μοιράζονται κοινά καταλύματα.
Από την Alice GiordanoΔεκεμβρίου 2023

Το Καθολικό Κολλέγιο Saint Mary's (SMC) άλλαξε τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τις φοιτήτριες. Στο μέλλον, θέλει να δέχεται όχι μόνο κορίτσια, αλλά και όσους «ζουν σταθερά ως γυναίκες και προσδιορίζονται ως τέτοιες».

Η πρόεδρος του κολλεγίου Katie Conboy χαρακτήρισε ηθικό καθήκον ενός καθολικού σχολείου για λογαριασμό της διαφορετικότητας να δέχεται άνδρες που προσδιορίζονται ως γυναίκες.

Σε ένα email προς μαθητές, γονείς και δασκάλους, επικαλέστηκε την «αναθεωρημένη ρήτρα κατά των διακρίσεων» του Πάπα Φραγκίσκου για να υποστηρίξει την κοινότητα LGBTQ+ εντός της Εκκλησίας. Αυτό την ενέπνευσε να κάνει το βήμα, όπως ανέφερε η εφημερίδα του St. Mary's College "The Observer".

Το γυναικείο κολέγιο ιδρύθηκε από το καθολικό τάγμα των καλογραιών Notre Dame το 1844 στην πολιτεία της Ιντιάνα. Η κίνηση προκάλεσε εθνική κατακραυγή και έντονη κριτική από τον υπεύθυνο επίσκοπο.

Ο επίσκοπος καλεί το γυναικείο κολλέγιο να «διορθώσει» την πολιτική

Ο επίσκοπος της επισκοπής Fort-Wayne South Bend της Ιντιάνα, Kevin Rhoades, προέτρεψε το σχολείο να «διορθώσει» την πολιτική του.

Η επιθυμία του Saint Mary's College να δείξει φιλοξενία σε ανθρώπους που προσδιορίζονται ως τρανσέξουαλ δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι ένα καθολικό κολλέγιο γυναικών που υιοθετεί έναν ορισμό της γυναίκας που δεν είναι καθολικός», έγραψε ο επίσκοπος σε επιστολή του στις 27 Νοεμβρίου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της επισκοπής.

Οι ενέργειες του σχολείου είναι «ασυμβίβαστες με την καθολική διδασκαλία σχετικά με τη φύση των γυναικών και έτσι υπονομεύουν την ταυτότητά του ως καθολικό κολλέγιο γυναικών». Το σχολείο δεσμεύεται να τηρεί τις πολιτικές του κολλεγίου της Εκκλησίας «σε θέματα πίστης και ηθικής».

Ο επίσκοπος Rhoades τόνισε επίσης ότι ήταν απογοητευμένος που δεν ζητήθηκε η γνώμη του σχετικά με τις αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές. «Οι επίσκοποι έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν την καθολική ταυτότητα των καθολικών κολλεγίων και πανεπιστημίων στις επισκοπές τους».

Δεν είναι το πρώτο σχολείο

Η Conboy δεν απάντησε σε ερωτήσεις της εφημερίδας The Epoch Times σχετικά με το θέμα. Στο εγκύκλιο email της, ωστόσο, έγραψε ότι το σχολείο «δεν είναι σε καμμία περίπτωση το πρώτο καθολικό κολλέγιο γυναικών που ακολουθεί μια πολιτική αυτού του μεγέθους».

Τον Σεπτέμβριο, το Saint Mary's College διοργάνωσε μια εκδήλωση με τίτλο «Ο Θεός είναι περήφανος για σένα: LGBTQ+ Καθολικισμός».

Φαίνεται ότι ο Θεός έχει βάλει ένα τέλειο μικρό ουράνιο τόξο στην πανεπιστημιούπολη μας», έγραφε μια διαφήμιση κολλεγίου που προωθούσε την εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον Observer, η Conboy ξεκίνησε μια ομάδα εργασίας νωρίτερα φέτος για να τη βοηθήσει να αναπτύξει μια νέα πολιτική αποδοχής για τους τρανσέξουαλ μαθητές.

Σύμφωνα με το Campus Pride, υπάρχουν πολλά γυναικεία κολλέγια σε εθνικό επίπεδο που δέχονται τρανσέξουαλ, συμπεριλαμβανομένων τριών καθολικών: του Πανεπιστημίου της Αγίας Αικατερίνης και του Κολλεγίου του Αγίου Βενέδικτου στη Μνινεσότα και του Πανεπιστημίου Mount Mary στο Ουισκόνσιν. Το Campus Pride είναι ένας εθνικός οργανισμός που υποστηρίζει πολιτικές υπέρ των τρανσέξουαλ σε κολλέγια και πανεπιστήμια.

Υπάρχει ένας καταιγισμός κριτικής από όλες τις πλευρές

Το άρθρο παρουσιάζει αποφοίτους του St. Mary's που είναι τόσο υπέρ όσο και κατά του μέτρου. Στο Διαδίκτυο, από την άλλη πλευρά, το μέτρο πυροδότησε μια καταιγίδα.

Εάν το SMC πιστεύει πραγματικά ότι ένας άνδρας που λέει ότι είναι γυναίκα είναι γυναίκα, θα αναγκάσει τους πρωτοετείς να ζήσουν με ένα τέτοιο άτομο», έγραψε η απόφοιτος Emily McNally σε ένα σχόλιο στο Instagram.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς η νέα σχολική πολιτική θα επηρεάσει τη στέγαση. Σύμφωνα με την Conboy, το κολλέγιο βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία καθορισμού των ακριβών κατευθυντήριων γραμμών για τη διαμονή.

Άλλοι ορκίστηκαν να μην κάνουν άλλες δωρεές στο πανεπιστήμιο εάν το SMC δεν διορθώσει την κατεύθυνσή του.

Δεν πρόκειται να δωρίσω ούτε μια δεκάρα πια και δεν πρόκειται να ασχοληθώ πια με το κολλέγιο αν δεν αλλάξουν πορεία», έγραψε στο Facebook η Priscilla Pilon, απόφοιτος του St. Mary's το 1986, σύμφωνα με τον Observer.

«Είμαι τόσο περήφανος για την alma mater μου»

Άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της απόφοιτης του 2008 Renee Powers, αγκάλιασαν την πολιτική, λέγοντας στο Instagram: «Είμαι τόσο περήφανη για την alma mater μου».

«Το SMC ιδρύθηκε για να εκπαιδεύσει ΟΛΕΣ τις γυναίκες, όχι μόνο τις cis γυναίκες», έγραψε η απόφοιτος Katie Hunter.

Στο X, υπάρχουν χιλιάδες αναρτήσεις που επικρίνουν το St. Mary's για την εισαγωγή ανδρών που προσδιορίζονται ως γυναίκες σε ένα σχολείο αποκλειστικά για γυναίκες.

«Η ακαδημαϊκή κοινότητα συνεχίζει να εγκαταλείπει τις γυναίκες», έγραψε η Carla Sands, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Δανία και νυν αντιπρόεδρος για την ενέργεια και την ανάπτυξη στο American First Policy Institute.

Ο επίσκοπος Rhoades σχολίασε ότι ενώ το Saint Mary's College αναμφίβολα θέλει να προωθήσει την αγάπη, την ολοκλήρωση και την αποδοχή, δεν το κάνει πραγματικά όταν διαχωρίζει την αγάπη από την αλήθεια.

Είναι άλλο πράγμα να έχεις κατανόηση των ανθρώπινων αδυναμιών και της πολυπλοκότητας της ζωής και άλλο να αποδέχεσαι ιδεολογίες που επιδιώκουν να διαχωρίσουν αυτές τις αδιαχώριστες πτυχές της πραγματικότητας», έγραψε.

«Ας μην αμαρτάνουμε προσπαθώντας να αντικαταστήσουμε το δόγμα».

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο theepochtimes.com με τον τίτλο: "All-Women's Catholic School to Accept Men Who Identify as Women"




ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/politik/ausland/bischof-entsetzt-katholische-ganztagsschule-fuer-frauen-nimmt-maenner-auf-die-sich-als-frauen-identifizieren-a4505179.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-12-06&src_cmp=nl-morning_2023-12-06&utm_medium=email&est=JMnfuvgzSVttTCIioJsI8grSuput73CexUyDx9%2FQ4VEmlG07Nwoz34rXxMk%3D



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!