Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ταϊζοντας τα παράσιτα - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Οργανισμός Απασχόλησης επιβεβαιώνει: Οι «δεύτερες σύζυγοι» των τοπικών υπαλλήλων στο Αφγανιστάν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επίδομα πολιτών!

Από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία (βλ. εικόνα), οι «δεύτερες σύζυγοι» των λεγόμενων τοπικών υπαλλήλων στο Αφγανιστάν μπόρεσαν επίσης να ενωθούν μαζί τους στη Γερμανία υπό ορισμένες συνθήκες - και να υποβάλουν αίτηση για επιδόματα πολιτών.
Φωτογραφία: Ebrahim Noroozi/AP/dpa


Αν και οι πολυγαμικοί γάμοι δεν αναγνωρίζονται στη Γερμανία, οι «δεύτερες σύζυγοι» δικαιούνται οικογενειακή επανένωση υπό ορισμένες συνθήκες. Στη συνέχεια, μπορούν επίσης να λαμβάνουν επιδόματα. Μέχρι στιγμής, υπήρξαν μόνο λίγες περιπτώσεις.

Η πολυγαμία, καθώς εξακολουθεί να επιτρέπεται σε ορισμένες ισλαμικές χώρες, γενικά(*) δεν ισχύει στη Γερμανία. Ωστόσο, υπάρχουν μόνο λίγες μεμονωμένες περιπτώσεις στις οποίες οι «δεύτερες σύζυγοι» μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην οικογενειακή επανένωση – και εάν πληρούν τις προϋποθέσεις, δικαιούνται επίσης επίδομα. Αυτό έχει πλέον επιβεβαιωθεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης στη διαδικτυακή πύλη "NIUS".


Αίτηση για Επίδομα Πολίτη που εξετάζεται σύμφωνα με τις νόμιμες προϋποθέσεις επιλεξιμότητας

Ήδη τον Σεπτέμβριο, η «Westfalenpost» είχε αναφέρει ότι δύο λεγόμενοι τοπικοί υπάλληλοι που είχαν εργαστεί για τη γερμανική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν είχαν εγκριθεί για επανένωση. Το γραφείο μετανάστευσης στην περιοχή Hochsauerland είχε επιβεβαιώσει τα γεγονότα.

Σε μια περίπτωση, ένας από τους Αφγανούς ζει με μία από τις συζύγους και τα τρία παιδιά του. Η «δεύτερη σύζυγός» του ζει με άλλα επτά παιδιά σε ξεχωριστό διαμέρισμα. (σύνολο: 13 παράσιτα) Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε τη συγχώνευση. Απαντώντας σε μια ερώτηση από το "NIUS", η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης εξήγησε :

«Φυσικά, η δεύτερη σύζυγος μπορεί να υποβάλει αίτηση για επίδομα πολίτη για τον εαυτό της. Στη συνέχεια, θα εξεταστούν οι σχετικές απαιτήσεις επιλεξιμότητας και η ανάγκη συνδρομής για αυτές.»

Στην άλλη περίπτωση, ένας σύζυγος ζει με δύο συζύγους και εννέα παιδιά. Ένα από τα παιδιά γεννήθηκε στη Γερμανία.(11 παράσιτα) Ωστόσο, δεδομένου ότι ο γάμος με τη μητέρα του δεν είχε αναγνωριστεί στη Γερμανία, δεν μπορούσε να λάβει πιστοποιητικό γεννήσεως.


Ετήσιο κόστος έως 190.000 ευρώ (!!!!) για δύο (!!!!) οικογένειες;

Σύμφωνα με μια μικρή έρευνα της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το κόστος για τη φροντίδα και των δύο οικογενειών θα πρέπει να ανέρχεται σε περίπου 180.000 ευρώ ετησίως. Το επόμενο έτος, πρόκειται να είναι 190.000 ευρώ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα υπολογισμών που έκανε ένας αρθρογράφος σε συνεργασία με υπαλλήλους του κέντρου εργασίας. Μια απάντηση από την πολιτειακή κυβέρνηση εξακολουθεί να εκκρεμεί.

Στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος τοπικών δυνάμεων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέχει στους Αφγανούς που αναγνωρίζονται ως τέτοιοι εξαιρετικές θεωρήσεις. Ως αποτέλεσμα, όσοι γίνονται δεκτοί δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση ασύλου. Ωστόσο, όσον αφορά την οικογενειακή επανένωση, εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες για τους δικαιούχους επικουρικής προστασίας.

Κατ' αρχήν, η διγαμία αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Γερμανία και δεν νομιμοποιείται από κανονισμούς ιδιωτικού δικαίου(*). Επιπλέον, το άρθρο 30 παράγραφος 4 του νόμου περί διαμονής αποκλείει την οικογενειακή επανένωση σε μια τέτοια περίπτωση.


Στην περίπτωση δικαιούχων επικουρικής προστασίας, δεν υφίσταται αυτόματο δικαίωμα

Επιπλέον, οι κοινότητες ανάγκης κατά την έννοια του SGB II περιορίζονται επίσης στα άμεσα μέλη της οικογένειας. Το ίδιο ισχύει και για τις λεγόμενες οικιακές κοινότητες, στις οποίες ζουν άνθρωποι που συνδέονται μεταξύ τους ή εξ αγχιστείας. Τα απλά κοινόχρηστα διαμερίσματα – και στην πραγματικότητα οι ήδη παντρεμένοι με «δεύτερες συζύγους» θα αποτελούσαν μια τέτοια κοινότητα – δεν αποτελούν κοινότητες ανάγκης.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπως αυτή, το δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης δεν βαρύνει τον/τη σύζυγο, αλλά τα ανήλικα τέκνα. Στην περίπτωση των ενηλίκων, η γονική επανένωση είναι δυνατή μόνο σε ειδικές περιπτώσεις κακουχίας.

Στην περίπτωση των δικαιούχων επικουρικής προστασίας βάσει του «νόμου περί μεταρρύθμισης της οικογενειακής επανένωσης» του 2018, πρόκειται για διάταξη «μπορεί να είναι εφικτό». Σε αντίθεση με την περίπτωση του «οικογενειακού ασύλου» αναγνωρισμένων αιτούντων άσυλο, δεν υπάρχει άνευ όρων δικαίωμα επανένωσης στην περίπτωση ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών.


Η «δεύτερη σύζυγος» πρέπει να υποβάλει τη δική της αίτηση για επίδομα πολίτη

Ωστόσο, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο υπέρτατο συμφέρον του παιδιού και στις ανθρωπιστικές πτυχές. Ειδικότερα, εάν προσβληθεί άγαμο ανήλικο τέκνο, τα περιθώρια αρνήσεως της επανενώσεως των βιολογικών γονέων είναι ελάχιστα. Ο ίδιος ο νόμος μιλά για μέγιστο αριθμό 1.000 θεωρήσεων που μπορούν να εκδίδονται μηνιαίως σε αυτή τη βάση.

Η «δεύτερη σύζυγος» πρέπει να υποβάλει αίτηση για επίδομα πολίτη στο όνομά της και για λογαριασμό όλων των μελών του νοικοκυριού που της έχει ανατεθεί. Στην περίπτωση των λεγόμενων ατόμων που τίθενται σε κίνδυνο, η οικογενειακή επανένωση αποκλείεται λόγω του νέου κανονισμού. Το ίδιο ισχύει και για άτομα που υποκινούν το μίσος κατά τμημάτων του πληθυσμού, ηγούνται απαγορευμένης ένωσης ή συμμετέχουν σε πράξεις βίας για την επιδίωξη πολιτικών και θρησκευτικών στόχων.

Όσον αφορά τις λεγόμενες τοπικές δυνάμεις, η Γερμανία είχε υποσχεθεί βοήθεια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021. Τα άτομα που εργάστηκαν για τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αποστολής του ΝΑΤΟ λόγω των δραστηριοτήτων τους πρέπει να προστατεύονται από πράξεις εκδίκησης.



ΠΗΓΗ: www.epochtimes.de



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




(*) Γερμανικό διαβατήριο και δεύτερος γάμος στο εξωτερικό; – Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο: Ναι, είναι δυνατό.
https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/deutscher-pass-und-zweite-ehe-im-ausland-bundesverwaltungsgericht-ja-moeglich-a2450993.html?ea_src=article&ea_pos=col-middle&ea_elmt=related-articles&ea_cnt=2



Την ίδια ώρα στην Γερμανία:

ΑΙΣΧΟΣ!!! - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΨΥΚΤΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ» (!!!!) για τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ, πολυτελή ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ για τους (ΛΑΘΡΟ-)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!!
https://odysseiatv.blogspot.com/2023/12/blog-post_136.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!