Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

«ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»: Νομικός εμπειρογνώμονας προειδοποιεί ότι το νέο «νομοσχέδιο μεταρρύθμισης» είναι η «μεγαλύτερη επέκταση της επιτήρησης» από τον Πατριωτικό Νόμο.

«Ξενοδοχεία, βιβλιοθήκες, καφετέριες και άλλα μέρη που προσφέρουν Wi-Fi στους πελάτες τους θα μπορούσαν να αναγκαστούν να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατοι κατάσκοποι».


«Θαμμένο στο νομοσχέδιο "μεταρρύθμισης" του άρθρου 702 της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο έχει προγραμματιστεί για ψηφοφορία το συντομότερο αύριο (12/12/23), είναι η μεγαλύτερη επέκταση της παρακολούθησης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Πατριωτικό Νόμο», προειδοποίησε η Elizabeth Goitein σε ένα viral και ενοχλητικό νήμα X.


Η Elizabeth Goitein είναι εξέχουσα νομική εμπειρογνώμονας που ειδικεύεται στην εθνική ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και τα συνταγματικά ζητήματα. Υπηρετεί ως συν-διευθύντρια του Προγράμματος Ελευθερίας και Εθνικής Ασφάλειας στο Brennan Center for Justice, ένα μη κομματικό ινστιτούτο δικαίου και πολιτικής. Η Goitein είναι γνωστή για την εμπειρία της σε τομείς όπως η κυβερνητική επιτήρηση, τα δικαιώματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και η ισορροπία μεταξύ εθνικής ασφάλειας και πολιτικών ελευθεριών. Συχνά γράφει και μιλά για αυτά τα θέματα, προσφέροντας κριτικές γνώσεις και υποστηρίζοντας την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας.


Elizabeth Goitein


Το νομοσχέδιο FISA «Reform» της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπωνγνωστό ως FRRA, πρόκειται να επεκτείνει σημαντικά το πεδίο εφαρμογής των οντοτήτων που απαιτούνται για να βοηθήσουν στην παρακολούθηση του FISA 702. Η επέκταση αυτή οφείλεται σε αλλαγή του ορισμού των «παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών» (ECSP), εμπλέκοντας ενδεχομένως ευρύτερο φάσμα επιχειρήσεων και ιδιωτών σε δραστηριότητες επιτήρησης. Κρίσιμα, το νομοσχέδιο θα μπορούσε να επιτρέψει στην κυβέρνηση πρόσβαση χωρίς ένταλμα σε σχεδόν οποιοδήποτε σύστημα επικοινωνίας στην Αμερική.


Η Gotein δήλωσε ότι σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, οι οντότητες με πρόσβαση σε εξοπλισμό μετάδοσης επικοινωνιών, όπως δρομολογητές Wi-Fi σε «ξενοδοχεία, βιβλιοθήκες, καφετέριες», θα μπορούσαν να «αναγκαστούν να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατοι κατάσκοποι». Δήλωσε ότι αυτό δεν είναι μια θεωρητική ανησυχία αλλά ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς ακόμη και το FISA Court amici έχει προειδοποιήσει δημοσίως κατά αυτής της διάταξης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο από το νήμα X της Goitein. Αυτή είναι μια σημαντική ανάγνωση:

Θαμμένη στο νομοσχέδιο «μεταρρύθμισης» του άρθρου 702 της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο έχει προγραμματιστεί για ψηφοφορία το συντομότερο αύριο, είναι η μεγαλύτερη επέκταση της παρακολούθησης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Πατριωτικό Νόμο.

Μέσω μιας φαινομενικά αβλαβούς αλλαγής στον ορισμό του «παρόχου ηλεκτρονικών υπηρεσιών», το νομοσχέδιο επεκτείνει κατά πολύ το σύμπαν των αμερικανικών επιχειρήσεων που μπορούν να στρατολογηθούν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση στη διεξαγωγή παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η κυβέρνηση μπορεί να υποχρεώσει τις εταιρείες που έχουν άμεση πρόσβαση στις επικοινωνίες, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτών μηνυμάτων, να βοηθήσουν στην παρακολούθηση του άρθρου 702, παραδίδοντας τις επικοινωνίες των στόχων του άρθρου 702.

Σύμφωνα με το άρθρο 504 του νομοσχεδίου της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάθε οντότητα που έχει πρόσβαση σε * εξοπλισμό * στον οποίο μπορούν να μεταδοθούν ή να αποθηκευτούν οι επικοινωνίες, όπως ένας συνηθισμένος δρομολογητής, είναι δίκαιο παιχνίδι. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Είναι απλό...

Ξενοδοχεία, βιβλιοθήκες, καφετέριες και άλλα μέρη που προσφέρουν Wi-Fi στους πελάτες τους θα μπορούσαν να αναγκαστούν να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατοι κατάσκοποι. Θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να διαμορφώσουν τα συστήματά τους για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να παρέχουν στην κυβέρνηση πρόσβαση σε ολόκληρες ροές επικοινωνιών.

Ακόμη και ένας επισκευαστής που έρχεται να διορθώσει το Wi-Fi στο σπίτι σας θα πληρούσε τον αναθεωρημένο ορισμό: αυτό το άτομο είναι «υπάλληλος» ενός «παρόχου υπηρεσιών» που έχει «πρόσβαση» στον «εξοπλισμό» (ο δρομολογητής σας) στον οποίο μεταδίδονται οι επικοινωνίες.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου αρνούνται ότι το άρθρο 504 προορίζεται να σαρώσει τόσο ευρέως. Τι * είναι * η διάταξη που προορίζεται να κάνει, και πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να το χρησιμοποιήσει; Λυπούμαστε, αυτό είναι απόρρητο.

Στο τέλος της ημέρας, όμως, η υποτιθέμενη πρόθεση της κυβέρνησης έχει μικρή σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι τι πραγματικά επιτρέπει η διάταξη, εκ πρώτης όψεως, διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η κυβέρνηση θα ερμηνεύσει και θα εφαρμόσει το νόμο όσο ευρύτερα μπορεί να ξεφύγει.

Αυτό δεν είναι μια μικρή ή θεωρητική ανησυχία. Ένας από το FISA Court δημοσίευσε ένα blog για να προειδοποιήσει τους Αμερικανούς σχετικά με αυτή τη διάταξη. Δεν μπορώ να υπερεκτιμήσω πόσο ασυνήθιστο είναι για το FISA Court να βγαίνει στα ερτζιανά με αυτόν τον τρόπο. Θα ήταν ανόητο να το αγνοήσουμε.



Σύνδεση με την αναφερόμενη ανάρτηση ιστολογίου.

Εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε ότι η NSA παρακολουθεί τις επικοινωνίες στο ξενοδοχείο όπου μένετε, πείτε στον εκπρόσωπό σας στη Βουλή να ψηφίσει ΟΧΙ στο νομοσχέδιο πληροφοριών της Βουλής αυτή την εβδομάδα. Περισσότερα για τα πολλά ελαττώματα με αυτό το νομοσχέδιο εδώ:



Αντ' αυτού, θα πρέπει να ψηφίσουν για το Protect Liberty & End Warrantless Surveillance Act, ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων με ψήφους 35-2 που θα εξουσιοδοτήσει εκ νέου το τμήμα 702 με ισχυρές μεταρρυθμίσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών ελευθεριών των Αμερικανών.



Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παρακάτω για να διαδώσετε σχετικά με την προειδοποίηση «RED ALERT» της Elizabeth Goitein.




ΠΗΓΗ: vigilantfox.substack.com


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!