Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Η Ουγκάντα κατηγορεί τίς ΗΠΑ, γιά ΠΙΕΣΗ στήν προώθηση των ....'ΛΟΑΤΚΙ' ! ( Τούς κόβουν τά ΔΑΝΕΙΑ! )

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν νέες κυρώσεις βίζας σε αξιωματούχους της Ουγκάντα, λόγω υιοθέτησης στην χώρα αυτή αυστηρών ποινών για ομοφυλόφιλες σχέσεις και την προπαγάνδα τους.





Η κυβέρνηση της Ουγκάντα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για πίεση με στόχο την προώθηση της ατζέντας ΛΟΑΤΚΙ στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής και στην Αφρική στο σύνολό της. 

Αυτό συνέβη αφού στις 4 Δεκεμβρίου 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν νέες κυρώσεις βίζας εναντίον εκπροσώπων των αρχών της Ουγκάντα «για την υπονόμευση της δημοκρατικής διαδικασίας στην Ουγκάντα και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», γράφει το insiderpaper.com.

Αφορμή για την απαγόρευση της έκδοσης αμερικανικής βίζας σε αξιωματούχους της Ουγκάντα ήταν ο νόμος που υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας τον Μάϊο του τρέχοντος έτους, ο οποίος προβλέπει αυστηρές ποινές για ομοφυλόφιλες σχέσεις και την προπαγάνδα τους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορισμένες ομάδες στις ΗΠΑ και τη Δύση έχουν μια ατζέντα για την Αφρική, και την Ουγκάντα ειδικότερα, να προσπαθούν λανθασμένα να μας αναγκάσουν να δεχθούμε σχέσεις ομοφυλοφίλων μέσω βοήθειας και δανείων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγκάντα, Χένρι Οκέλο Όριεμ.

Τόνισε ότι «κανένα ποσό βοήθειας δεν μπορεί να αλλάξει την αναπτυξιακή ατζέντα» της Ουγκάντα.

«Υπάρχουν άλλοι διεθνείς εταίροι και χώρες που σέβονται την αναπτυξιακή μας ατζέντα χωρίς να θέτουν όρους στις ταξιδιωτικές και εμπορικές σχέσεις», πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως αναφέρθηκε από την ΕΟΔ, στην Ουγκάντα ο νόμος που εγκρίθηκε με την ονομασία «Anti-Homosexual Act» προβλέπει ισόβια κάθειρξη για ομοφυλόφιλους. 

Η ομοφυλοφιλική επαφή «υπό επιβαρυντικές συνθήκες» – όπως μόλυνση με HIV/AIDS ή άλλη ανίατη ασθένεια, επαφή ομοφυλόφιλου με ανήλικο ή άτομο με αναπηρία – επισύρει τη θανατική ποινή. 

Η προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας επισύρει ποινή φυλάκισης 20 ετών και «απόπειρα διάπραξης πράξεων ομοφυλοφίλων» – έως και 10 χρόνια.

Το Insiderpaper.com σημειώνει ότι «ο νόμος έχει ευρεία υποστήριξη στη συντηρητική χώρα, όπου οι νομοθέτες υπερασπίζονται τα μέτρα ως απαραίτητη άμυνα κατά της δυτικής ανηθικότητας».

Μετά την έναρξη ισχύος του νόμου κατά της ομοφυλοφιλίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την πιθανή επιβολή κυρώσεων κατά κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ουγκάντα, μειώνοντας τη βοήθεια προς αυτή τη χώρα και μειώνοντας τις επενδύσεις στην οικονομία της.

Τον Ιούνιο, η Ουάσιγκτον επέβαλε τους πρώτους περιορισμούς σε έκδοση βίζας στους αξιωματούχους της Ουγκάντα και τον Αύγουστο η Παγκόσμια Τράπεζα δήλωσε, ότι ανέστειλε νέα δάνεια στην Ουγκάντα λόγω του νόμου που «είναι θεμελιωδώς σε αντίθεση με τις αξίες των Αμερικανών δανειστών».

spzh.news


https://orthodoxostypos.gr/%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%af%ce%b5%cf%83%ce%b7/

3 σχόλια:

  1. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χρωστάει 40 δις

    https://www.youtube.com/watch?v=_0KwO0JwFjE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν είναι φ α ι ν ό μ ε ν ο καί συγχρόνως α π ί σ τ ε υ τ ο ;
    Μία Αφρικανική χώρα υψώνει ανάστημα καί στηλώνει τά πόδια στήν λαίλαπα καί στίς επικίνδυνες εντολές της παγκοσμιοποιήσεως, ενώ ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Δύση σιωπά!
    Καί τούς κόβουν καί τά δάνεια ώστε νά τούς στραγγαλίσουν...
    ΑΞΙΟΙ καί ηρωϊκοί, εύγε στήν Ουγκάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα πού δέν είμαστε...Ουγκάντα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!