Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της όσον αφορά και τη διατροφή! - Πάνω από όλα να είναι "halal": οι μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές καθορίζουν τώρα και τι τρώγεται!!!



Από τον Daniel Weinmann

«Το Ισλάμ ανήκει επίσης στη Γερμανία». Αυτό που ανακοίνωσε ο πρώην ομοσπονδιακός πρόεδρος Christian Wulff το 2010 επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από τον διάδοχό του με την ευκαιρία της 50ής επετείου της Ένωσης Ισλαμικών Πολιτιστικών Κέντρων τον Σεπτέμβριο. «Η ποικιλομορφία του Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία», δήλωσε ο πολιτικός του SPD. «Η μουσουλμανική θρησκεία, η μουσουλμανική ζωή και ο μουσουλμανικός πολιτισμός (;;;;) έχουν ριζώσει στη χώρα μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο μουσουλμανικός διατροφικός κανονισμός "halal" διαδραματίζει πολύ ιδιαίτερο ρόλο στη χώρα αυτή. Το ποσοστό του πληθυσμού που τρώει σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο. Η αραβική λέξη σημαίνει «επιτρέπεται» και «καθαρό» και αναφέρεται σε όλα τα πράγματα και τις ενέργειες που επιτρέπονται από τον ισλαμικό νόμο. Κατά συνέπεια, οι μουσουλμάνοι επιτρέπεται να τρώνε μόνο ό, τι είναι χαλάλ.

Σύμφωνα με το κέντρο παροχής συμβουλών στους καταναλωτές, ο όρος δεν προστατεύεται από τη νομοθεσία για τα τρόφιμα στην ΕΕ. Για τα προϊόντα "halal", δεν υπάρχουν ομοιόμορφα πρότυπα που ελέγχονται κατά την πιστοποίηση. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές σφραγίδες "halal" στην αγορά από παραδοσιακούς ή προσανατολισμένους στον κατασκευαστή πιστοποιητές. "Για τους καταναλωτές, σπάνια είναι σαφές πώς διαφέρουν αυτά ή σε ποια συγκεκριμένα κριτήρια βασίζονται, καθώς κάθε σφραγίδα θέτει τις δικές της κατευθυντήριες γραμμές", επισημαίνουν οι υποστηρικτές των καταναλωτών.

(Ακόμα) μικρή αγορά – και υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

Ωστόσο, το "Halal" δεν είναι μόνο μια κατευθυντήρια γραμμή για την καθημερινή ζωή των μουσουλμάνων. Είναι επίσης μια επιχείρηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποφέρει καλά κέρδη. Σύμφωνα με ανάλυση του Πανεπιστημίου Εφηρμοσμένων Επιστημών της Φρανκφούρτης, επειδή όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες κόβουν ένα κομμάτι από την πίτα «χαλάλ» – η οποία φυσικά ανταποκρίνεται στους κανόνες του Αλλάχ – η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τροφίμων στον κόσμο που πληροί τα αυστηρά ισλαμικά πρότυπα.

Αν και η αγορά εξακολουθεί να είναι διαχειρίσιμη αυτή τη στιγμή, οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δείχνουν πού κατευθύνεται. Ο αριθμός των νέων λανσαρισμάτων κρέατος, ψαριών και προϊόντων αυγών με ισχυρισμούς «halal» αυξήθηκε κατά μέσο όρο 21% ετησίως μεταξύ 2018 και 2022, σύμφωνα με μελέτη της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανίας Τροφίμων. Σύμφωνα με τη Statista, ο όγκος της παγκόσμιας αγοράς προβλέπεται να αυξηθεί σε σχεδόν 1,67 τρισεκατομμύρια δολλάρια μέχρι το 2025.

Στη Γερμανία, οι δαπάνες για τρόφιμα «χαλάλ» ανήλθαν σε κάτι λιγότερο από 260 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021. Η επιχείρηση "halal" λαμβάνει χώρα σε μεγάλο βαθμό πίσω από τα παρασκήνια. Αυτό συνάδει με το γεγονός ότι οι έρευνες της Die Welt προς τους πιστοποιητές που ελέγχουν εταιρείες και απονέμουν σφραγίδες έχουν παραμείνει μέχρι στιγμής αναπάντητες.

Καθιστώντας την κοινωνία ευάλωτη στους ισλαμικούς κανόνες μακροπρόθεσμα

Ωστόσο, είναι ακριβώς αυτοί που αποφασίζουν ποιος τρώει σύμφωνα με το Ισλάμ και ποιος όχι. Οι φονταμενταλιστές πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερη καθαρότητα - και θέλουν να απομονώσουν τους μουσουλμάνους από την κυρίαρχη κοινωνία, προκειμένου να ασκήσουν εξουσία πάνω τους, αναφέρει η Rebecca Schönenbach, ειδικός στην ισλαμική τραπεζική.

Οι γερμανικές εταιρείες στοχοποιούνται επίσης όλο και περισσότερο από θρησκευτικούς φύλακες. Ο γίγαντας της αρκούδας Haribo, για παράδειγμα, είναι πιστοποιημένος από το "Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πιστοποίησης Halal" προκειμένου να του επιτραπεί να πουλήσει τις καραμέλες του σε μουσουλμάνους. Το ινστιτούτο με έδρα την Κολωνία είναι μέρος της «Ισλαμικής Κοινότητας Milli Görüs», η οποία συνεργάζεται με την ισλαμική Μουσουλμανική Αδελφότητα. Με 33.000 μέλη, είναι μία από τις μεγαλύτερες ισλαμικές οργανώσεις στη Γερμανία - και έχει αναλάβει τον σκοπό να κάνει την κοινωνία δεκτική στους ισλαμικούς κανόνες μακροπρόθεσμα.

https://sugarcity.gr/shop/zeledakia-marshmallows/zeledakia-se-fakelakia/zeledakia-haribo-arkoudaki-100gr?utm_source=Facebook+Catalog+/+Instagram&utm_medium=cpc&utm_campaign=fb&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAp5qsBhAPEiwAP0qeJhhiqjtUUju__njWoS0CK8OhUx0cUqagcNzxp26HV0iQaeoKsHJukxoCF5EQAvD_BwE

Η δύναμη του "Milli Görüs" δεν πρέπει να υποτιμάται: το κίνημα διατηρεί περισσότερες από 500 κοινότητες τζαμιών στην Ευρώπη, 304 από αυτές μόνο στη Γερμανία. Εάν αυτή η εξέλιξη πάρει την προβλέψιμη πορεία της, το μπεστ σέλλερ του Thilo Sarrazin "Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της" θα λάβει ένα πρόσθετο, εξαιρετικά τρομακτικό volte-face.



ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/hauptsache-halal-muslimische-fundamentalisten-bestimmen-was-gegessen-wird/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!