Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Δεν είναι πλέον ανεκτό»: Το αφεντικό της (αλυσίδας καταστημάτων) Edeka απευθύνεται στο κοινό – Όλο και περισσότερες ΚΛΟΠΕΣ από ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Ο Konstantin Gatzke στράφηκε στο κοινό μέσω Facebook για να επιστήσει την προσοχή στον αυξημένο αριθμό κλοπών στα καταστήματά του.
Φωτογραφία: Ina Fassbender/AFP via Getty Images/Screenshot FB edeka_dez_regensburg

Ένας επιχειρηματίας της Edeka από το Regensburg με έξι καταστήματα Edeka εξέφρασε την οργή και αγανάκτησή του πριν από τα Χριστούγεννα. Πάρα πολλές κλοπές, ειδικά από το περιβάλλον των αιτούντων άσυλο.
Από τον 21 Δεκεμβρίου 2023

Ο Konstantin Gatzke στράφηκε στο κοινό μέσω Facebook για να επιστήσει την προσοχή στον αυξημένο αριθμό κλοπών στα καταστήματά του. Μια τοπική εφημερίδα πήρε το σχόλιο του επιχειρηματία, γράφοντας:

«Ο Konstantin Gatzke διευθύνει την Edeka στο DEZ του Regensburg και έρχεται αντιμέτωπος με "θρασύδειλους κλέφτες" σε καθημερινή βάση. Είναι «τρέλλα». Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κλοπές σε καταστήματα αυξάνονται από το φθινόπωρο. Περίπου το ένα τρίτο των υπόπτων προέρχονται από την Τυνησία».

Οι Epoch Times μίλησαν με το γραφείο Τύπου του αστυνομικού τμήματος του Regensburg Nord καθώς και με τον ίδιο τον διευθυντή του καταστήματος, με τον οποίο πραγματοποιήθηκε λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις συνθήκες το πρωί της Πέμπτης. Ο επιχειρηματίας Gatzke ανέφερε ένα ζωηρό ενδιαφέρον και από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης, το οποίο είναι σχεδόν λίγο πολύ γι' αυτόν. Το απόγευμα, το Sat1 θέλει επίσης να έρθει σε ένα από τα καταστήματά της με μια ομάδα κάμερας για να αναφέρει τις κλοπές.

Σε μια προκαταρκτική συνέντευξη με το γραφείο Τύπου της αστυνομίας, οι Epoch Times έμαθαν ότι υπήρχε πράγματι μεγαλύτερος όγκος κλοπών στην περιοχή. Ως δράστες, οι Βορειοαφρικανοί ήταν ιδιαίτερα στο επίκεντρο εδώ. Ωστόσο, δεν δόθηκαν συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία και, αντ' αυτού, ζητήθηκε να περιμένουμε τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα το επόμενο έτος.

Από την άλλη, ο Konstantin Gatzke ανέφερε στοιχεία, δείχνοντας ένα σούπερ μάρκετ Edeka στο σιδηροδρομικό σταθμό του Regensburg, για παράδειγμα, όπου υπήρχαν έως και 20 κλοπές την ημέρα. Στα δικά του καταστήματα, είναι τώρα οι κλοπές που έχουν μια εντελώς νέα ποιότητα. Για τον Gatzke, αυτό είναι ήδη ένα είδος «οργανωμένου εγκλήματος» με την έννοια ότι δεν είναι πλέον ένα Red Bull στην τσέπη ενός σακακιού ή ένα μπουκάλι μπύρας που κλέβουν οι νεαροί για να εντυπωσιάσουν τις κοπέλες τους.

Η κλοπή ως οργανωμένο έγκλημα

Εν τω μεταξύ, καλά οργανωμένοι Βορειοαφρικανοί μεταφέρουν τα αγαθά έξω από τα καταστήματά του με την τσάντα - μερικές φορές στο ισοδύναμο τριψήφιων ποσών ευρώ. Και σύμφωνα με τη δήλωση του Gatzke, έτσι λειτουργεί: Έρχονται σε τριάδες, ένας στέκεται και φυλάει τσίλιες, ένας κλέβει και ένας περιμένει στην πόρτα και βεβαιώνεται ότι είναι ανοιχτή όταν μεταφέρονται οι γεμάτες σακκούλες.

Φυσικά, αυτές οι κλοπές θα αναφέρονται. Αλλά ο Konstantin Gatzke είναι επίσης υπεύθυνος για τους υπαλλήλους του, λέγοντας στους Epoch Times ότι έχει δώσει οδηγίες ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει τον ήρωα αν δει μια κλοπή. Μόνο όταν πολλοί υπάλληλοι είναι διαθέσιμοι ταυτόχρονα, προσεγγίζετε ενεργά τον κλέφτη.

Ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να πει τι συμβαίνει με τους κλέφτες μετά τις καταγγελίες, μπορεί μόνο να καλέσει την αστυνομία και θα αναλάβουν τις καταγγελίες εάν μπορούν ακόμα να συλλάβουν τον κλέφτη.

Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος δήλωσε στους Epoch Times ότι συνεργάζεται πολύ καλά με τα καταστήματα. Ειδικά στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, βρίσκεται κανείς σε συζήτηση και διαβούλευση με τη διοίκηση. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Konstantin Gatzke απάντησε ότι, από όσο γνώριζε, δεν είχε γίνει στρογγυλή τράπεζα ή κάτι τέτοιο.

Το κόστος της ασφάλειας βαρύνει τον επιχειρηματία

Ο Gatzke λέει ότι τώρα έπρεπε να προσλάβει έναν εκπαιδευμένο υπάλληλο ασφαλείας που πρέπει να πληρώνεται πάνω από το μέσο όρο και έχει παρουσία στο κατάστημα. Πρέπει να αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα, δεν καλύπτονται από κανέναν. Η αστυνομία δεν δείχνει προληπτική παρουσία στο εμπορικό κέντρο με αξιωματικούς.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας εξηγεί ότι αν κάποιος συλληφθεί επ' αυτοφώρω, τα κλοπιμαία μπορούν φυσικά να επιστραφούν. Στο Regensburg, υπάρχει ένα μεγαλύτερο καταφύγιο ασύλοy. Πρόσφατα, υπήρξε πράγματι αύξηση τέτοιων κλοπών. Ο εκπρόσωπος επιβεβαιώνει ότι ένας μεγάλος αριθμός Τυνήσιων φιλοξενείται στο κατάλυμα στο Regensburg.

Ερωτηθείς για πρόσθετη επιβάρυνση και για την αστυνομία, ο εκπρόσωπος εξηγεί ότι η αστυνομία θα ενεργεί πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει ικανή να ενεργεί, κάτι που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Εάν η αστυνομία είχε την εντύπωση ότι αυτές οι συχνές κλοπές ήταν επίσης μια τομή στο υποκειμενικό αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ότι υπήρχε μεγαλύτερη κατακραυγή ότι κάτι έπρεπε να γίνει, τότε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, θα προσφέρονταν επίσης κατάλληλα μέτρα και έννοιες.

Η κατακραυγή του επιχειρηματία της Edeka Konstantin Gatzke δεν έχει ακόμη οδηγήσει σε τέτοια μέτρα και έννοιες. Αλλά το εκπληκτικό ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης δημιουργεί τώρα μια δημοσιότητα, η απήχηση της οποίας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τα αστυνομικά τμήματα του Regensburg. Συνολικά, σε συζητήσεις με την αστυνομία και τον επικεφαλής της Edeka, αισθάνεται κανείς αβεβαιότητες όσον αφορά την ονομασία των μεταναστών ως δραστών αυτών των συχνών κλοπών.

Πολύ γρήγορα χρησιμοποιούν το επιχείρημα του ρατσισμού, λέει ο Gatzke στους Epoch Times προσθέτοντας ότι οι κλέφτες αμέσως φωνάζουν «ρατσισμός» όταν συλλαμβάνονται. Αλλά δεν ξέρει τι σχέση έχει αυτό με τον ρατσισμό.




ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/gesellschaft/nicht-mehr-ertragbar-edeka-chef-wendet-sich-an-die-oeffentlichkeit-immer-mehr-diebstaehle-von-zuwanderern-a4527452.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-12-22&src_cmp=nl-morning_2023-12-22&utm_medium=email&est=8JjjAQvykEJecw%2FB4ryY7A6P7C0%2BQPrzZ7l3Wpu8%2BujLEI2xJPM5lCzFm6o%3D&utm_term=newstop&utm_content=1


ΜΕΤΑΦΡΑΘΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 

1 σχόλιο:

  1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ;
    ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΙΑ!
    ΣΕ ΤΙ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ;
    ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
    ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!