Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

ΗΜΑΡΤΟΝ! Τώρα καί ...'LUX' Ξενοδοχεία στό Άγιο Όρος;;;

 

Αισθανόμαστε πραγματικά ντροπή, βλέποντας ένα μέρος που τόσο αγαπήσαμε, να αλλοιώνεται τόσο πολύ τόσο αισθητικά, όσο και σε πνευματικότητα.Παραθέτουμε τις φωτογραφίες που λάβαμε από ένα ακόμη «συγκρότημα» (που μοιάζει αρκετά για επικείμενο «ξενοδοχείο») στην Καψάλα, στο κελί «Άξιον Εστί» όπως μας ενημέρωσαν. 

Τα κάποτε μικρά κατανυκτικά κελιά, με τις λάμπες πετρελαίου και τις λιγοστές ξυλόσομπες κι ένα μόλις καρτοτηλέφωνο σε Δάφνη ή Καρυές, αντικαταστάθηκαν με φωτοβολταϊκά, καλοριφέρ, κινητά και ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις πανηγύρεων.


Τα μικρά γραφικά ρέματα ή ρυάκια, αντικαταστάθηκαν με εργοστάσια παραγωγής εμφιαλωμένου νερού, τα ελάχιστα μαγαζάκια στη Δάφνη και τις Καρυές έγιναν σούπερμάρκετ!!! τα χωμάτινα ή πέτρινα μονοπάτια έγιναν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.

«Κονέ» με την εξουσία (ακόμη και με τον αντίχριστο και εκκλησιομάχο ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση), ΕΣΠΑ και κονδύλια που θα ανοίξουν μια μέρα και την τελευταία κερκόπορτα, αυτή της εισόδου γυναικών (ήδη τα ταξιδιωτικά καραβάκια ξεναγούν γυναίκες σε πολύ κοντινή απόσταση).


Δεν τους έφτανε το πάρκινγκ στο Assos Odeon στο πιο εμπορικό σημείο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επεκτάθηκαν και σε εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού για κυριλέ εστιατόρια ... 

Και το χειρότερο. Η ομολογία της Ορθοδόξου πίστεως ενάντια στον τότε λατινόφρονα Πατριάρχη Ιωάννη Βέκκο, το άλλοτε μαρτύριο, οι φυλακίσεις, η θυσία (δείτε εδώ), έγινε στις μέρες μας μνημόνευση του Βαρθολομαίου (με τις ατελείωτες συμπροσευχές με κάθε είδους αιρετικούς) 

αλλά και συλλείτουργα με αχειροτόνητους, σχισματικούς Ουκρανούς, σύμφωνα με τις επιταγές του Φαναρίου και της Δύσης.Προηγήθηκαν φυσικά οι (εκ)διώξεις Αγιορειτών που διέκοψαν την μνημόνευση του πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την ψευδο-Σύνοδο στο Κολυμπάρι (2016)... 
(δείτε εδώ).

ΟΧΙ ΔΕΝ είναι αυτό το Άγιο Όρος που ζήσαμε.

ΔΕΝ είναι αυτό το Άγιο Όρος που αγαπήσαμε.

Είναι τόσο θλιβερό να βλέπεις την άλλοτε αγιότητα, να χάνεται ανεπιστρεπτί ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


4 σχόλια:

 1. Θά έχουν καί τζακούζι μέ μασατζού..??...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτές οι ειδήσεις μας πονούν πολύ.
  Σαν να μας έχει εγκαταλείψει ο Θεός κι έχουν πέσει πληγές επάνω μας. Ή μάλλον, εμείς Τον εγκαταλείψαμε και τραβάμε προς τον χαμό μας.
  Μακάρι, ι Θεός να επέμβη γρήγορα και να προστατεύσει το Άγιο Όρος ματαιώνοντας επιβλαβή και δόλια σχέδια.
  Όσο για τα αστειάκια κάποιων μόνο χιούμορ δεν δείχνουν αλλά μάλλον κάτι άλλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!